Gå til innhold

[Løst] B&W bilder på K10D / GX10


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg sliter med å få aktivert funksjonen som lar meg skyte kontinuerlige sort/hvitt-bilder på mitt Samsung GX10. Blir litt tungvindt å legge til digitalt filter for hvert bilde. Noen som kan assistere meg innen hvordan jeg får aktivert dette? Må jeg lage til en custom meny, der jeg selv fikser på fargene, eller ligger det en funksjon i kameraet som tar sort/hvitt-bilder direkte?

 

Regner med Pentax K10D eiere også kan svare her, da dette er så godt som det samme kameraet.

 

Er fortsatt en rimelig fersk fotograf.. Har akkurat funnet ut Bulb-exposure. :p

 

Takker for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er litt usikker på om svaret kommer til å glede eller skuffe deg. GX-10 (og K10D) er såpass gode/avanserte kameraer at muligheten for opptak i noe annet enn farge jpg/raw ikke er mulig.(

 

Skal du lage S/H bilder blir restultatet som oftest mye bedre i egnet programvare på datamaskinen. Det digitale S/H filteret i K10D (vet ikke hvordan det er i GX-10) har en styrke i at det lar deg lage sh ut fra ønsket kanal. Dette er heldigvis en funksjon som også finnes i programvare.

 

Picasa fra Google (gratis) har faktisk en meget god funksjon for filtrert S/H der du har tilgang til hele paletten å basere bildet på, ikke bare én eller alle fargekanalene.

Lenke til kommentar

Vel, må vel innrømme at jeg ble mest skuffet, samtidig som det er greit å tenke på at grunnen er at kameraet er for "bra", ikke for dårlig.

Jeg får bare bruke gamlemetoden, via software. Er bare ganske tungvindt på 200 bilder :p

 

Takk for svar, og tips ang. Picasa, det skal prøves ut!

 

Fungerer Picasa til å filtrere ut alt unntatt rødt, feks, også? Slik at bildet kan vise farger på en blomst, mens resten av bildet er S/H? Eller må jeg da redigere med flere layers, o.l.?

 

Takk for god hjelp :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...