Gå til innhold

HTC Touch Diamond - Diskusjonstråd


Anbefalte innlegg

HTC Diamond Touch Diskusjonstråd

 

Hei.

 

Lager da gjerne en tråd for diskusjon av HTC Touch Diamond med FAQ. :)

 

HTC Touch Diamond har vært fremstilt som telefonen som skal ta kampen opp med Iphone når det gjelder brukergrensesnitt. La det være sagt med det samme – her er det fremdeles en lang vei å gå. Men Touch Diamond er på vei, og har i tillegg en rekke andre sterke sider.

 

 

htctouchdiamond.jpg

 

Spesifikasjoner

Størrelse: 10,2 x 5,1 x 1,1 cm

Vekt: 110 gram

Plattform: Windows Mobile 6.1 Professional

Teknologi: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, 3G, super-3G (7,2 Mbps), A-GPS, Wi-Fi, Bluetooth, A2DP, Mini-USB

Minne: 4 GB internminne

Skjerm: 480 x 640 piksler, 2,8 tommer.

Kamera: 3,2 megapiksler,

Annet: FM- radio.

 

FAQ

 

 

 

Din første smartphone?

 

Om dette er din første smartmobil er det nok mye som er uvant og ekkelt. Det tar foreksempel litt tid ifra du trykker program til de starter, og kommer du borti meny kappen eller back så "forsvinner" programmet ditt.

 

Det kan være lurt å leke seg mye med mobilen, for selv om den kan være uvant så er den som den er fordi at den kan være mest mulig praktisk. Programmer som forsvinner slår seg ikke av. De bare minimeres, for å få de fram igjen så trykker du på den lille menyen oppe til høyre. Ved å minimere program kan du foreksempel høre på musikk, surfe nette og lese en sms samtidig.

 

Gjemme sine kontakter

 

Med advanced config. -Telefon-Hide sim contacts- YES

Om de dukker opp når du restarter mobilen installerer du dette programmet > Simfix <

 

Skjerm og kvalitet

Skjermen er knall god og har en oppløsning på 480x640. Skjermen tåler også mye og blir ikke fort ripete. Det følger også med en skjermbeskytter om du vil være ekstra forsiktig.

Mobilen tåler også en trøkk. Flere brukere har mistet mobilen i fra hode høyde og rett ned i asfalt uten at det ødela noe som helst, bare en liten bulk.

 

Bruksområder

Så hva gjør jeg annet enn å ringe og sende sms?

Det som er kjekt med smartphones er da mulighetene du har.

Om du sitter på f.eks bussen til gokk kan du:

Surfenette, høre på musikk, styre hjemme pcen din og starte nedlastninger, streame filmer/filer fra pcen din hjemme. Du kan høre på radio, følge med på GPS og ta bilder eller filmer av spennende ting.

 

I et kontor sammenheng kan du ta notater, lagre powerpoint presentasjoner, føre regnskap og lese .PDF. Eller den kan brukes som en tilgangspunkt for Internett.

 

Man kan også styre Media senteret, lysene i huset og åpne garasje porten om man lagt tilredet for det. Man trenger bare programmene.

 

Og med tanke på at det er Windows OS kommer det flere og flere programmer.

 

Treghet i systemet

Mange brukere hører at Diamonden er treg. Dette er jeg uenig i. I forhold til en vanlig mobil vil smartphones alltid være litt tregere. Men smartphones kan brukes til mye mer å kjøre flere programmer samtidig. Jeg har hatt flere smartphones og denne er raskere. Om du har den nyeste ROM'en installert skal touchflo menyen være ganske rask. Se video av den

 

For å finne ut hvordan ROM du har på din mobil:

Start -> innstillinger -> system -> enhetsinformasjon

 

En ting som kan være lurt å huske er å slå av programmer etter bruk. De fleste nybegynnere går bare ut av programmet med meny knappen. Da ligger programmet å kjører i bakgrunnen. For å slå av et program gå ut med X (i høyre hjørne). For å slå av program som kjører i bakgrunnen trykker du på liste knappen (i høyre hjørne) og slår av programmene som ligger der.

 

Dårlig lyd

Har hørt noen bruke kommentere dårlig lyd. Dette er da ikke tilfelle på min mobil der lyden om noe er for høy ved vanlige samtaler. Pass på at du har tatt av skjermbeskytter delen som ligger over høyttaleren.

 

Det headesette som følger med er også dårlig til musikk men funker ypperlig til samtaler.

 

Batteri

Batteriet på telefonen er kun 900mAh, dette er da veldig lite for en mobil med så stor oppløsning,3G,wifi osv. Personlig mener jeg dette er mobilens akilleshæl. Om du har et 3G abonnement vil mobilen din være 3G aktivert. Dette minker da batteri tiden ifra 5,5timer snakking til ca 3,5 timer med snakking.

 

Så det å slå av 3G kan være veldig lurt. Med 3G slått av vil mobilen vare i ca 2dager med vanlig bruk. Med 3G slått på må du nok lade vær dag.

 

Du kan også spare endel batteri ved å skru på alle strømsparing innstillingene i Advanced konfig (sett på enable)

 

Bedre batteri vil dog være tilgjengelig senere. 1340mAh

 

Slå av 3G

Startmeny-innstillinger-telefon-bånd fanen-velg nettype-velg gsm (ikke auto).

 

Om du har planer om å surfe nettet eller ha en video samtale burde du ha 3G aktivert.

 

GPRS innstillinger

Om den automatiske innstillingen ikke funker må du innstille dette manuelt.

 

Smartmobil.no har guider om hvordan det gjøres, eller du kan laste ned det automatiserte programmet de tilbyr. > Klikk her for mer info <

 

MMS

For å sende en MMS er det bare å skrive den som en vanlig sms, trykk så legg ved bilde/lyd og det blir automatisk om til en MMS

 

Touch skjermen og Tastaturet

Touch skjermen er responsiv og lett å bruke, men for alle som har brukt et vanlig mobil tastatur vil dette være en uvant affære. Du kan velge mellom flere tastatur. Mobil tastatur , qwerty, compact qwerty og fullt tastatur. Man trenger heller ikke trykke hardt. Med Advanced config kan du gjøre skjermen enda mer følsom om du ikke liker standarden.

 

Qwerty tastaturet på 1.37 ROMen mangler æ ø å. Men det har HTC lovet å fikse i neste oppgradering. Jeg bryr meg lite siden jeg til vanlig bruker compatct qwerty når jeg er på farten, og fullt tastatur når jeg skriver med pennen. Touch skjermen er faktisk så nøyaktig at du kan bruke fingrene din på fullt tastatur etter litt øving.

 

Roaming

Får du en beskjed om roaming betyr det at du ikke er på "ditt eget nett". Har du f.eks tele2 så får du roaming beskjed fordi de ligger på netcom sitt nett. For å skru av denne advarselen går du på innstillinger-Data(last ned vær)-Last ned under roaming.

 

GPS

GPS er helt gratis å bruke så lenge du har et GPS program med kart som ligger inne. TOMTOM, iGO og GarminTX er gode gps programmer, men disse må da kjøpes først. Har du det installert blir mobilen din til en super GPS enhet som er like god de dyre man kjøper til bilen.

 

Googlemaps som følger med kobler seg til nette for å laste ned kartinfo og du blir derfor belastet med datatrafikk. Googlemaps er heller ikke like bra som f.eks TOMTOM.

 

For å installere kart i TOMTOM legger du kartet i en mappe som heter maps på mobilen. Ikke legg denne mappen oppi noe andre mapper. (Mobil:\Maps\ )

Eller installer TOMTOM home.

 

Datatrafikk

Når du kobler deg til GPRS (edge) eller 3G så vil du kunne mota og sende datatrafikk. Det koster ikke etter tidsbruk men etter data bruk.

De fleste operatører (netcom,telenor etc) har pris pr MB. Logger man seg på for å sjekke de siste nyhetene og leser for eksempel 4-5 artikler skaper dette ca. 60 - 80 kB i gprs trafikk.

Med 1 Mb data kan man laste ned:

* 30 - 40 WAP-sider

* 50 - 100 e-post med små vedlegg

* en PowerPoint presentasjon (på ca 20-50 slides)

* ett Word-dokument (på ca 45 sider)

 

Skal du bruke mye data trafikk kan det være lurt å finne ett abonomang der det ikke er noen grense på surfing. 50MB nedlastet hos tele2 koster f.eks 480kr. Og en abonomang med tidsbestemt fri grense koster vell 99,- (netcom)

 

Det å laste ned datatrafikk når du er i utlandet er latterlig dyrt. Så Slå det av om du skal ut av Norge.

 

Slå av datatrafikk

Flere brukere er redde for at mobilen bruker datatrafikk når de ikke ønsker det. Med programmet nodata kan du lett slå av og på datatrafikken. Du vil fortsatt kunne ringe og mota sms selvfølgelig.

 

Last ned programmet > her <

 

Wifi

Det er selvfølgelig gratis å surfe nett med wifi. Diamond støtter de fleste formene for trådløst nett og om det er tilgjennelig er det selvfølgelig bedre og raskere enn å bruke 3G/Edge

 

Fotografier

Denne mobilen er super til å se bilder på. Du kan bla i bildene lett ved å skli fingeren opp eller ned på album menyen. Trykk på et bilde for å velge det. Lag en sirkel rundt det du vil zoome inn på og en motsatt sirkel om du vil zoome ut. Om du skal flytte på bilde når du har zoomet inn holder du fingeren inne til du får fram "dra navigasjonen". Om du vil endre hvordan bilder som skal vises i touchflo menyen trykker du Album-Albums-velg mappe-meny-Angi album som favoritt.

 

Sett innkommende anrop på lydløs

En Fancy funksjon med denne mobilen er gsensoren. Mobilen vet hvordan retning den er i. Om noen ringer deg kan du legge mobilen med skjermen ned for å gjøre anropet lydløst.

 

Programmer

Denne mobilen kjører WM6. Altså et windows system. Dette gjør det mulig å installere programmer.

 

For å installere et program fører du bare over installasjons filen til mobilen og kjørere det fra filutforskeren. Det å føre over filer kan du gjøre via USB kabelen som følgte med. Det er ikke vikktig hvor du legger installasjons filen. Bare pass på at filen er en .CAB fil og ikke en .EXE eller .ZIP

 

Når du har klikket på .CAB filen starter installasjonen. Bare velg hvor du vil installere (lurt å velge intern lagring og ikke hovedminne). Programmene du har innstalert vil da ligge i program menyen, den finner du på start menyen.

 

Om du har et program til mobilen som er .EXE så kobler du mobilen din til pcen og synker den med activesync og kjører .EXE filen på Pcen din.

 

Helt til høyre i touchflo menyen din har du en program meny, dette er da snar veier til programmene dine. Det kan være lurt å fjerne de du ikke bruker å legge til de nye installerte programmene her slik at det blir lettere å starte det programmet du bruker ofte.

 

Noen nyttige program kan du finne > her <

 

Avinstallere programmer

'-> Om du ikke bruker et program lengre eller om du ikke likte det er det lurt å avinstallere programmet. Startmeny-instillinger-system-Fjerneprogrammer- Og velg programmet.

 

Filutforsker

Filutforskeren finner du på start menyen. Med denne kan du utforske mappene på mobilen din, starte mp3, filmer og åpne bilder eller installere program. De filene du fører over til mobilen finner du ved å trykke på Min enhet-intern lagring.

 

Om du åpner en zip fil vil du få valget om å trekke ut filen. Det vil da si at du tar en kopi av den filen du trenger ut av zip filen. Om du har ført over et program som er inni en zip er det bare å trekke ut .CAB filen og legge det på intern minne.

 

Om du holder fingeren nede på en fil vil du få fram en meny (copy, cut, move, rename etc.)

 

Film avspilling

Mobilen spiller en rekke formater rett ifra fabrikk, men om du vil ha fullskjerm film, divx/xvid/avi muligheter burde du installere TCPMP player. Men denne avspilleren trenger du ikke konvertere filene dine, men bare slenge de over på mobilen. Dette er da utrolig lettvint og praktisk.

 

TCPMP Player finner du > HER <

 

Filmene finner du da i mappen internminne etc.

 

MP3 spilleren

Mp3 spilleren som følger med er integrerte i Touchflo systemet. Dette både ser bra ut og funker bra. Jeg kan dog innrømme at headsette som følger med er av lav kvalitet og om du kjøper mobilen som musikk telefon kan det være lurt å kjøpe et bedre headsett.

 

For å legge til et album bilde legger du bare et bilde som heter folder.jpg i den mappen musikken ligger i. Alle sangene i den mappen får da det albumcoveret. Om det ligger en skjult htc_album.jpg fil her er det bare å slette den for å få det nye albumcoveret til å vises.

 

Jeg hører på musikk til og fra jobb å lader mobilen min 1gang om dagen.

 

En iphone lignende Mp3 avspiller finner du > her <

Anbefalles :D Mer info > her <

s2p008.pngs2p006.png

For å rotere skjermen sklir du fingeren opp eller ned på venstre eller høyre side.

 

Gjør mobilen din til en trådløs ruter

Ja med denne kan bærbare pcer, Wii, ps3 og lignende koble seg trådløst til nett via mobilen din. Lurt å ha et abonomang der det ikke koster penger for data trafikk selvfølgelig.

 

Last ned > her <

 

Advance Config

AC er er ganske lettvindt måte å endre skjulte innstillinger på. Ganske praktisk men ikke nødvendig. > last ned her <

 

Touchflo 3D config

Dette er da et program som lar deg fjerne og omplasere rekkefølgene på hovedmenyen din. Vil du foreksempel at hus knappen skal bla deg til kontaktene dine flyter du kontakt menyen din helt til høyre. Skal du ikke bruke email på mobilen kan du fjerne den menyen. Har selv fjernet Mp3 spilleren ettersom S2P er bedre :)

 

Last ned TCFlo3D config > her <

 

Registery Edit

En registery editor lader endre variabler telefonens register. Anbefales kun for de som vet eller har en guide på hva som kan endres. > last ned her <

 

HKLM = HKEY_LOCAL_MACHINE

 

ROM og Custom ROMS

'-> ROM betyr Read Only Memory, kort sagt så er det Operativsystemet som ligger her. Den nyeste offisielle versjonen er 1.37.

 

Det er flere folk som driver å lager custom ROM's. Det vil si at de lager egne versjoner av ROMene slik at mobilen skal bli "bedre"

De custom ROMene jeg har sett øker hastigheten og minker ressurs bruken på mobilen. For å lese mere om Custom ROMs kan dere gå til denne siden : http://forum.xda-developers.com/

 

Den norske ROMen er nå utgitt, så du kan installere den originale etter du har testa de andre.

 

Tweaking

Er mye du kan gjøre for å endre på mobilens innstillinger.Guide til Speedtweaking og andre tips og triks finner du her: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=398265

 

Hard Reset

Om mobilen din ikke funker som den skal kan du i nødstilfeller ta en "Hard reset". Dette vil stille mobilen tilbake til fabrikk innstillingene. Tror ikke du mister personlig data.

 

Med mobilen på holder du nede "Volume Down" og "Enter (den runde navigation knappen)" mens du trykker på soft reset knappen (den røde under stylusen).

 

_________________

Takk til:

Leviandan, Viscossity og Veco som har hjulpet ved å svart godt på div spørmål :)

 

 

 

Programmer til Diamond

 

 

 

Omtaler

 

 

 

 

FAQ lagd av DiemetriX

Endret av Raste
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flott at alle trådene ble slått sammen. Kommer til å følge med på denne tråden. Men jeg har et spørsmål til de som har skaffet seg Touch Diamond, føler dere at 4GB er lite med lagringsplass? Jeg skal innrømme at når jeg hørte at det "bare" var 4GB så ble jeg litt i tvil,men nå har jeg ingen erfaring med smartphones.

Lenke til kommentar

For meg så holder 4 GB masse, men så bruker jeg den ikke som mp3 spiller heller, der er jeg så kresen at jeg har en dedikert spiller.

 

TomTom's programmet + hele scandinavia tar ca 250mb, de resterende 3.7 GB bruker jeg til å fylle med bilder tatt med kamerat og legge inn og se video (slipper heldigvis konvertering med denne telefonen med TCPMP-spilleren <3 ) Når jeg har sett videoklippene så sletter jeg dem likevel.

Lenke til kommentar
Spesifikasjoner

Størrelse: 10,2 x 5,1 x 1,1 cm

Vekt: 110 gram

Plattform: Windows Mobile 6.1 Professional

Teknologi: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, 3G, super-3G (7,2 Mbps), A-GPS, Wi-Fi, Bluetooth, A2DP, Mini-USB

Minne: 4 GB internminne

Skjerm: 480 x 640 piksler, 2,8 tommer.

Kamera: 3,2 megapiksler,

Annet: FM- radio.

 

Telefonen har ikke støtte for GSM 850, men det kommer nok i den amerikanske versjonen.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...