Gå til innhold

Vegetarisme - din mening


Anbefalte innlegg

Vel, deler av naturen er jo allerede skakkjørt, f.eks husdyravl fulle av hormoner og antibiotika (førstnevnte er vel heldigvis ikke lov i Norge enda) og kyllinger som får så ekstemt kraftfôr at de får problemer med bena som ikke er beregent for en slik abnomal vekst og vekt.

 

Ja, slik det er nå så må vi kanskje gjøre vårt for å holde deler av naturen i balanse - men å la husdyrlide for profit og billige kyllingvinger har svært lite med "holde naturen i balanse" å gjøre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå svarte jo jeg angående jakting av dyr i skogen, jeg da. "husdyrene" vi har, som griser, kyllinger og sånt, ville aldri klart seg alene i naturen.

Det er såklart negativt at de lever forferdelig, og dårlig behandling burde straffes, men vi må jo leve, vi og? En diett uten kjøtt er ikke sunt.

Lenke til kommentar
Og siden nevnte dyr ikke har "naturlig fiende", så må vi trå til for å holde balansen i naturen ved like.

 

EDIT:

 

Ah, i see :)

 

Det er klart at det er ein forskjell på å utnytte, og å forsyne seg! :)

 

Ser du ikke den?

 

De som forsvarer denne utnyttingen unnskylder seg med at vi mennesker er overlegne og ment til å styre denne planeten. I så fall er jo vi de verste diktatorene man kan tenke seg! Det Saddam/Hitler/hvemfaensomhelst har gjort av overgrep gjennom verdenshistorien er jo ikke noe verre enn det vi gjør mot de vi deler planeten med, og liksom skal være forvaltere av?

 

"Ser du ikke den?" Kva var det eg nettopp skreiv? Ser ut som om eg nødt å sitere meg sjølv: "Det er klart at det er ein forskjell på å utnytte, og å forsyne seg! :)"

 

Tenk over kva som står der...

Lenke til kommentar

Ang. utrydding av dyr, så må mennesker ta på seg noe skyld, men naturen utrydder selv titalls arter hver eneste dag. Samtidig oppstår det masse arter hver dag, naturen er i stadig utvikling.

Kanskje ikke helt i tråd med hva dere snakket om, men uansett verdt å nevne.

Lenke til kommentar

Så blir da spørsmålet: Når passer det å bruke argumentet "vi er en del av naturen, den sterkestes rett" og når passer det å si "Det som skiller oss fra naturen er vår evne til refleksjon, selvbevisshet, moral og etikk". Jeg får litt "snu kappen etter vinden"-følelse i en slik debatt, fordi disse to argumentene blir brukt alt etter hva som passer en selv.

 

Hvis vi behandler dyr og naturen nøyaktig som det passer oss uten å tenke over hverken forholdene dyrene lever under eller hvilke konsekvenser vår oppførsel har for naturen og artene i den - ja, da er vi slett ikke noe "bedre" enn noen andre dyr. Tvert om, nå vi kan overstyre instinktene og være klar over konsekvensene av våre handlinger på en måte dyr ikke kan - da gjør en slik oppførsel oss ganske mye verre enn dyr.

Lenke til kommentar
mye deprimerende lesning i denne tråden

 

er det noen her som i det hele tatt har tatt seg bryet med å lese seg opp på emnet?

 

Enig, særdeles mye deprimerende.

 

Jeg er vegeterianer. Et bevisst kosthold uten kjøtt er sunt, men det samme gjelder selvfølgelig et bevisst kosthold med kjøtt. Sier vel egentlig seg selv. Jeg valgte å bli vegeterianer først og fremst på grunn av de etiske poengene, - jeg regner med at dere skjønner hva jeg mener med det, som vegeterianer - men også på grunn av de helsemessige fordelene. Det er klart at man kan styre unna rødtkjøtt osv. som kjøtteter, og da sannsynligvis leve like sunt som en bevisst vegeterianer, men for meg, som et unikt individ med egne tanker, meninger og erfaringer om det meste, som vi alle er, ble det flere positive sider ved å være vegeterianer enn kjøtteter.

 

Jeg respekterer andres mening, og prøver ikke å påvirke verken venner, ukjente eller familie til å bli vegeterianere. Det verste jeg vet er folk som er skråsikre på at deres meninger er de eneste riktige, og dermed ikke er åpne for andres.

Lenke til kommentar

For tusenvis av år siden hadde menneskene en mye mindre hjerne enn vi har i dag, men så begynte vi å spise kjøtt. Det var først da utviklinga av hjernen skjøt fart. Hva jeg har hørt på national geographic ihvertfall... :!:

Synes vi skal utvikle hjernen vår enda mer...

Lenke til kommentar
Jeg spiser ingenting som kaster skygge.

 

Visste dere at poteter LEVER i det du kaster de i kokende vann? Akkurat som en hummer.

 

Tenk dere om før dere eter!

For ikke å snakke om at nevrobiologien til mange planter er særdeles dårlig forstått. I senere tid har vi påvist at flere planter kommuniserer dersom de får skader e.l. Er jo flere planter som sender beskjed til omkringliggende planter når de blir insektsangrepet slik at de andre kan øke produksjonen av insektsgift. De er mer levende enn mange tror.

 

 

Uansett. Synes PETA og andre over-aggressive vegetarianere tar litt for hardt i. Litt kjøtt er sunt, og det er lettere for de fleste å få i seg nødvendig dekke næringsstoffer med litt kjøtt i dietten. That being said så spiser vi jo i vesten alt alt for mye. Å dekke tallerken med 1/4 kjøtt, 1/4 poteter/ris/brød og 2/4 salat (evt hva enn du woker med kjøttet) e.l er en fin regel synes jeg.

Lenke til kommentar
Uansett. Synes PETA og andre over-aggressive vegetarianere tar litt for hardt i. Litt kjøtt er sunt, og det er lettere for de fleste å få i seg nødvendig dekke næringsstoffer med litt kjøtt i dietten.

Uansett hvor sunt det er eller ikke, så betyr det ikke at vi skal akseptere kjøttindustrien og mishandligen som ikke-mennesklige dyr får før de blir slaktet.

Lenke til kommentar
Uansett. Synes PETA og andre over-aggressive vegetarianere tar litt for hardt i. Litt kjøtt er sunt, og det er lettere for de fleste å få i seg nødvendig dekke næringsstoffer med litt kjøtt i dietten.

Uansett hvor sunt det er eller ikke, så betyr det ikke at vi skal akseptere kjøttindustrien og mishandligen som ikke-mennesklige dyr får før de blir slaktet.

Selvsagt ikke. Jeg bare synes e.g PETAs "alle må bli veggiser" er tull og tøys, en kampanje som det gjør ingenting som helst med problemet. De gjør heller at de som ikke vil bli veggiser blir mer innbitte på å ikke høre på den andre siden. De som er veggiser sier yeeeeey og de som vil ha biff sier at skal spise dobbelt så mye biff.

Problemet ligger ikke i at vi spiser kjøtt, det har vi alltid gjort og det vil vi gjøre til vi kan lage identisk biff i en lab. Problemet er heller ikke at vi dreper dyr, dyr dør hele tiden, på måter mer grusomme enn vi noengang kan klekke ut. Problemet er at vi spiser alt for mye, så mye at vi trenger factory farms og dritt for å dekke etterspørselen.

 

Ingen ved sine fulle fem synes factory farming eller burhøns er helt ålreit, men de vil heller ikke leve uten egg eller kjøtt.

 

Den gyldne middelvei vet du.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...