Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Skal kjøpe ny seng, men aner ikke hva en skal se etter.


Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe en ny seng, og er særdeles usikker på hva en skal se etter.

 

Er jo "tusen" typer madrasser, og jeg aner ikke forskjellen... noen som har lyst å gi meg en «guide» gjennom de forskjellige madrasstypene på www.ikea.no hva brukes de forskjellige til osv.?

 

Samt hvilke kan stå på egene bein, og hvilke må ha en en seng i tilegg til madrassen osv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Du har gjerne kjøpt seng, men kan legge ut litt info og erfaringer fra min tid i møbelbransjen:

 

Først må du finne ut hvor stor seng du kan ha.

 

Rammemadrasser har ben eller bøyler, vendbare må ha en seng. Kontinentalsenger er vendbare madrasser lagt oppå rammemadrasser, som igjen står på en sokkel eller ben. Dvs, kontinentalsenger er komplette senger og du trenger ikke noe utenom.

 

Det er veldig mye teknologi i senger faktisk, de finner på noe nytt hele tiden, og man kan si at jo dyrere jo bedre (og tyngre, rart nok). Enkelte senger er gode og billige, men da har de gjerne bare en fasthetsgrad, og hvis denne er feil for deg så er det ingenting å gjøre utenom å godta det eller kjøpe noe annet.

 

Synes selv at seng er dyrt, men det er verdt pengene å sove som en konge! Før hadde jeg en Jensen Diplomat kontinental 180*200 medium/fast med utsalgspris på 17k, den var veldig god! Sov så utrolig godt første tiden i den (og senere, men da var jeg jo vant til det). Så måtte jeg bytte i en 120*200 for jeg flyttet på hybel, nå har jeg en Jensen Diplomat 120-ramme i fast med den dyreste overmadrassen, utsalgspris ca 11k :p Er veldig dyrt ja, men jeg fikk jo den dyreste sengen for 6300 og den andre for 5000 da..

 

Men om du er vant til å sove på en tynn skumgummimadrass i en treseng, kan overgangen til en seng som jeg har bli for voldsom, selv om de er fast er de også myke pga overmadrassen, kjenner folk som syter voldsomt pga sånne ting og er storfornøyd med en 180*200 til 4000 (da er de ikke spesielt gode sett i seng-sammenheng, for å si det sånn). Så da kan du trygt gå for en billigere seng, siden de oftere er litt faste.

 

Uansett må du prøve sengene, og gjerne prøve de en gang til etter noen dager og se om førsteinntrykket fortsatt gjelder. Og man får hva man betaler for, så da spørs det bare hva du er på utkikk etter..

Lenke til kommentar

Mulig Diplomat er gått ut eller har byttet navn (det skjer innimellom), men det er vel helst prisklassen som definerer sengene. Jensen og Wonderland leverer til flere enn bare Bohus, og de har forskjellige navn i de forskjellige butikkene. Men prisene er omtrent like, og jeg går ut i fra at om det er forskjeller, er de veldig små, tipper enten overmadrasser eller enda mindre, som farger og ben/sokler. Altså, både en Jensen og Wonderland til like mye penger, er tilnærmet like og like gode =) Både innad i merket, og mellom merkene.

 

Diplomat falt forresten godt i pris siste året jeg jobbet i Bohus (altså 06/07), mulig de var på vei ut ja. De var konstant på kampanje i en enkelt farge for ned i 11-12k for 150/180 bredde. Tidligere lå de høyere, min 180 kostet egentlig mellom 16-17k en plass. Men ta turen og se i butikkene =)

Endret av knetrom
Lenke til kommentar

At de selger samme ting med ulike navn høres trolig ut ettersom Royal og Diplomat er presentert på samme side i to forskjellige kataloger, Sidene, ja nesten hele katalogen, ser like ut med unntak av bilder og ørlite tekstforskjeller..

 

Fikk pris i dag på Royal (Skeidar), uten rabatt, til 11.860x2 for en 210x210 seng med èn overmadrass, mens jeg kan få en tilsvarende Diplomat for 17k etter 15% rabatt hos Bohus...

Lenke til kommentar

Har aldri sett en enkelt madrass i 150*200 faktisk. De er som oftest 2*75, som du allerede har, og noen ligger i et trekk. Også de som kommer som "en" stor madrass, har oftest (alltid?) 2 madrasser inni trekket, som du kjenner om du bøyer litt på madrassen og kjenner på midten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...