Gå til innhold

Et DÅRLIGT familiefoto


Anbefalte innlegg

Et DÅRLIGT familiefoto - men hvor meget kan det reddes?

 

Nå - undskyld en lang historie.

 

dette foto er ikke en kvalitet, jeg normalt ville lægge ind på BK. Men det har en historie: I november holdt min mands familie en slægtsfest, på tredie-generations-niveau, altså svigermors fætre og kusiner. Jeg kendte næsten ingen, men var alligevel blevet sat i den gruppe, der skulle arrangere festen. For at bidrage med noget, tilbød jeg at lave et "levende slægtstræ". Idéen var, at have et skilt med de fælles stamfædre (min mands oldeforældre), og så binde folk sammen med gavebånd, så man kunne følge slægtslinierne. Min idé var, at jeg kunne stå på første sal, og tage et foto ned på folk, som stod i gården og så op på mig.

 

Så kom dagen. Det viste sig, at min plan ikke virkede: Der var ikke nogen førstesalsvinduer, som jeg kunne tage billedet fra. Det blæste, solen var lav og skarp, alle frøs, og det bedste sted vi kunne finde til billedet var en græsplæne. Jeg stod på en stige - slet ikke højt nok oppe.

 

Her er billedet. Store problemer, især med utilstrækkelig dynamic range. Udbrændte områder. Og rodet komposition. Men folk VIL have en kopi. Kan jeg forbedre det lidt, før jeg sender det?

(Det gør ondt i min fotografiske forfængelighed... :))

post-80798-1214909015_thumb.jpg

Endret av MetteHHH
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et bilde som dette vil ikke bli bedømt på det foto-tekniske innholdet.

 

Jeg ville nok croppet det en del slik at taket er mindre ruvende. Du kan nok gjøre en del med å bruke "highlight shadows" og "dampen highlights", så tror jeg nok at kontrasten kan bli ok.

 

Men stakkars Birte, som neste står bak stolpen - det er vel det som du bør prøve å gjøre noe med. Vet ikke om det er mulig å "klippe henne" ut og plassere henen litt vekk, så kan du kutte kanten ved stolpen.

 

Tom

Lenke til kommentar

Så store forsamlinger som dette, er et helvete å få til skikkelig. OG det har du heller ikkje klart. Pluss for ide. Men oppstillingen av folkene var veldig rotete. OG du må begynne å ta svært mange bilder. Hva er oddsene for at 20 stykker ser riktig, og ikkje blinker? Om du tar 1-3 bilder? under 1% tipper eg!

 

og ser du på bilde, så skjønner du nok at kamera blir rundlurt av lysforholdene. Lysmåleren måler over et stort område, og farge forskjellene er enorme. Derfor er ansiktene til de på høyre side brent ut.

 

Sett dem i skyggen neste gang, og ikkje ta med hele taket på huset, det er ikkje viktig, med mindre huset har stor verdi for hele familien. Folkene derimot er viktig.

 

Og jeg har tatt slike bilder minst 15 ganger siste 2 mnd, og det overrasker meg stadig kor krevende dette er.

 

lykke te, og håper noen av tipsene hjelper

Endret av aksjetrading
Lenke til kommentar

Har du gjort noe med bildet? Det virker veldig oppskarpet og ikke på høyde med det jeg trodde Pentax K10D kunne levere.

 

Stolpen kan fjernes, hvis du tok flere bilder så kan man klone inn nye kopier av de som så feil vei osv. Hvis du tok flere bilder med kort mellomrom så kan man muligens øke kvaliteten litt ved å legge sammen flere eksponeringer på forskjellige måter.

Lenke til kommentar

Tak for de mange svar!

 

Når jeg ikke har croppet gården, skyldes det jo at det er den gamle slægtsgård, og flere af folkene på motivet syntes det var fint at få det med. Og... tja. Flagstangen kunne jeg ikke komme udenom, ellers var der for lidt plads. Men efter at have set Cons crop ovenfor, vil jeg alligevel skære taget væk!

 

Aksjetrading - jeg tog 21 fotos, og forsøgte at få folk til at flytte sig lidt, og rejse / sætte sig så de ikke dækkede for hinanden, men det var KOLDT, og alle var utålmodige, og de små børn var svære at få til at samarbejde!

 

Billedet er ikke opskarpet, Kristallo, men lyset var hårdt, lavt novemberlys. Og det er med 18-55mm kit objektiv. Jeg skal forsøge din idé med at klone folk ind, som ser den forkerte vej - det er en rigtigt god tanke!

 

Con - jeg er imponeret over dit resultat. Du redder meget fra det grimme lys, og selvom effekten bliver lidt unaturlig, er jeg faktisk sikker på at det ikke generer målgruppen. Jeg skal prøve med de værktøjer du foreslår, og se om jeg kan få det lige så godt selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...