Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

bytte termostat på opel astra 92mod


MaSo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132
Heisann

 

Termostaten er gåen på bilen min, jeg vet at den skal ligge i registret en plass, noen som vet om den er lett tilgjengelig eller om man må skru ut mesteparten av registret for å få byttet den?

 

Snakk om en c16se motor

 

Registeret? termostaten sitter vel der som den gjør på andre biler, på motoren (toppen) ved en radiatorslange. Skjeldent vanskelig å lokalisere

Endret av Slettet+5132
Lenke til kommentar

Termostaten sitter vel som nevnt i innlegget over, i tilknytning til en av de to store radiatorslangene

Det som du tenker på er vannpumpen, den kan av og til sitte på registeret og er en del av selve registeret, er normalt å bytte vannpumpe når en bytter reisterrem der dette er tilfelle

Endret av support81
Lenke til kommentar

Sitter termostaten bak registeret på 1.6 literen?

 

Jo det sitter på topplokket bak registerreima/kamhjulet på enkelte opler. Den øvre radiatorslangen forsvinner bak plastikken til registeret. Du må få bort alt av register/plastikk for og i det hele tatt kunne se termostathuset.

 

Du kan gjøre det på 2 måter. Den riktige måten eller den ufine måten :dribble:

 

Gjør du det ufint så strips reg.reim fast i kamhjulet. Løsne kamhjulet og heng det stramt i panseret med ståltråd eller lingnende. Heng det litt utover, men ikke så mye at reima detter av vannpumpa eller strammehjulet. Løsne registerreim plastikk skinna som sitter fast i toppen og litt nedover og bend det ut med en svær skrutrekker. Da kommer du til. Kan knase og knekke litt så det er sagt. Det verste er og få hekte på kamhjulet igjen, men det går! Sjekk timingen til slutt..

 

Ellers kan du gjøre det på den riktige måten og demontere alt. Da er det like så greit og bytte alt også når du først har det ute.

 

Termostathuset sitter med 2 skruer. Sikkert to 10mm som vanlig husker ikke. Du må også ha torx verktøy for og få løsna register plastikken.

Lenke til kommentar

Gidder ikke å bytte Strammehjul, vannpumpe og reim da dette ble byttet for bare 30.000km siden, fatter ikke hvorfor de ikke byttet termostaten i samme slengen :confused: Har hørt at termostaten på endel av disse bilene byttes 2 gang i året sånn som dekk :p

Lenke til kommentar

Termostaten sitter på toppen, bak registerreima. Du ser den enkelt ved at det er en slange som går inn på en metallrør del i vinkel. Selvetermostaten sitter i toppen på blokka der metallet er festa.

 

Jeg synes det er fint at disse byttes sammen med reg reim. De er så billige, og så utrolig greit å sikre seg ekstra mot å pelle så mye i frahverandre for å bytte en dings til 60kr.

Endret av L O G I M A N
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...