Gå til innhold

galvanisk skille, ved uttaket eller ved inntaket?


Anbefalte innlegg

Hei, har endelig fått kjøpt meg en galvanisk skille og har et spørsmål...

 

Det er litt vanskelig å komme bak til selve antenne uttaket hjemme hos meg, for å komme ditt må jeg flytte 42' tommeren, TV benken osv..

Vil den galvanisk skillen ha samme nytte om jeg setter den på antenne kabelen i andre enden, før stue pcen?

 

Eller mister den funksjonen sin om jeg plasserer den der?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det bør funke like bra i begge ender av antennekabelen, så lenge den sitter mellom kabel-TV-uttaket i veggen og den dingsen som inneholder TV-tuner og er plugget i jordet stikkontakt.

 

Apropos: Jeg har TV-benk med hjul, for å kunne trekke den ut når jeg skal gjøre noe med kablene bak der. Også nyttig for å kunne støvsuge, en kabelsalat dekket med en desimeter hybelkaniner er muligens litt brannfralig?

Lenke til kommentar

Du kan heller si det sånn: Når du har koblet en flatskjerm eller en PC med antenneinngang til kabelnett og jordet stikkontakt, du ha galvanisk skille. Da har du jording både i el-nettet og i kabelnettet, og om det er potensialforskjeller elns. der kan det bli brann, galvanisk skille er en beskyttelse mot dette.

 

Om man har plugget TV-mottakeren i en ujordet stikkontakt, eller den ikke har jording i støpsel og ledning, eller ikke er tilkoblet kabelnett, er det så vidt jeg forstår ikke behov for galvanisk skille. Disclaimer: Jeg garanterer ikke at dette stemmer, og garanterer ikke at TV-en min som er koblet til takantenne uten galvanisk skille og ujordet kontakt ikke tar fyr.

Lenke til kommentar

Det galvaniske skillet skal settes i veggkontakten, dette er eneste rette sted å sette skillet. Det skal ikke settes i tven eller i pcen eller noe annet sted.

 

Det skal også være galvanisk skille foran alt som står tilkoblet Flat-tven din, så om htpc'en og tven din bruker hver sitt antenne-uttak så må du ha 2 skiller. Står de etter en split osv, så holder det med 1 skille før splitten.

 

Når det gjelder jording, så handler det om hvorvidt tven din står med jordet kontakt eller ei. Gjør den det, skal du ha på skille, gjør den ikke det, så trenger du det ikke, for da er tven godt nok isolert innvendig (ikke et klasse-a utstyr). Philips-tver er som regel ikke jordet i strømkabelen, mens resten av produsentene har jordet kabel.

 

EDIT: Bare for å gjøre det helt klart, et galvanisk skille kan ikke ødelegge utstyr om det feilmonteres i seg selv, så ikke vær redd for det :). Men feilmontert skille kan føre til at det ikke beskyttes godt nok mot det et slikt skille skal forhindre.

Endret av Alastor
Lenke til kommentar

Hmmm, det var ett utfyllende svar. Men har jo helt glemt å fortelle om hvordan jeg har satt det opp her hjemme:

 

Fra vegguttaket går det en antenne ledning inn i en Pioneer DVD/HDD opptaker. Fra den går det en antenne ledning ned til stue pcen. Så ingen direkte linje fra veggen og inn i stue pcen.

Har ingen antenne ledning inn til TV tuneren på selve TVet.

 

Kun scart ledning fra DVD/HDD opptakeren, og DVI ledning fra stue pcen inn på TVet. Er det ett problem, eller bør jeg bruke den galvaniske skillen fortsatt?

Lenke til kommentar

Ja, du skal ha et galvanisk skille i veggkontakten din der, siden ting til slutt er koblet til tven din.

 

Grunnen til dette er at tven din slik du har koblet det nå vil stå på to jordinger, med forskjellig spenning, og dette vil utgjøre en sikkerhetsrisiko. Galvanisk skille fjerner den ene :).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Philips-tver er som regel ikke jordet i strømkabelen, mens resten av produsentene har jordet kabel.

Kan bare for ordens skyld skyte inn at min nye Sony W4000 heller ikke er jordet. Den kommer med plugg som har utsparinger for å passe i jordet kontakt, men uten kontaktflatene. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...