Gå til innhold

Hvilket billedredigeringsprogram er best


Anbefalte innlegg

Hei.

Sitter her og funderer på hvilket billderedigeringsprogram jeg skal velge til min Mac. Hva er det enkleste å lære seg. Er helt grønn på disse billedredigeringsprogrammene. Så trenger hjelp av dere til å velge hva som passer meg.

Dette er mine kriterier

Enkelt og oversiktlig

skarpe opp bildet på en meget enkel måte

friske opp farger

enkel måte på beskjære bildet på

En god og oversiktlig måte å finne frem til bilder på

fjerne flekker etc

 

det er sikkert noen flere løsninger jeg vil ha av diverse ting. Men dette er det første jeg tenker på

MVH

Håkon

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det hele står mellom Elements 6, CS 3, Aperture eller Lightroom. Men programmet måvære såpass enkelt å bruke at jeg ikke går lei

Er takknemlig for allhjelp på dette emne. Gjerne slik at hvis jeg tar bilder i både Raw og JPEG på en gang, så vil disse filene legge seg i frskjellige mapper i programmet

MVH

Håkon

Lenke til kommentar

Har du kikka på gratisprogrammer? De fleste av de gjør nok mesteparten av det du ønsker. Det eneste jeg er usikker på om de hjelper deg med å finne igjen bilder. Akkurat den delen er nok litt mer sjelden, men jeg vil tro det finnes programmer som også har det.

 

Skulle ikke forundre meg om noen har gode gratisprogramtips å komme med der, om du spør.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Eit tips: Det er mogeleg å laste ned prøveversjonar av både Aperture og dei to Adobe-programma. (Adobe-programma er midlertidig utilgjengelege, du må vente til 1. juli for å få prøvd dei. I tillegg må du vere logga inn med ein Adobe ID, som er gratis å opprette.) Alle desse fungerer i 30 dagar før du eventuelt må kjøpe.

 

Når det gjeld gratisprogram so kjenner eg ikkje til andre enn Gimp, men mange ser på det som lite oversiktleg. Nokon organiseringsmodul har det ikkje, men du kan jo bruke iPhoto til å finne bileta, og Gimp til det du ikkje får til i iPhoto.

Lenke til kommentar

Har både Aperture 2 og PS Elements 6 på min iMac. Elements blir brukt mest. Skal prøve å lære meg å bruke Aperture, får se hva som blir mest brukt etterhvert.

 

Men rett opp av eska og lettest i bruk er PS Elements. Bridge CS3 følger med PSE 6 til Mac. Koster 729kr. på Apple Store.

 

Evt. kjøpe ett tegnebrett med PSE 4

 

EDIT: Bruk itunes til å laste ned toturials på PS. Det er noe som heter PS Elements killer tips med Corey Barker. Du finner en del podcasts der.

Endret av iMacKenna
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Cs3 FTW!§ dog det kan være vanskelig i starten men bare sen noen tutorials på youtube og du lærer det kjempefort. "!!! cs3 FTW!

Som utpreget fanboy er du sikkert klar over at "CS3" er en fellesbetegnelse av siste versjon av en rekke produkter fra Adobe, som f.eks Flash CS3, Fireworks CS3, InDesign CS3 osv, og ikke et spesifikt program?

Lenke til kommentar
hm tenkte at siden det lå under bilder oh PS var nevnt før så trodde jeg man vil tenke mot Photoshop cs3.

 

hehe:D

 

 

men jeg er ingen fanboy..|,

Mitt svar var nok like mye et spark til mange andre her inn som bare skriver "CS3" når de mener Photoshop CS3. ;)

 

Underforumet her heter "Bilderedigering og programvare" og siden det er et tøyelig begrep, kan jeg legge til at flere av programmene i Creative Suite 3 familien kan åpne et jpeg-bilde for større eller mindre grad av (bilde)redigering. :)

Lenke til kommentar

Jeg synes bildet ser bra ut med passe kontrast og fine farger. Mulig det kan skarpes opp litt. Spurte deg om hvilket hus du har i en post over. Jeg spurte fordi jeg tror valg av raw-konverter henger sammen med hvilket hus/produsent man har. Min erfaring er i alle fall at Canons egen raw-konverter "Canon DPP" er den enkleste, raskeste og billigste(gratis) vegen til å få gode resultater fra raw-filene. De andre produsentene kan sikkert andre svare for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...