Gå til innhold

Noctilux 50mm f/1.0


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
(Vet ikke om tittelen dekker 3-ords-regelen, men antar det går under tvil ;))

Det er vel et bordeline-tilfelle. Men hva er det du ønsker med denne tråden. Snakke litt om objektivet? Spør du om du burde kjøpe det? Eller ville du bare fortelle om at dette er et drit-tøft objektiv?

 

Blir litt lettere for oss å ta dette videre hvis vi vet hvor du vil.

 

Tom

Lenke til kommentar

Sant det.

 

Jo, nei, jeg syns bare det var utrolig pene effekter med bokeh på dette objektivet.

Alle står fritt til å kommentere slik de vil, enten de kommer med andre bilder med objektivet, eller om folk har hatt lyst på det, ja..hva som helst.

Hvis noen har erfaring med det hadde det jo vært kjekt å vite deres synspunkt på det.

 

Beklager for at jeg var såpass uklar i første post.

Lenke til kommentar

Jeg tror en av de absolutt flotteste egenskapene med dette objektivet er totalt fravær av flare- Som jo sammen med den enorme lysstyrken virkelig gjør dette til "Queen of the Night" som mange kaller den.

 

I praksis tror jeg prisen er enda høyere, spesielt med tanke på at det vel knapt nok finnes et eksemplar i dette landet på markedet. Prisen varierer selvsagt også noe avhengig av versjonen. Noctilux F1.2 og Noctilux F1.0 v3 tror jeg går høyest, førstnevnte gjerne opp til $8000.

 

På den annen side finnes det vel egentlig ingen praktiske F1 objektiver som er i nærheten av Noctilux for småbildeformat hva optiske kvaliteter angår. Canons f.95 er jo bare en pudding i sammenligning.

 

Forøvrig tror jeg faktisk jeg heller hadde valgt en Leica M8 med en Noctilux fremfor en Canon 1Ds MKIII med 50mm f1.0. Leicaoppsettet hadde vel faktisk kunne bli en hel del billigere også!

Lenke til kommentar
Ja, folkeoppsett kan man gjerne kalle det.

 

:p

 

Samtidig er jeg ganske overbevist om at det er folk her som sitter på fotoutstyr opp mot 35000 som er ca den man skal kunne klare å få et Leica M6 med en Noctiulux for - Legger du på et par tusen får du en Epson R-D1s om du må ha det digitalt.

 

Men for mange er det tydeligvis kvantitet som teller :=

Lenke til kommentar

Det er anvendelighet som teller.

 

Jeg trives godt med OM når jeg skyter analogt. Jeg gjør ikke veldig store prints, så jeg kan til og med leve med litt dårlig film. Og når jeg jobber seriøst er film for langsomt for mitt bruk.

 

Hadde jo vært morsomt med en M6, men.. jeg trives som sagt med OM-2en min. :)

 

Skikkelig diggedigg kamera med små perler av noen objektiv. :love:

Endret av Simon Aldra
Lenke til kommentar
Prisen varierer selvsagt også noe avhengig av versjonen. Noctilux F1.2 og Noctilux F1.0 v3 tror jeg går høyest, førstnevnte gjerne opp til $8000.

 

Jeg solgte i alle fall min 50/1.2 for adskillig mer enn det tallet du nevner her, men det var med eske, dokumentasjon og hele sulamitten. I tillegg var det i meget god stand. Det endte opp hos en samler i Kina.

 

Det største "problemet" med Noctiluxen er at det langt på vei er en "one-trick pony". Blender du ned fra 1.0 til f.eks. 1.4, så gjør en moderne Summilux ASPH det samme. Men det er *ingenting* som likner en Noctilux på f/1.

 

Det finnes en fattigmannsløsning, og det er Konica sin 50/1.2 M-Hexanon (ca. 10 000). Personlig må jeg innrømme at jeg bare har prøvd den i et par dager, men jeg likte den om mulig bedre enn Noctilux. M-Hexanon har en smoothness som jeg knappest har sett maken til. Den samme karakteren finner du forresten i to andre M-Hexanon: 50mm f/2 og 90mm f/2.8.

 

Og Simen, når det gjelder Leicapriser generelt: Regelmessig "gir" 50+ år gamle menn vekk sitt Leicautstyr. De selger en pakke til 20-30 000 som gjerne kan videreselges for 40 000 dersom du tar deg bryet med å stykke det opp. Selv har jeg finansiert mine innkjøp på denne måten, så det er absolutt mulig :)

Lenke til kommentar

Skikkelig for spesielt interessert den Noctien ja, og gir unike resultater når det sitter.

Men jeg har følgt med litt i div Leicafora, og det virker som det er reglenen, snarere enn unntaket, at objektivet må kalibreres til å yte maks med huset, nok av tråder med frustrasjon over dette....

 

Jeg tror selv jeg heller vil ha en Canon 50 f/1.2L og en 5D jeg. :)

 

Et eksempel på dette fra Flickr: http://farm2.static.flickr.com/1178/106125...5db535f7b_o.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...