Gå til innhold

Ukependler fradrag spørsmål


forever

Anbefalte innlegg

Heisann

Eg har noe små spørsmål som eg lurer på i forbindelse med fradrag for pendling. Selvangivelsen er levert for lenge sidan så dette er av rein interese ettersom det kan bli aktuelt til neste år og vil vere litt i forkant.

 

Eg er familipendler med bustad i ein kommune, men bor borte hele uken i en annen kommune i forbindelse med jobb. Er hjemme hver helg så blir vel reknet som ukependler.

Har barn under 22år heime som eg forsørger. Bustaden heime blir ikkje leid ut, mens eg er bort.

På arbeidsplassen får eg fri losji, men må dekke kost selv. Eg ønsker da å be om fradrag for utgifter til kost og reise, men ikkje losji sidan arbeidsgiver dekker denne. Vil eg bli beskattet for fordelen med fri losji?? I rettleiinga finner eg bare det beskrevet at man må skatte for fri kost, mens losji ikke er nevnt. Eg har sett ei rettleiing frå kemneren i Oslo der det er beskrevet at man må skatte for fri losji, men er untatt viss man har husholdning i heime bustaden eller ikke leier den ut, og viss man ville kunne krevd fradarg for utgifter til losji viss man hadde dekket den selv. Stemmer dette?? Størrelsen på huset som arbeidsgiver står for er over 30kvm og eg har nytta det i hele inntektsåret.

 

Håper det er noen som har tid til å svare meg på dette.

 

Forever

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

 

Slik du beskriver det vil du ikke bli skattlagt for fri losji.

 

Hovedregelen er slik at du kan kreve fradrag for de tilleggsutgifter som du pådrar deg på grunn av pendlingen. Reiseutgifter og opphold på arbeidsstedet er slike ekstrautgifter, mens kost ikke er en ekstra-utgift siden du spiser like mye samme hvor du befinner deg..

 

Dersom du skulle leie ut huset ditt hjemme så ville du ikke ha utgifter til losji i det hele tatt, og dermed ville arbeidsgivers dekning av losji gjøre at du tjente på å ha gratis husrom å jobben, og dermed ville det vært skattepliktig.

 

Så det er 2 måter å få disse kostnadene tilbake: Enten så kan arbeidsgiver dekke dette for deg (skattefritt) ellers så kan du trekke det fra på selvangivelsen din.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...