Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Internet kveles når uTorrent er på


Anbefalte innlegg

I det siste har jeg hatt litt problemer med internett. Når jeg slår på uTorrent så kveles linja. Får ikke logget på msn, og under feilsøking i msn så står det at det et noe med nøkkelporter. Og verken Internet Explorer, Opera og Firefox får opp internett sider. Når jeg slår av uTorrent tar det flere minutter før jeg får internett "tilbake".

Og mange ganger så bruker ikke uTorrent noe av internett hastigheten min. Nesten som når jeg slår det på, så forsvinner internett.

Har prøvd forskjellige ISP, og det skjer med alle.

Kjører nod32, og Windows brannmur.

Noen forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er helt normalt faktisk. Utorrent (og alle andre torrent klienter) har disse egenskapene:

 

- De spiser 99,999% av båndbredden din om de får lov

- De bruker ektremt mange forbindelser for trafikken

 

Kombinasjonen av disse to egenskapene gjør at dersom du ikek setter begrensninger for utorrent så vil andre applikasjoner få liten eller innge tilgang til nettet.

 

Ta en hastighetstest ( www.tptest.se ). Sett så maks upoad I Utorrent til ca 80% av de tallene du får der. For download, sett 80-90%.

 

Så må du begrense antall maksimale forbindelser utorrent får lov til å bruke. Hvor mange du bør ha avhengier mye av din linje, men prøv å sett det som "speedguide" under options foreslår for deg, og så evt. reduser antallet forbindelser etter hvert om det trengs.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Takk, for tips. Men synes det bare er litt rart at det har kommet i løpet av den siste måneden, da jeg har brukt uTorrent i flere år. Har ikke forandret på noe bortsett fra antivirus prog. Men tenker også at selv om all speedn på linja er tatt, så bruker man i alle fall å få være pålogget MSN.

Lenke til kommentar

Vel ,i tillegg ti lde to tingene som jeg har skrevet over, så har noen operativsystem også en begrensning på hvor mange utgående "pending" forbindelser den kan ha gående. Altså forbindelser ut som prøver å kontakte noe, men ikke har oppnådd kontakt enda.

 

Det som da kan skje er at Utorrent i ekstreme tilfeller kan bruke opp alle de tilgjengelige forbindelsene (tror det er snakk om 30 eller noe sånt i XP?), og dermed da effektivt gjøre at ingen andre programmer får lov til å sende noe ut intill en av slottene frigjøres.

 

Denne begrensningen er lagt inn for å prøve å hindre alt for stor spredning av visse typer virus, en du kan de-cappe det om du vil. bare google litt så finner du en guide. Jeg vet ikke om dette er akkurat det problemet du opplever, men det kan passe med symptomene du beskriver.

 

Det går ann å de-cappe

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Kjører Vista, men så i event log, og der sto det: TCP/IP har nådd sikkerhetsbegrensningen for antall samtidige TCP-tilkoblingsforsøk. Samme greia da eller? skal jeg gjøre det som står i den linken da selv om jeg kjører vista?

 

Det er annbefalt å følge instruksjonene i linken da ja, sidne du tydeligvis til tider går over grensen for tillate utgående pending tilkoblinger, som igjen som sagt vil føre til at programmer ikke får tilgang til nettet i perioder. Det er likevel annbefalt at du setter grenser for Utorrent, slik at eksempelvis nettleseren ikke laster tregt mend us laster ned mye.

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Dette lukter halfopen-problem!

 

Fins fult av fikser for dette til XP, men jeg vet ikke av noen til vista. lvlord sin er jo mest kjent for xp.

 

Jeg har Vista Ultimate og dette problemet suger, I XP jeg brukte bestandig lvlord sin patch men Vista sin patch krever at man må trykke en tast hver gang man restarter maskinen, så jeg bruker ikke denne patchen. Sucks! :(

Lenke til kommentar

Opplevde det samme selv før jeg skjønte at jeg tillott for mange tilkoblinger mot meg. Det som tryner maskina for modemet klarer ikke å cache alt som skal skje og restarter seg selv.

 

I uTorrent kan du bruke speedguide til å sette hva slags linje du har, da jeg satte opp xxx/1mb (som er linja mi), så fikk jeg ikke flere problemer. Da har du tillatte tilkoblinger på 92 ned og 6 opp.

 

Forøvrig fant jeg ut at linja mi er mye bedre enn jeg trodde. Har kjørt trådløst i en periode (jada, byttet kanal og sånn) og linje hastigheten steg faktisk fra 1,3 til 1,5. Det var veldig gøy!

Lenke til kommentar
Jeg har Vista Ultimate og dette problemet suger, I XP jeg brukte bestandig lvlord sin patch men Vista sin patch krever at man må trykke en tast hver gang man restarter maskinen, så jeg bruker ikke denne patchen. Sucks! :(

 

De finnes et program som gjør tastetrykket for deg automatisk når pc-en starter.

Du finner det her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...