Gå til innhold

Kjøpe ny prosessor eller overklokke?


Baba2

Anbefalte innlegg

Hei!

I den anledning av at jeg bygger en Pc kasse, så tenker jeg at en liten HW oppgradering hadde tatt seg godt ut. Pcen kommer til å bli brukt til å se på HD .avi /.mkv filer. Fra før av har jeg en P4 2.4 Ghz prosessor med et Asus P4S533-E hovedkort. Så jeg lurer på om jeg kan kjøre Hd filmer med denne prosessoren?

 

Hvis svaret er nei, så vil jeg gjerne gjøre det billigst som mulig. Så det beste hadde vært om jeg kunne bare ha overklokket den litt, men jeg aner ikke hvordan man overklokker...

Eller så er et annet alternativ å oppgradere til et dual-core system, til under 700kr (hovedkort og prosessor). Men jeg aner ikke hva som er det beste i denne prisklassen. Men jeg har hørt at AMD er best i denne prisklassen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du kan jo tenke på en liten oppgradering.

 

Hovedkort

 

Minne

 

Skjermkort

 

Cpu

 

En god oppgradering til litt over tusenlappen vil jeg påstå.Du vil få en kraftig boost i forhold til den gamle Pentiumen din :)

Vil den prosessoren gi meg en ytelses økning? Jeg vet at dual-core skal være mye bedre enn single-core. Men P4'en har 600Mhz høyere klokkehastighet. Men ytelses forskjell mellom lowend 2-kjerner og "high"en single core har jeg ikke så veldig mye peil om. Så hvis noen andre har noen meninger angående dette, så taes det vel imot!

Lenke til kommentar

Husk at din "highend" 2.4GHz Pentium 4 er meget utdatert.En Celeron E1200 har høyere ytelse i alt du foretar deg på pcen.

 

Selvsagt kan du legge til noen hundrelapper,og øke ytelsen mye,men fikk inntrykk av stramt budsjett.

 

Slik jeg forstår skal du se mye film,og mitt forslag holder i massevis i forhold til ditt nåværende system.

Lenke til kommentar

Ja det er det som er problemet, hvis jeg skal oppgradere noe, så må jeg kjøpe alt nytt. Fordi skal jeg kjøpe ny prosessor, så må jeg kjøpe nytthovedkort, hvis jeg kjøper nytt hovedkort så må jeg kjøpe nytt grafikkort( grafikkortet er AGP)...

 

Så jeg meeget usikker på hva jeg gjør. Men jeg skal prøve å sette sammen maskinen for å teste ut HD filmer. Får håper det går laggfritt, noen tips til et program som krever lite system ytelse? Har VLC frafør av, men jeg har hørt at det finnes andre mindre system krevende spillere der ute.

Lenke til kommentar

Slenger meg på her.

 

Har kjøpt nye minnebrikker, Crucial PC8500 2GB kit og har Intel E6600 @ stock. Lurte litt på å overklokke, men har problemer med å få sving på det. Later til at 3,2ghz booter fint og alt går OK i windows, men jeg får halve scoren i 3DMark06 kontra før OC.

 

Nå gidder jeg ikke å teste meg ihjel for å få dette til, så hvilken CPU bør jeg oppgradere til? Jeg bruker maskinen mye til multitasking, media og noe spill. Øvrig HW i sign. (husk at jeg har P965 brikksett, vet ikke om de nye "nehalem" passer her..)

 

Takk for svar.

Lenke til kommentar
Nehalem kommer på en helt ny platform med nye chipset/hovedkort og ny sokkel, i tillegg blir det kun ddr3.

 

Hva slags kjøling har du på E6600'en din og hva slags hovedkort?

 

 

Jeg har en Scytje Ninja+ og et ASUS P5B deluxe wifi hovedkort (P965). Så vidt jeg vet er dette svært overklokkingsvennlig.

 

Kjøpte som sagt nylig PC8500 brikker jeg hadde håpet å kunne bruke, men skjønner ikke helt hva som lager problemer når jeg overklokker. Brikkene skal visstnok ha 2,2v, men dette får jeg ikke opp som noe alternativ i BIOS, kun et hakk lavere eller høyere. Booter fint på 3,2, men ytelsen er bortinatta dårlig, så noe er veldig galt.

Lenke til kommentar
Har du sjekket med cpu-z at hastigheten stemmer og at skjermkortet ditt går i pcie x16 modus? (bruk gpu-z til det)

 

Mine Crucial Ballistix PC6400 klarer over 1100mhz på 2.1v, så det er nok ikke problemet

 

 

Akkurat googlet meg frem til at PCI modusen nok står på x1, hvilket forklarer en god del. Skal hjem og teste nu. Takk for tipset ;)

 

Hvor høyt kan forresten PC8500 brikker klokkes?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...