Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Historie munnleg - Klage på karakter


Anbefalte innlegg

I dag var eg opp i Historie munnleg, og hadde førebudd meg godt to dagar. Eg kjem opp, helser på sensor og eksaminator, og startar foredraget. Eg leggjer merke til at sensor ikkje skriv ned nokon kommentarar i det heile tatt, og eg tenkjer "flott - ho har forhåpentligvis ingenting å rette på." Når eg er ferdig med foredraget, blir eg stillt spørsmål av eksaminator, og 1 spørsmål av sensor. Eg svarte på det aller meste, sleit litt med noko, men ved alle faktakunnskapar hadde eg stålkontroll. Eg regnar med det fint burde halde til minst 5, om ikkje 6.

Ein time etterpå får eg høyre med sensor at eg heile tida var littegrann utanfor problemstillinga mi, under foredraget, og sjølv om eg hadde med mykje fornuftig som hadde med problemstillinga mi å gjere, var mesteparten av foredraget mitt på sida av ho..

Karakteren eg fekk var 2.

 

Er ikkje oppgåva til eksaminator under ein munnleg eksamen å nettopp veilede meg på noenlunde rette vegar om eg faktisk har gått meg litt på villspor? Tilfelle her var at det på både eksaminator og sensor såg ut som at eg klarte meg bra - dei smilte og følgde med alt eg sa, og eg var nøgd med framføringa ++. Når eg då skal få vite karakteren blir eg sjølvsagt overraska.

 

Spørsmålet mitt blir då no:

På grunn av at eg bomma litt på foredraget mitt i forhold til problemstillinga eg hadde, samtidig som det på dei to såg ut som at alt var rett, er det likevel korrekt å gi meg karakteren 2? Har eg eit godt grunnlag for å klage, her?

Endret av gardover
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm..ja, her synes jeg hverken sensor eller eksaminator var noen gode "veiledere". Det er jo helt sprøtt å sende ut så gale signaler som de gjorde, og ja, det stemmer det du sier: faglærer er din eksaminator, og h*n skal rettlede deg og hjelpe deg. Han er hjelperen din. Kunne du ikke si hva du fikk som oppgave, og gjerne legge ved noe av manuset ditt? Er helt umulig for meg å si om det var grunnlag for å gi karakter 2 ut ifra det du skriver her.

Lenke til kommentar

Problemstillinga mi var "Kva verknadar fekk Det Store Hamskiftet" for utviklinga i Noreg?"

Eg tok utgangaspunkt i http://www.ellisiv.no/index.php?artikkelid=6&back=1 undertema "Det Store Hamskiftet." Som du kan sjå blir dette avsnittet litt feil, då det fortel mest om industrialiseringa i Noreg ved Hamskifte, ikkje berre sjølve hamskiftet. Utifrå dette og noko eg fekk utdelt, laga eg eit foredrag om industrialiseringa i Noreg (ikkje om Det store hamskiftet (utviklinga av bondesamfunnet), som eg trudde). Der igjen hadde eg sjølvsagt mykje om Det store Hamskiftet inn i foredraget, men like så mykje om andre ting, slik som sosiale, økonomiske og politiske forhold osv.

 

Det foredraget mitt eigentleg burde handle om, var Berre utviklinga av bondesamfunnet, og berre det, ikkje mykje anna. Dette blei då "feilen."

 

Det må nemnast at alt eg sa var rett, sjølv om som sagt ikkje alt hadde med problemstillinga mi å gjere.

Endret av gardover
Lenke til kommentar

Det eg veit, er at sensorane kan vere ganske så strenge på desse tinga. Ein skal ikkje vere så "off topic" før sensoren stryk ein. Merkeleg nok. Dette gjeld skriftleg eksamen. Veit ikkje korleis det er med munnleg eksamen. Det kjem så klart an på kor mykje du held deg til oppgåva. Var presentasjonen heilt utafor store delar av tida du presenterte, så er det jo klart at det kan bli straffa ganske hardt. Diverre. :(

 

Edit: ein nynorskfeil

Endret av Mademoiselle
Lenke til kommentar

I og med at du hadde klart deg godt på spørsmålene i etterkant av foredraget, så er kanskje karakteren litt streng. Det er jo samtalen med sensor/eksaminator som faktisk er interresant, fordi det er den som avdekker om eleven faktisk kan det han har pratet om i foredraget.

Har du pratet med faglærer/eksaminator? Ofte er det sånn at det kan være store uenigheter mellom eksaminator og sensor angående problemstillinga, så det kan jo hende at faglæreren din trodde dette foredraget var innenfor problemstillinga! Men dette hjelper lite når det er sensoren som har det avgjørende ordet i karaktersettinga, og selve karakteren kan du jo som kjent ikke klage på.

 

Da jeg hadde muntlig eksamen (norsk) i forrige uke, hadde jeg en del samtaler med norsklæreren min om hvor god problemstillinga var, i tillegg til om foredraget var innenfor problemstillinga! Dersom faglæreren din ikke har vært tilgjengelig i forberedelsestida, kan dette kanskje være en klagegrunn!

Lenke til kommentar

Er det heilt umogleg å få karakteren forandra?

 

Nei - har ikkje prata med eksaminator endå. Ville få litt informasjon angåande dette her på forumet før eg gjorde det.

 

Faglærar har vore tilgjengeleg. Tingen var at eg kunne alt, og då meinar eg ALT frå kapittelet temaet omhandla. Men fordi foredraget mitt ikkje vart eit godt svar på problemstillinga, "Kunne eg ikkje få meir enn 2."

Endret av gardover
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...