Gå til innhold

- Krangel om millionarven


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg må presisere at jeg sympatiserer eller støtter ikke meningene til disse folkene i det hele tatt. Når det er sagt, så er det både mene hva pokker man vil, og det er frihet til å gi penger til hvem pokker man vil her i landet. Og for meg, så er TV2 sine forsøk på å krenke disse frihetene et langt større problem enn selve saken i seg selv.

 

Begynner å bli lei av at TV2 skal drive å grave rundt i søppelkasser, eller hva det er de gjør, for å trekke frem private dokumenter inn i offentligheten. Den gamle kjerringa er død, og da er det meningsløst og uverdig av TV2 å skulle starte noe slags svertekampanje mot folk som av naturlige årsaker ikke er i stand til å gi sin side av saken.

Lenke til kommentar
Når det er sagt, så er det både mene hva pokker man vil, og det er frihet til å gi penger til hvem pokker man vil her i landet. Og for meg, så er TV2 sine forsøk på å krenke disse frihetene et langt større problem enn selve saken i seg selv.

 

Helt enig her. Noen restriksjoner utover det som allerede er i dag, vil være en krenkelse mot personvernet og ytringsfriheten.

Lenke til kommentar
Helt enig her. Noen restriksjoner utover det som allerede er i dag, vil være en krenkelse mot personvernet og ytringsfriheten.

 

Prinsippielt enig, men jeg må si det knyter seg i magen når en drapsmann skal få betalt for å drepe en farget person...

 

Det mener jeg er oppfordring til drap, bestillingsdrap (om enn betalt på etterskudd), og ulovlig.

Lenke til kommentar

En betaling er ikke en ytring, selv om betaleren ved valg av mottakere gir uttrykk for en holdning. Jeg kan ikke betale noen for å begå en kriminell handling og kalle det en ytring at jeg betalte for det. Derimot kan jeg betale noen for å ytre seg, slik jeg gjør når jeg kjøper avisen. Eller ved å gi dem penger, slik det har skjedd i denne saken.

 

Dersom mottakerene og forholdene rundt dem har journalistisk interesse, er det ikke uten videre slik at det at giveren er en privatperson gjør det feil å dekke saken. Dette er en slik sak. Vi har en liten krets av svært aktive "Tordenskiolds soldater" i det nasjonalistiske miljøet som løper rundt og skyter i stadig nye uniformer. Dette får miljøet til å virke mye større, fordi det stadig dukker opp nye innvandringsfiendtlige organisasjoner. Sannheten er at det stort sett er de samme menneskene som går igjen under nye navn.

 

Fordi i motsetning til Tordenskiolds menn har de ikke så mange geværer, og erfaringsmessige bruker de mer tid på å krangle om hvem som bør holdet geværet til enhver tid. Da er det interessant om det sitter noen bak og trekker i trådene. Dette er det Heian beskylder Gjems-Onstad for, å bruke arven til å kjøpe seg forbundsfeller og makt, og derved splitte miljøet. Gitt at disse organisasjonene er aktive i den offentlige debatt, og at deres budskap så definitivt er aktuelt, er forholdet mellom dem selvsagt av offentlig interesse.

 

Når det er sagt: Personlig ser jeg ikke at avdødes navn har noen som helst journalistisk interesse, med mindre hun selv var sentral i det samme miljøet eller på noen måte en offentlig person. Såvidt jeg forstår er ikke det tilfelle. Derfor synes jeg navnet burde vært utelatt.

 

Et annet problem i denne saken er at en person (eller snarere to) som er oppnevnt som testamentfullbyrdere velger å tilgodese seg selv med betydelige beløp. Men det er - dersom dette ikke strider mot avdødes vilje og testamentet - ikke ulovlig. Om det gjør det eller ikke er ikke i seg selv i offentlighetens interesse. Men som sagt, dersom Gjems-Onstad nå bruker arven til å skaffe seg makt i det nasjonalistiske miljøet så er det absolutt det.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...