Gå til innhold

BK: mitt første macro bilde...


Anbefalte innlegg

Dette macro bildet ville jeg prøve meg på men det ser ut til at macro uten stativ ikke hører hjemme på forumet. Det ble litt bevegelses uskarphet men hva med alt det andre? jeg brukte Olympus E510 med 50mm f2 resten post-134636-1212837008_thumb.jpgkan du lese i exif. Ingen redigering.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

erh, eh erm ehm, ska'me sjå...

 

Blomstebilder tatt fra åven er utrolig vanskelig å få bra, og helst spesielle og orginale. Et bilde uten den røde flekken som fra han over er med på å forstyrre, vil gjøre det livløst og en smule klipp/lim følelse.

 

I denne størrelsen gjør ikke uskarpheten noe (Jeg kan ikke se det, bare liten DOF) men om man blåser det opp så er det vel muligheter for at det er uskarpt.

 

Fargene er fine, men som sagt så krever det litt å få slike bilder spennende. Ca kl 4 er det noe hvitt som stikker ut under blomsten som kunne ha vært fjernet, helst før eksponeringen. Ang valg av DOF så er jeg litt i tvil. For mye vil gjøre den røde blomsten altfor dominerende, men vil føre til at blomsten oppfattes som skarpere.

 

Jeg finner lite å sette øya på, og jeg leter etter noen støvbærere i midten, og ikke de rundt. Det som kan ha blitt kult, er om du haddelagt fokusen på støvbærerne rundt blomsten, så det blir en ring rundt toppen av fokuserte støvbærere.

Lenke til kommentar

Takk for kritikken Mr. Olsen. Jeg skjønner at, etter det du skriver at dette bildet både nok krever forarbeid og at selv utførelsen blir litt tilfeldig av meg og f.eks. som du skriver at det kunne vært fokusert rundt selve blomsten (øhh botanikk har jeg ikke på papiret, skjønner). Men dette tar mine makrobilder opp til ett høyere nivå skulle jeg tro iallfall med dagelig trening hvis jeg har tid. Jeg respekterer dine arbeider og at du tok deg tid til å komme med kritikk

Lenke til kommentar

Hehe, alltid morro å se andre makrofotografier ;)

 

Ja det krever forarbeid. Det krever en god idè, og god gjennomførelse. Nå har det seg slik at jeg kan være litt for kritisk og, så ikke legg så mye i mitt utsagn.

 

Jeg jobber hele tiden mot perfeksjonisme, og bra er aldri bra nok, også noe som smitter over i kommentarer.

 

Blomsterfoto er vanskelig, jeg har såvidt prøvd, nok til å finne ut at det er for vanskelig for meg. Lettere å prakkes med småkryp, enn å tenke kreativt.

Lenke til kommentar

Jeg synes Mr.Olsens kritikk er svært beskrivende, og kan skrive under på den. Min ringe erfaring med makro gjør at jeg kun synser om noe som jeg synes ser pent ut, uten at det betyr at jeg kan noe om makro. Jeg vil derfor si meg enig med ham.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...