Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

3D-rendring funker ikke (spill) [Løst]


Anbefalte innlegg

I går kveld spilte jeg demoen av GRID og alt var vel. Så fikk jeg PCen til å krasje på ett eller annet vis og måtte ta en hard reboot. Da jeg fikk starta PCen igjen og kjørte i gang GRID så det slik ut:

GRID.jpg

 

Jeg lot det gå en dag før jeg prøvde igjen, men da jeg kom hjem fra skolen i dag var alt fremdeles ødelagt. Har prøvd Call of Duty 4, Crysis, Test Drive Unlimited og Garry's Mod også, men ingen av dem funker. Alt blir bare skurr/flimring eller mangler teksturer. Jeg har prøvd å oppdatere grafikkdrivere og DirectX og å gjenopprette Windows til før jeg installerte GRID. Ingenting har hjulpet.

Menyen i TDU ser nå slik ut:

TDU.jpg

og menyen i Call of Duty 4 ser slik ut:

CoD4.jpg

 

Det som er ekstra merkelig er at Audiosurf, Flatout 2 og Uplink funker. Har ikke testet flere spill, men dette viser i hvertfall at noe er veldig galt.

 

Jeg kjører et SAPPHIRE Radeon HD3870X2 på Windows XP Pro SP2. Det har funket helt topp fram til i går. Jeg lurer på om varmen kan ha tatt det, men det burde vel ikke ha en slik innvirkning? Det har ligget på under 65 hele tiden, noe som har vært greit før.

 

Noen som har en idé om hva som er galt?

Endret av Kantana
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vell, korrupsjon av data er noe som kan være årsaken til dette. Det skjer som regel ved overklokking men kan også skje pga andre ting, noen faktorer som sannsynligvis kan forårsake dette :

 

*Høy temp på cpu = ustabilitet : Bedre kjøling.

*Problemer med harddisk : Sjekke hd med chkdsk, eventuelt ny hd.

*Problemer med strømnettet : Ups.

*Problemer med Psu : Sjekk med annen psu.

Lenke til kommentar

Men hvordan kan så mye data bli korrupt av en enkel reboot? Virker litt usannsynlig, spør du meg. Spesielt siden det bare er nyere og mer krevende spill som ikke funker.

CPUen er stabil og det er ingen problemer med strømmen/PSU. Har ikke sjekket disken enda, men jeg har ingen andre indikasjoner på at det er noe galt der.

Lenke til kommentar

Okay, nå fikk jeg alt opp å kjøre igjen. Var nødt til å avinstallere grafikkdriverne i safemode og installere dem på nytt. Må bare få CCC installert igjen, så er jeg back in business.

Vet likevel ikke helt hva som gikk galt, men det er nok en av grunnene som har blitt nevnt her. Takk uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...