Gå til innhold

Lønn i IT-jobber


Anbefalte innlegg

Hvor mye bør man tilby en programmerer i lønn før det blir for lite og ikke konkurransedyktig?

 

Jeg driver et firma med 3 ansatte, der daglig leder har rundt 400 000 i året, programmereren/teknisk sjef har 350 000 i året pluss at han i tillegg er lovet kontrakt på 20% av firmaet i sin helhet uten risiko. Altså er han også medeier og kan ta ut utbytte og får da 20% av dette uten og selv være ansvarlig for noe økonomisk. Da jobber han også uten overtidsbetaling og er stort sett sin egen sjef.

 

I tillegg har vi en webdesigner/grafiker ansatt på timebasis i rundt 30-50% stilling som hadde fått ca. 300 000 i året om han hadde jobbet fullt.

 

Inkludert i jobben kommer også gode forsikringer, dekking av bredbånd, mobiltelefon, fasttelefon (om ønskelig) og alt datautstyr (PC, laptop osv.) er også dekket av firmaet uten avgrensing for personlig bruk pluss en del andre frynsegoder.

 

Spørsmålet mitt og det jeg har tenkt på er jo om dette faktisk er ok lønn, bra lønn eller for bra... siden ingen av dem faktisk forhandlet før vi skrev kontrakt. Greit og vite litt om nivået i slike stillinger siden det neppe blir satt via tariff i de fleste av dem.

 

Daglig leder fikk nettopp tilbud om en annen jobb med 80 000 mer i året pluss overtid etter headhunting... men valgte ikke ta den av praktiske årsaker mht. kjøring til/fra jobb, flytting og fast arbeidstid.

 

Setter pris på alle tilbakemeldinger :)

 

Usikker på om jeg poster i rett kategori her men om ikke, så håper jeg at moderatorene flyttes dit den skal være.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorvidt lønnen er ok eller ikke, er vanskelig å vurdere. På den ene siden så er 350 i året lite for en nyutdannet programerer med mastergrad, har han i tillegg et par års erfaring er det rett og slett dårlig. At han ikke får overtidsbetaling gjør ikke saken noe bedre.

 

På den andre siden så er det en stor potensiell intekt i de 20 prosentene. Dersom firmaet går godt i et par år kan han antagelig tjene betraktelig på dette. Slik sett så er kanskje ikke lønnen så halvdårlig.

 

Slik jeg tolker innlegget ditt så er bedriften relativt nyoppstartet. Hvorvidt lønnen er ok eller ikke faller antagelig på hvor stor tro programmereren har på det firmaet driver med. Uten betraktelig overskudd hvert år er lønnen ikke mye å skryte av.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...