Gå til innhold

Q6600 blir noe varm selv med Thermalright Ultra 120 Extreme


sargox

Anbefalte innlegg

Har en maskin med Q6600. Har i den siste tiden vært plaget med at CPUen ble varm, og når jeg surfet med firefox så kunne alle fire kjernene kjøre på mellom 80-100% og det ble fort 60+ grader.

 

Det jeg gjorde var å ta av stock kjøleren, ta på litt ny artic silver,og sette på stock kjøleren igjen. Denne gangen passet jeg på at den ble festet skikkelig med den latterlige festeanordnignen. Det ble noe bedre, og idle temp lå på 38-45 på alle fire kjernene. På stresstest kom tempen fort oppi 50-60+ grader.

 

Det jeg nå har gjort er å kjøpt meg en Thermalright 120 ultra extrem kjøler (som var gigantisk...) og festet en Noctua NF-S12-1200 vifte som blåser fra undersiden og oppover i rillene.

 

Med dette så regnet jeg med å se gode resultater,men den gang ei. Temperaturen er så og si akkurat samme som jeg oppnådde med stock kjøleren.

 

Jeg har prøvd å fest den flere ganger. Har 3-4 ganger påført ny artic silver. Prøvd med en liten stripe. Liten prikk. Liten stripe for å så smøre det utover med en plastkort. Ingen resultater.

 

På grunn av at kjøleren var enorm får jeg ikke lengre igjen lokket på kabinettet. Regner med det ødelegger luftstrømmen, men det skal vel ikke ha såmy å si?

 

Så, er det noen som har tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mener at om kabinettet støtter det bør du sette en 120mm vifte nede foran i kabinettet som blåser kald luft inn.

Ved og gjøre dette øker du luftstrømningen i kabinettet og det blir kaldere. .

Om dette ikke støttes spør noen andre eller kjøp nytt kabinett. .

 

:)

Lenke til kommentar

60C ved full load på 4 kjerner er ikke et dårlig resultat.

 

Men at Thermalright gir samme resultat som boxed kjøler henger ikke på greip. Ta bladet på en tapetkniv og sett bladet mot undersiden av kjøleren. Er den kun borti ett punkt, dvs at kjøleren har en litt krum overflate, så har du vært litt uheldig med eksemplaret ditt. Kniven bør ha kontakt med hele flaten, dvs at flaten IKKE krummer. Kan løses ved å planslipe kjølerens underside.

Endret av thoering
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...