Gå til innhold

Valget står mellom olympus, Panasonic og Nikon


Anbefalte innlegg

Hei..

 

Sliter med å bestemme meg for hva jeg skal kjøpe, valget står mellom følgende:

 

Olympus Sp-570UZ 4000,-

 

Panasonic FZ18 3000,-

 

og Nikon D40 2500,-

 

ganske stor pris forskjell.. derfor jeg spør dere om hjelp.

Hva ville dere valgt? kom gjerne med erfaringer!!

 

Tusen takk for all hjelp!!!

 

-Fredrik-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei du "trenger" ikke flere objektiv enn det som følger med D40, men etter hvert som du lærer kameraet å kjenne kan det hende du vil supplere med flere objektiv.

Et speilreflekskamera er et mer fleksibelt system enn et superzoom, fordi du selv kan velge hvilke typer objektiv du vil ha.

 

Men, du vil ikke få like stort zoomområde "rett ut av esken" hvis du velger D40, så hvis du vil ha stort zoomområde må du supplere med flere objektiv.

 

En veldig stor fordel med speilrefleks kontra andre typer digitalkamera er den korte oppstartstiden. 0,18 sek er lite i forhold til 1-2 sek... Muligheten til selv å overstyre alle innstillinger er også kjekk, selv om automatikken ofte gjør en finfin jobb :)

 

@ vesleengen: hverken D40 eller 450d er "proff"kamera, men veldig fine innstegsmodeller. Og 2500,- er et røverkjøp for D40. 450d koster jo rundt 6000,- for kun huset, så kommer objektiv i tillegg.

 

mvh Øystein

Endret av alkymist
Lenke til kommentar
Ser man bort i fra pris?

 

Trenger man veldig mange forskjellig linser til nikon kontra olympus som har alt i ett ?

Hvis du ser bort fra pris, synes jeg du bør vurdere flere av alternativene, både Nikon- Canon og Sony-modeller. Som det er sagt her: D40 til 2500 er et røverkjøp, og du har veldig mange muligheter når det gjelder objektiver å komplettere med. Du kan jo også få "ultra-zoom"-objektiver til speilreflekskameraene, men det hadde jeg venta med inntil jeg så hva slags bilder jeg var mest interessert i å ta, var jeg deg.

Lenke til kommentar

Takk for mange svar!!

 

har jeg forstått det riktig at D40 gir "mye" bedre bilde kvalitet enn de to andre? sett at jeg kun har den linsen som følger orginalt med 18-55 mm f/3,5-5,6 G ED på d40 kameraet?

 

Hva jeg skal ta bilde av!? egentlig alt.. :)

Lenke til kommentar

Jeg har en D40, og erstattet kit-linsa med en Sigma 18-200mm F3.5-6.3 med optisk bildestabilisator og er STRÅLENDE fornøyd! Her har jeg grei vidvinkel og tele i én og samme linse. (dog denne linsa koster alt fra 3500-4000). Men jeg vil si du klarer deg lenge med kit-linsa, så kan du som andre sier supplere med andre linser etterhvert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...