Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

VK2 Engelsk skriftlig eksamen


Anbefalte innlegg

Flere enn meg som har kommet opp i engelsk skriftlig (snakk om VK2)?

Er egentlig et ganske greit fag å komme opp i. Jeg bodde i USA i fjor, så jeg skriver så å si flytende engelsk. Kan også en del om amerikansk politikk (var så heldig å få jobbe i senatet. Lærerik opplevelse), og amerikansk internasjonal politikk er noe som virkelig interesserer meg.

 

Allikevel frykter jeg at det kommer oppgaver som bare forvirrer deg. I tentamen til jul fikk vi en gammel eksamensoppgave hvor vi skulle lese en tekst av Charles Dickens, og sette den i lys til det britiske samfunnet nå i dag. En ganske forvirrende oppgave synes jeg.

 

Jeg håper for det meste å få en oppgave hvor du skal skrive om de forskjellige problemene i USA, og USAs ansikts utad. En kan jo drømme? Sjansene er vel relativt små for å få en slik oppgave.

Jaja, en oppgave om Checks and Balances er vel ikke akkurat ille det heller.

 

Læreren vår skrev et notis på It's Learning om hva som var viktig å kunne:

 

Hvis du kommer opp i engelsk må du lese følgende når det gjelder samfunnskunnskap:

 

* Tapestry: Considering Britain s. 239-301

 

America at Home and Abroad s. 303-360

 

Alle kopier dere har fått av meg. Fokuser på alt, også på amerikansk valgkamp og britisk selvstendighet i Wales, Skottland og nord-Irland, også det britiske valgsystemet.

 

* Dere får også litterær analyse (novelle, dikt eller romanutdrag).

 

Det kan være at dere skal begrunne hvorfor et bestemt tekststykke er fra en bestemt litterær periode. Les derfor Tapestry s.19-25, s.69-77, s.122-129, s.179-187.

 

Noen andre som har noe annet som er lurt å kunne?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Læreren min anbefalte å lese på de samme emnene. Han sa at det var mulig med en samfunnspolitisk oppgave (USA og/eller UK) + en tolkningsoppgave (og hvor du skal kunne trekke linjer til en lit en litteraturhistorisk periode (kanskje) + en oppgave hvor skal kunne forklare forskjellige begreper.

 

Forøvrig så mente han at eksamen var helt åpen, og at han var svært usikker på hvilke oppgaver som kan bli stilt.

 

Jeg tror nok det blir aktuelt med en oppgave om USAs politikk i dag eller noe lignende + en tolkningsoppgave som alltid forekommer...vi får se.

 

Lykke til med lesingen!

Lenke til kommentar

Jeg kom også opp i engelsk, og er vell fornøyd med det.

 

Jeg har en eller annen følelse for at vi får amerikansk politikk som oppgave 1 i år, ettersom det er valgår, og et høyst aktuelt tema. Oppgave 2 er som alltids åpen ettersom det handler om en eller annen litterær tekst.

Lenke til kommentar

Kom også opp i engelsk, og veldig fornøyd med det! Det er vel sannsynlig at det blir en oppgave om amerikansk politikk, det er jo høyaktuelt. Kanskje oppgava også gir rom for egne meninger..(er jo lov å håpe)

 

Da er jeg heller mer bekymra for den litterære delen, i alle fall hvis det blir tolking av dikt/ukjent tekst. Føler nesten ikke at jeg har gjort det i engelsk i år.. Er mulig vi får en ukjent tekst med politisk budskap, som skal settes inn i en sammenheng.. Men det gjenstår og se..

Lenke til kommentar

Kom opp i skriftlig Engelsk eksamen. Men vi har ikke gjort noe som helst nesten dette året i engelsk. Har bare hatt 1 time hver uke, å den forsvant fort. Vi har bare lest noen historier høyt og gått fort gjennom boken. Hvis det blir oppgaver om politikk så håper jeg det finnes en ganske fri oppgave, ettersom jeg vanligvis klarer meg best på oppgaver der jeg kan skrive min egen mening.

Kan engelsk flytende og kan det like bra som norsk, kanskje bedre i noen tilfeller. Så språk blir ikke noe problem, bare at jeg får en oppgave som ikke er så fokusert på hva du kan om noe. Føler meg ikke interessert i politisk heller.

Har alltid gått greit på Engelsk tentamen, så satser på den går like greit denne gangen. Ikke at jeg stresser da, hehe.

Lenke til kommentar

Kom opp i engelsk jeg også, Ustedalens lærer og min har gitt mer eller mindre de samme rådene angående hva man bør lese på. System of goverment USA/UK, analyse av dikt, valgkamp i USA og i Storbritannia og Nord-Irland. Håper på en bedre oppgave en forrige år, da skrev jeg om øst-europeiske innvandreres påvirking på England, forferdelig oppgave men jeg klarte å ro fireren i land(fikk 5 i standpunkt). ;)

Lenke til kommentar

hei. jeg kom også opp i english. Er det noen som vet hvordan en kan tolke et dikt? altså interpretation of a poem? sånn liste over hva en må ha med osv? noen sider på nettet hvor det står noe om det? og noen som vet hvordan en kan skrive et brev? eller hva en må huske på når en skal skrive brev?

 

:) mvh meg

Lenke til kommentar

http://www.aspirennies.com/private/SiteBod...es/poemx1.shtml

Denne linken var helt grei til å analysere dikt. Du vil kanskje trekke opp stikkord fra hvert punkt og lære deg disse.

Det finnes sikkert flere andre linker som er bedre til nettopp dette. Håper folk her deler etter hvert som de kommer over dem.

 

NB! Det har vært tolking av dikt mange år på rad nå, tror jeg. Ingen bør satse på at vi IKKE får det. ;p

Lenke til kommentar

Jeg regner med de fleste er spente på hva vi får om og føler de må lese på politikk og litteratur. Jeg føler det ganske mye på samme måte, men jeg tror jeg også blir nødt til å forberede meg på engelsk grammatikk. Engelsk kommer ikke svært lett for meg, så om vi kunne dele viktige huskeregler innenfor grammatikk, hadde det vært topp. Da kan jo kanskje dere mer talentfulle bidra litt :)

 

Jeg kan jo sette i gang med et par huskeregler:

 

 

Placing adverbs:

Adverbs are normally placed in front of the verb: He often goes out at night.

 

But always after to be: He is often out at night.

 

Between parts of verb where verb

form consists of more than one word: He has often stayed out all night.

 

 

The relative pronoun:

Use who about persons, otherwise which. That is a weak (not emphasised) form that can be used for who or which.

Common mistake: The weak form that used in an emphasised position.

Lenke til kommentar

Jeg kom opp i engelsk! Men det er en ting jeg lurer litt på. På skolen vår hadde vi valget mellom engelsk A og ngelsk B når vi skulle velge engelsk for VK2. Engelsk A omfatter litteratur hovedskalig, mens engelsk B omfatter Økonomi og Politikk. Jeg valgte engelsk B og læreren har ytret frampå at de som valgte engelsk B bare kan få om politikk og økonomi og ikke om noen litterære tekster. Mulig jeg husker feil, men jeg tror det er slik hun sa det.

 

Vet dere noe om dette eller virker dette helt fjernt?

 

Hva bør jeg lese? Politikk og økonomi kan jeg rimelig godt altså.

Lenke til kommentar

Flere enn meg som bare har hatt (såvidt) 1 eneste time engelsk hver uke?

Vi bare leste noen tekster høyt til hverandre, har ikke gått gjennom noe økonomi eller politikk greier. Virker som dere har et høyere nivå engelsk enn den jeg har vært gjennom. Ikke at jeg er dårlig i Engelsk, tvert imot, men engelsk læreren vår har vært sjukemeldt siden forever å vi måtte ha norsk læreren vår som vikar hele året. Som ikke er akkurat den beste i engelsk.

Lenke til kommentar

Has for he, she, it, anyone, everyone og someone

 

mmkay?

 

I have

you have

we have

you have

they have

 

IMO er det vigtigst å huske de øverste ordene de er i samme "klubb"---sort of. Så alle har også verbet is og was.

Endret av HildeM
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...