Gå til innhold

PSDATA Versus Komplett


Anbefalte innlegg

Vil bare opplyse om at hvis du kjøper pc'n via pcbyggeren (eller en av kampanje maskinene) til Komplett så får du 3års garanti og 3 års hjem på døren service (Dersom noe er galt med Hardware). Er ikke sikker på PS Data men tror ikke de har like bra garanti.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
OK, så man har ikke 2 års garranti i norge da ? ( og ja, vet godt at proffer har 6 mnd garranti.....) men ja, garranti i 2 år og reklamasjonsrett i 5 år..... ( hva er så forskjellen på reklamasjonsrett og garranti ??? )

 

Når du kjøper en vare kan den ha alt fra ingen garanti til livstidsgaranti (litt merkelig begrep imo) Det innebærer at produsenten garanterer at produktet skal fungere i denne garantiperioden (med visse forutsettinger self.)

 

For å beskytte forbrukere har vi i Norge lover som omhandler forbrukerkjøp. Disse gir deg reklamasjonsrett, som normalt er 2 år.

reklamasjonsrett vil si at du har retten til å klage på et produkt som også er utenfor garanti tiden.

 

Så hvis du f.eks. kjøper en vare som har 1 år garanti, og den går i stykker etter 11 måneder ved normalt bruk vil den bli reparert/erstattet. Hvis den går i stykker etter f.eks. 13 måneder har du fortsatt muligheten til å reklamere på den, det vil da vurderes om du kan få varen reparert/erstattet uten kostnad. Dersom varen går i stykker etter 3 år har du ingen rett til å reklamere, med mindre varen er ment å ha en holdbarhet som er lengre enn 5 år.

 

Dette er en veldig forenklet versjon.

 

Ta en titt på lovdata.no så kan du tolke f.eks. kjøpsloven selv.

Lenke til kommentar

OK.... men har de sikkra seg mot Statisk da ?? (virkelig) ?

 

Har handla RAM der selv og her er ei problemer..... (APACER 2700 512Mb)

 

Tro du meg, enten du handler her eller der får sånne ting samme behandling.... koster for mye å bare slenge sånnt rundt....

Lenke til kommentar

Da jeg skulle bygge PC bestilte jeg nesten alle varene fra PS-Data, som leverte raskt og feilfritt. Min Apacer PC2100 RAM fungerer utmerket, og kjører på CAS 2 (hva nå det betyr :smile:). Jeg er imidlertid heller ikke helt fornøyd med vareutvalget til PS-Data.

 

Dette manglende vareutvalget resulterte senere i et kjøp fra PCutstyr (med det lille rotet som kom i tillegg. De som arbeider i en data-webshop burde f.eks. vite forskjellen på bulk og retail).

 

Har ikke kjøpt noe fra Komplett ennå, men utelukker det ikke. Virker ikke som de er så ille som enkelte her på forumet vil ha det til.

Lenke til kommentar
NEI Garanti i 2 år ???

 

Har jeg feil ?

 

Kom med link :) !

 

Nei loven gir deg IKKE garanti i 2 år !!!

 

Har du feil, JA!!

 

Linken har du allerede fått!

 

Hvilke grunnlag har du til å bestride mine påstander? Har du i det hele tatt noen gang skummet igjennom kjøpsloven??

 

Det begynner å bli noen år siden jeg studerte, og i den forbindelse tolket kjøpsloven (eget fag), men jeg er ganske sikker på at det jeg har skrevet så langt er korrekt!

Lenke til kommentar

Jopp, Insomnis har helt rett. Loven nevner vel ikke engang ordet "garanti" med så mye som en glose. Alt loven bryr seg om er reklamasjonsrett. Og den varer i 3 år, eller i 5 år om varen er "ment å vare i vesentlig lenger enn 3 år".

 

Selvfølgelig vil garanti og reklamasjon i effekt ligne veldig på hverandre, men reklamasjoner har en tendens til å ta mer tid og være mer omstendig.

Lenke til kommentar

mm.. PSdata selger bare dyrt og dårlig minne. Har hørt flere som har hatt problemer med Apacer rammen.

 

Veldig merkelig da, siden Apacer regnes for å være noe av det virkelig bedre du kan få tak i innen ram. Apacer har blant annet mye større annerkjennelse enn f.eks TwinMOS ol. Det er ikke for ingenting at Apacer ofte benyttes som "ram-oppgraderinger" til merke-PC'er. Sånne sære ting som IBM'er, Compraq'er, Toshiba-bærbare osv osv, her er det veldig så ofte Kingston eller Apacer som benyttes.

Lenke til kommentar

Finner du det du trenger på PS så handle der. Eneste jeg bruker Komplett til er butikken de har i Bergen, og da kun hvis det er ting jeg trenger med en gang og ikke har tid til å vente. Registrer deg med kundekonto på PS så har du og full oversikt over det du handler og har handlet, og eventuelle reklamasjoner og reperasjoner. Veldig lettfattelig og enkelt system.

 

Ang. Apacer ram så kjører jeg det på mine maskiner og har aldri hatt noe problem med det. Grunnen til at jeg begynte å bruke det var at jeg hørte at det var et godt merke, og har ikke funnet noe som motsier det ennå.

Lenke til kommentar
Jopp, Insomnis har helt rett. Loven nevner vel ikke engang ordet "garanti" med så mye som en glose. Alt loven bryr seg om er reklamasjonsrett. Og den varer i 3 år, eller i 5 år om varen er "ment å vare i vesentlig lenger enn 3 år".

 

Selvfølgelig vil garanti og reklamasjon i effekt ligne veldig på hverandre, men reklamasjoner har en tendens til å ta mer tid og være mer omstendig.

 

<pirke> det er 2 år og ikke 3 år, eg kjøpsloven nevner faktisk garanti. Den sier noe slikt som om at hvis garantien er lenger enn reklamasjonsretten kan du selvfølgelig klage på en vare i hele garanti tiden, utover reklamasjonsretten</pirke>

Lenke til kommentar

Garanti er den tiden som forhandler/produsent gir på varen kan ver alt fra 0 til 10 år,i noen tilfeller har du noe som heter livstidsgaranti, normalt er garantitiden 1 til 3 år.

Kjøpsloven er helt uavhengig av garantien, du kan si den kommer i tillegg til garantien som en ekstra sikkerhet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...