Gå til innhold

17 mai bilde du neppe har sett, eller får se(gatefoto)


Anbefalte innlegg

Tok dette etter 17 mai toget. Grunnen til at jeg liker det, er at i bakgrunnen går folk i de fineste klærene sine, mens denne karen (stakkaren) har hånden godt nede i bosspannet.

 

Jeg er selvsagt ikkje 100% fornøyd med bilde, på langt nær, men var ikkje mulig å få bedre til i forbifarten. Han holdt på i 20 sec max, og det var tiden jeg hadde på meg.

post-148423-1211141081_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du er inne på noe her, men resultatet gjenspeiler dessverre ikke potensialet i motivet. Uten forklaringen din ser jeg ikke kontrasten mellom den gamle mannen og folkene i bakgrunnen. Kanskje hadde det vært bedre å presentere det i farger? Det er nok dessverre likevel slik at det andre elementet i bildet ditt blir for langt borte. Bildet er teknisk greit, men jeg liker ikke utsnittet ditt.

 

Edit: Der var jeg litt treg. Den andre versjonen er betraktelig bedre, men jeg tror du skal prøve med farger. Liker ikke utsnittet her heller, dessverre.

Endret av _ART_
Lenke til kommentar
Situasjonen traff meg bra, gjorde inntrykk.

Når det er sagt skulle bakgrunnen enten ha gitt klarere uttrykk for at det var 17.mai, eller ikke vært der i det hele tatt - den var altfor rotete om den ikke har noe å tilføre.

 

100% enig. som sagt. slike bilder er sykt vanskelig. De som ikkje tror meg, får nesten prøve selv. Man har ultra kort tid, og her snakker eg om max 20 sec. Itillegg er det med en ekkel smak i munnen man tar slike bilder, men alt for kunsten

Lenke til kommentar
Se her ja. Likte det andre bildet mye bedre. Vet ikke om farger er tingen, men kanskje tone ned fargemetningen? Når det er sagt, er ikke bildet genialt, men sinnsykt ok.

 

 

takk skal du ha. jeg driver fremdeles som en gal i lightroom, og leker meg. Jeg sier på ingen måte at dette er perfekte redigert, men BW blir nok mitt valg på slike bilder, men kan alltids poste begge deler for å lære hva folk mener om saken.

 

Dette bilde viste jeg var bedre, det jeg mangler er fingrene oppi bosspannet, og litt blikk, men som sagt, dette er tricky ting, og det håper jeg dere merker dere før dere sliper knivene(men slip dem for all del godt)

 

Mine bilder skal skille seg ut, og fortelle en historie som skal gjøre at INGEN!! er likegyldig til de jeg prøver å få frem. I så måte er dette bilde ikkje noe untak, selv om det ikkje er perfekt!

 

God ide, men det kommer ikke fram at det er 17.mai. Tror kanskje farger hadde vært tingen og at det ville kommet tydeligere fram på den måten. Ellers et greit bilde, men ville nok prøvd med noe mer spennende vinkel eller utsnitt.

 

 

ka med den andre versjonen? Jeg kunne dessverre ikkje få folk med blikk akkurat når jeg tok det, men fikk iallefall med bunaden.!

Lenke til kommentar

Idéen funker i det andre bildet, men kunne du tatt med mer på sidene? Tilnærmet kvadratisk virker litt for trangt. Og farger ville fremhevet bunadene bedre, du burde prøve det. Jeg ser ingen spesiell grunn til at dette skal være i svarthvitt.

Lenke til kommentar

siste versjon fra meg ikveld. I farger. Jeg er åpen for alt, men BW= gatefoto. Slik er det bare for meg. Tror ikkje jeg skal forandre på det, men kanskje redigere bedre!

 

jeg er 100% amatør, men hva om du hadde latt de pynta folka være i farger, og stakkaren i svart hvitt?

 

amatør? er vel de fleste her på forumet? Men det betyr vel ikkje at din mening ikkje teller? har jobbet litt med denne teknikken, og tester den gjerne her også. Takk for tipset!

post-148423-1211142667_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Jeg synes det ble mye bedre. Mannen er jo ganske grått kledd i utgangspunktet, kontrasten mellom han og bunadsfolkene ble mer fremtredende nå. Men jeg ville fortsatt hatt med mer på sidene, særlig på venstre.

 

 

Det kan eg forstå, men eg cropet ikkje dette for morro skyld. Det er bare et stygt gjerde der, derfor denne cropen. For å få fokus på det som er viktig og nærmt!

Lenke til kommentar

Jeg er redd ingen av disse to bildene lever opp til ambisjonene du gir uttrykk for. Portrettet ditt var mye bedre.

 

I det første blir bakgrunnen for rotete. Tror det kunne fungert bedre med lenger brennvidde, og dermed et tettere perspektiv. Sånn wsom du presnterer det, blir bakgrunne mer en distraktor enn et fortellende billedelement.

 

Det andre er bedre, komposisjonsmessig. Men du har nok valgt feil øyeblikk, mannen blir for anonym med huet i bosset. Så blikket går raskt til bunaddama, og så er han glemt. dessverre.

 

Ideene dine er bra. Men du bør nok jobbe med å skape et mer fortetta uttrykk. Isolere de ulike elementene i kompen bedre. Rett og slett gjøre det hele mer tydelig for oss. Du må altså legge mer av deg selv i selve bildet, slik at bildet står på egne bein uten forklarende tekst. Altså, la personen Aksje tre til side. Først da svinger det, først da står bildene på egne bein.

 

Og du Aksje. Spar meg for at du utfordrer meg til å gjøre det bedre selv og den visa der. Ta til deg det du vil. Forkast resten. Diskuter gjerne, men ikke forsøk å diskutere personen Tim er i denne tråden. Har du noe personlig å si, så si det i en PM.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...