Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Saab 9-5 dilemma


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen. Jeg er en gutt som nylig har blitt 18 år og er fersk i bil faget.

Jeg har et lite dilemma så jeg vill dele med dere og samtidig så søker jeg svar.

 

Tanta og onkelen min har en krute god Saab 9-5 automatgiret sedan 1997 model (svart) 2.0 med turbo.

Og har gått cirka 91 000 km. Forrige uke så skjærte de motoren og fant ut at kostnadene for en ny motor samt prisen for å få den satt inn på verksted ble for mye, så de kjøpte seg en landrover 2008 istede. Nå sitter står Saaben alene og ubrukelig utfor ett bilværksted.

 

Så kommer spørmålet mitt!

 

Lønner det seg for meg å kjøpe denne bilen for noen billige tusen lapper om ikke mindre, så skaffe en brukt motor av samme serie og type.?

 

Har allerede en annen onkel som kan det med å skifte motor og sette ny en inn!

Jeg vet også at det er mye elektronisk som jeg eller onkelen min ikke har sertifikat på for å koble og styre med når man skifter motor. Er denne elektroniske greia dyrt på værksted og lønner det seg i det hele tatt å prøve å få tak i en gammel brukt motor av samme type? Altså bilen i seg selv er krute god og trenger ingen andre ting å skiftes på en motoren.

 

Dere skjønner.. guttedrøm. Saab er en utrolig fin bil og kunne tenke meg å få den kjørt om noen måneder vis jeg får den istand på en rimelig måte.

 

 

M.v.h Michael

Endret av Niern
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var og prøvekjørte en 9-5 som hadde vert i samme situasjon, forrige eier hadde skåret motor (vanlig problem på disse viss feil olje blir brukt og/eller olja ikke blir skiftet ofte nokk). Nåværende eier hadde kjøpt en motorblokk fra en hogger og skiftet over selv. Var veldig skeptisk til bilen helt fra start, og da motor-elektronikk-feil lampa begynte å lyse etter ca 10 min på testtur, kjørte jeg bare tilbake og glemte hele bilen, men når det er sagt vil jeg si at det er en fantastisk herlig bil hvis den bare er i orden, men hør med forsikringsselskapet før du bestemmer deg for noe som helst, de er ikke billige å forsikre.

 

Sjekk også ut www.saabturboclub.net

Endret av Selle
Lenke til kommentar
Hva om du kjøper en annen (mer holdbar) bil som bruksbil, og så kan du ha denne Saaben som prosjektbil? Da er det ikke noe stress med å bli ferdig og du kan skru når du har lyst.

 

Joda, fult mulig det også. Men vill ha den i kjørbar stand :)

Lenke til kommentar

Kjøp ny motor. Billigere turbo bil må du se lengre etter.

 

Kurant og bytte motor. Ta bort frontrør og travers så henger alt fritt. Null pes og få ned traversen.

Er ikke noe stress med all elektronikken for kontaktene passer bare et sted.. Du får ikke gjort feil med mindre du knuser kontaktene og tar helt av..

 

Du får sprell ny short blokk for 8-10 tusen, men da er det litt jobb med registerkjede, flytte over alt osv. Gå for komplett sak fra høgger som mangler litt deler så blir det billig. Deler har du jo på den gamle. Bytt den fort og gæli over på en helg så er du ferdig med det! Da har du god tid.. Få et verksted til og sjekke litt og etterfylle ac osv..

 

Langt ifra den værste bilen og bytte motor på!

 

Nå er jo dette en drittmotor så jeg veit ikke om du får tak i på høgger. Ble usikker nå gitt :ermm: De er ikke direkte dritt, men bytter du ikke olje går det ikke langt..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...