Gå til innhold

Trenger hjelp til valg av lydkort (førstegangskjøper)


Anbefalte innlegg

Nest sist på lista over ting jeg må ha klarhet i før jeg går til innkjøp av nye PC-komponenter: Lydkort. Jeg skjønner at hovedkortet kommer med onboard lydkort, men siden jeg vil kalle meg selv både hardcore gamer og musikkentusiast (lager ikke selv, liker bare høy lyd^^), lurte jeg på om onboard lyd kanskje ikke var nok. (I den grad det betyr noe, hovedkortet jeg har tenkt å kjøpe er dette). Vi snakker ikke om noe dyrt her, er ikke lagd av penger heller... Maks 1000 kr, men helst billigere. Kan såklart gå et par hundrelapper over, men helst ikke. Noen tips?

 

Og PS: Som tittelen sier, jeg er nybegynner på dette feltet, har aldri gått til inkjøp av et eneste komponent før. Ikke snakk for avansert:P

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Innebygde lydkotet holder så lenge man ikke er xtremt kresen, har selv pc`n tilkoblet et high end stereoanlegg og merker ikke store forskjellen fra Creative x-fi elite til 3000kr det og det innebygde. Vil forøvrig fraråde å kjøpe Creative sine produkter, dem bryr seg ikke om kundene sine og gir liten eller ingen kundestøtte.

Lenke til kommentar

Jeg har en helt motsatt oppfatning.

Om du overfører analoge signal og har et anlegg av noenlunde kvalitet, så er det faktisk i høyeste grad hørbart å oppgradere til et separat lydkort. Om du er opptatt av Gaming så er det nok kort med X-Fi brikke som er tingen (ASUS Xonar eller SB X-Fi). Ville nok brukt ca. 1000kr eller mer på lydkort for å få den ønskede forbedringen.

 

Om du er virkelig glad i musikk ville jeg vurdert et av kortene i M-Audio Audiophile serien som man finner hos bla. http://www.procom.no/ (mulig at Eplehuset kan skaffe disse siden de maredsfører M-Audio produkter. De fleste musikk/instrumentbutikker burde ialle fall kunne skaffe). Audiophile kortene har høstet god kritikk og er dessuten i omtrent prisklassen du nevner.

 

Noen mener jo at å koble lydkort digital til en høykvalitets DAC (evt USB DAC) er en god løsning. Men disse ligger fort i 10000kr-klassen og må være en del av et større HiFi oppsett.

 

Om du er i tvil, ta kontakt med en musikkforhandler i nærheten av deg. Disse er ofte rimelig fleksible på utlån/deponering og testing. Og sjansene for at du i alle fall får låne et eksternt lydkort burde absolutt være til stede.

Lenke til kommentar
Om du er opptatt av Gaming så er det nok kort med X-Fi brikke som er tingen (ASUS Xonar eller SB X-Fi). Ville nok brukt ca. 1000kr eller mer på lydkort for å få den ønskede forbedringen.

 

Xonar bruker Oxygen HD chipset, ikke X-Fi. Xonar har i tester vist til en bedre lydkvalitet enn X-Fi og er et fint alternativ mot Creative's semi-monopol.

Endret av Svedge
Lenke til kommentar

Er helt enig med Roony1974. De fleste hovedkort kommer idag med innebygd lydkort og dette er godt nok i lange baner. Ikke la deg lure til å kjøpe lydkort som ligger i prisklasse over eller langt over prisen til hovedkortet. Har forøvrig SB X-Fi selv men mener klart at det ikke gir den ønskede forbedringen i forhold til prisen. Creative har også hatt og har problemer med drivere til disse kortene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...