Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Fly forbanna- hvordan sette seg i respekt?


Gjest Guest_FORBANNA_*

Anbefalte innlegg

Det var da veldig mye til fenomenet "jeg-er-på-internett-og-anonym-dermed-kan-jeg-si-ting-jeg-har-lyst-til-å-gjøre-men-aldri-tør-gjøre-i-virkeligheten"!

 

Klikker du vinkel pga at han (som er kompisen din, mao han har til en viss grad lov) driver å kødder med deg, mister du all respekt raskt. Du kan derimot ta igjen med samme sheit, altså på et køddenivå - et seriøst køddenivå, ingen skjulte trussler.

 

Du kan f.eks. ta tak i hånden hans, vri den sakte rundt (med et lekent smil om munnen, du er med på leken her), etter hvert som det begynner å gjøre vondt for han kan du si med en ertende stemme: "Så du er rastløs, ja. Neste gang du er rastløs kan du komme å si i fra til meg, så kan jeg fike til deg slik at du blir kvitt denne rastløsheten. ;)"

 

Evnt kan du drite han ut: "Det der var bare barnslig/unødvendig/teit etc." med en alvorlig tone som signaliserer at det rett og slett var upassende. Tenk at en liten unge velter et glass med vann midt på bordet i håp om det skal være morsomt for de andre. Så fortsetter du med det du holdt på med i utgangspunktet. Altså ikke gi han den oppmerksomheten han søker, ikke reager på hva han gjør - IKKE la han vippe deg av pinnen.

 

We think alike :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv om jeg ikke liker holdningen til trådstarter med "rangstige"-snakket, så er jeg med på at det er ekstremt vanskelig å "holde seg" når noen slapper deg i trynet, for deretter å flire av det etterpå. Spesielt i klasserommet, hvor alle venter på hvordan du skal reagere.

Lenke til kommentar

vell, det eksisterer faktisk en rangstige mener nå jeg. Noen er kulere enn andre. Men at den skal være så nyansert og viktig som trådstarter skal ha det til å være tror jeg kanskje ikke(selv om det er litt vanskelig å få oversikt over situasjonen over internett).

Lenke til kommentar
Gorilla-oppførsel? jeje. Sorry men dette er min måte å tenke seg samfunnet på. Noen er sterkere enn andre. Noen er mer mektig enn andre. Verden er urettferdig. Jeg gir likevel penger til nødhjelp. Det er ikke sånn at jeg oppfører meg som et egoistisk monster bare fordi jeg mener at sånn er det.

 

Det er vel nettopp denne samfunnstankegangen din som gjør at du mister den såkalte respekten din. Å tro du er sjef over alle hele tida har ingen ting med respekt å gjøre. Respekt tilegner du deg ved å være en ålreit kar og ihvertfall ikke sette deg over alle andre. Hvem tror du liker slike folk? Det er ikke mange... Drit i "jeg er best" tankegangen din, og prøv å innse at du faktisk er helt på nivå (tro det eller ei) med alle andre mennesker rundt deg, så skal du se en respekt som er ekte.

 

Welcome to the real world :)

Lenke til kommentar

welcome to the real world du. spar oss for alt dette idealistiske pk-preiket. skjønner hva han mener, og tror ikke han mener han er noe mer verdt enn andre. tvert imot sier han at han kommuniserer godt med og er ok mot folk som gjerne er litt mer nerdete osv. men da er det jaggu ikke greit når disse begynner å klappe til ham og være eplekjekke, da skal de jekkes godt ned, ellers er det jo han som blir offeret.

 

er det nerdenes hevn dette her inne eller? ta nå å svar mannen på det han spør om eller hold kjeft.

Lenke til kommentar
welcome to the real world

 

"Welcome to your world"?

 

spar oss for alt dette idealistiske pk-preiket. skjønner hva han mener, og tror ikke han mener han er noe mer verdt enn andre. tvert imot sier han at han kommuniserer godt med og er ok mot folk som gjerne er litt mer nerdete osv.

 

Slik han fremstiller det virker det som at han ser på det som en tjeneste å snakke til folk han anser som invider lavere nede på rangstigen enn han. Klart noen reagerer. Å si "Tvert imot" blir vel å missbruke uttrykket her, tror du ikke?

 

men da er det jaggu ikke greit når disse begynner å klappe til ham og være eplekjekke, da skal de jekkes godt ned, ellers er det jo han som blir offeret.

 

"If you can't take a joke, then fuck you".

Så mye styr bare for en bitchslap, EN BITCHSLAP? Han har ikke akkurat ødelagt hele imaget hans, dratt frem hans mørkeste hemligheter, samt pissa på han under prossesen. Jeg tror han burde være stolt over å ha oppnådd så mye med en skarve bitchslapp.

 

er det nerdenes hevn dette her inne eller? ta nå å svar mannen på det han spør om eller hold kjeft.

 

Hoho. Den var smart! Dette er dessverre ikke Klara-Klok.no, eller "Gimeghjelpogstfu.com", men et diskusjonsforum.

Endret av J@cob
Lenke til kommentar

Det er noe jeg ikke helt forstår. I førsteposten virker det som om både den ene og den andre både titt og ofte trår over grensene dine, viser lite respekt og bare tar seg til rette uten å bry seg om hva du føler. Men utover i tråden virker det på meg som om du alikevel mener at du er den beste/kuleste/noe fyren i mils omkrets, at alle ser opp til deg og ser på deg nærmest som en konge de aldri i verden ville prøvd seg med noe som helst på.

 

Men, om jeg var deg, og denne fyren skulle begynne og kødde igjen ville jeg uten å nøle slått ham ned. Ikke noe mer, ikke noe overdrevet heller, bare enkelt og greit slått ham ned. Vært oppe i en lignende situasjon selv, og det var det som funket for meg ialle fall. Jeg er da jente, så det er muligens litt annerledes, men er da uansett i bunn og grunn samme greia. Iallfall, var en venninne av meg som hele tiden kødda og knødde noe jævlig i en lengre periode, og uansett hva jeg gjorde fortsatte hun som før. Helt til jeg, som sagt, bare slo henne rett ned. Det er flere måneder siden, og hun har ikke rørt meg en eneste gang etterpå. Og vi er fortsatt, eh, om ikke annet ganske gode venner!

Lenke til kommentar
"If you can't take a joke, then fuck you".

Uhuuuh, nice! det høres ut som en fin slagordkampanje for å kommunisere ungdommen på samme frekvens.

 

Så mye styr bare for en bitchslap, EN BITCHSLAP? Han har ikke akkurat ødelagt hele imaget hans, dratt frem hans mørkeste hemligheter, samt pissa på han under prossesen. Jeg tror han burde være stolt over å ha oppnådd så mye med en skarve bitchslapp.

Godt mulig din lillebror din kamerat bare kunne dradd en 3-4 bitchslap's på deg ut av det blå slik at alle rundt deg ler uten at du hadde gjort noe annet enn å le nervøst.. og kanskje gjort det dagen etter og siden det gikk så bra? Men hvis du leser min tidligere post, så tror jeg reaksjonen din hadde vært mer lik det jeg anbefalte han. Og det var ikke noe voldelig, bare en passende lekeslossing tilbake for å ikke vise at du blir helt paralysert. Slik trådstarter beskrev det, begynte han ikke å le spontant, selv om det tydeligvis hadde vært noe vi kunne ventet fra deg.

 

er det nerdenes hevn dette her inne eller? ta nå å svar mannen på det han spør om eller hold kjeft.

Hoho. Den var smart! Dette er dessverre ikke Klara-Klok.no, eller "Gimeghjelpogstfu.com", men et diskusjonsforum.

Og da holder vi oss til temaet. Hadde han vært dalai lama hadde han antageligvis ikke spurt i det hele tatt, så man bør holde seg for god til den overlegne moralpreiken. Jeg får ihvertfall inntrykk av at enkelte her ikke skjønner eller vil forholde seg til situasjonen i det hele tatt, bare er ute etter å moralisere.

Lenke til kommentar
Gjest Trådstarter

Ok, la meg klargjøre noen ting,

 

Når jeg er med kompiser så kødder vi veldig mye. Vi kødder med hverandre, ler av hverandre og alle får høre det. Ingen slipper unna, ikke jeg heller for å si det sånn. Men alt er bare kødd, så det går fint.

 

Grunnen til at jeg reagerte så sterkt på denne situasjonen var

 

- han var ikke ute etter å kødde. han var ute etter å latterliggjøre. Det går an å merke.

- han gikk bevisst over køddegrensen, og overhørte mine signaler om å roe seg.

- ingen har rett til å latterliggjøre meg eller noen andre, og spesielt ikke HAN.

 

Grunnen til at jeg tok opp dette med sosial rangstige osv som folk her har reagert på, er at det har relevans til situasjonen.

Ikke for å showe off til anonyme forumbrukere for å fortelle hvor mye bedre jeg er enn alle andre( :roll: ),

 

- men for at folk skal få et inntrykk av situasjonen slik den faktisk ER, altså mitt forhold til denne personen. At jeg hadde problemer med at spesielt denne personen skulle prøve å latterliggjøre meg.

 

Og at han faktisk delvis klarte det.

 

Derfor ba jeg om råd her.

 

However, jeg tar med meg rådene om å ikke ta seg selv for høytidelig osv. Kan helt sikkert bli flinkere på dette.

 

Da jeg i den siste perioden har hatt dalende selvtillit, så har jeg nok blitt mer nærtagende og har avogtil opplevd vanlig kødding som sårt.

 

 

Men denne situasjonen var annerledes, fordi jeg ble forsøkt latterliggjort. Og det finner jeg meg ikke i uansett hvordan jeg føler meg.

Om folk ikke synes at "et klaps i fjeset" ikke er latterliggjøring så greit. For det var mer enn som så. Jeg kan garantere at samtlige av dere hadde blitt godt provosert.

Lenke til kommentar
er det nerdenes hevn dette her inne eller? ta nå å svar mannen på det han spør om eller hold kjeft.

 

Men det var da voldsomt så eplekjekk da!

 

Jeg prøver bare å forklare at hans oppfattelse av den sosiale rangstigen osv kanskje ikke er den beste. Trådstarters oppfattelse av hans plassering i vennegjengen er på trynet, og det er på bakgrunn av denne oppfattelsen at folk ler av ham bak ryggen og ikke minst bitchslapper han. Jeg tipper at de prøver å jekke han ned litt, noe jeg kan forstå hvis han har dette synet på seg selv og sin plassering i gruppa.

 

Vil han ha en langvarig ekte respekt funker det dårlig å grisebanke fyren, da vil han bli utstøtt av gruppa relativt kjapp, pga redsel. På den annen side, vil trådstarter at folk skal frykte han og tro at han er guden i gruppa, så for all del, da er løsningen meget enkel.

 

Går an å se litt lenger enn sin egen nese captain obvious.

 

(Ja jeg skriver på en rimelig provoserende måte, men det er for å få dere til å forstå at det å banke han opp kanskje ikke akkurat er den beste løsningen på lang sikt.)

 

theck1 :)

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Anonym_*

Hvis han gjør det en gang til så kan du true med noe fysisk som du vet du klarer/vil gjennomføre. Som er ubehagelig for han (mer ubehagelig enn bitch slappinga), men det burde ikke akkurat flyte blod etterpå ;)

 

"Nå er jeg drittlei, gjør du det en gang til så gjør jeg x med deg"

 

Når du tar igjen så har han mer eller mindre sagt at det du gjør tilbake mot han er passende straff, så han har ikke noe rett til å ta igjen. Du må gjøre akkurat det du har sagt du skal gjøre med han, ikke mer eller mindre.

 

Var en fyr i klassen min på videregående som kødda med meg og til slutt gadd jeg ikke mer og sa fra at hvis han fortsatte å kødde så fikk han ett spark bak. Han fortsatte selvfølgelig og fikk seg et spark bak. Det så ut som han syntes det var ubehagelig å sitte etterpå og det var slutt på køddinga. Det hele endte jo opp med at det var han som så ut som en idiot som fortsatte etter at jeg sa det var nok.

Lenke til kommentar
Gjest Trådstarter

Har bestemt meg for ikke å ta igjen fysisk på noen måte. Det er ikke nødvendig hvis jeg evner å drite han nok ut til å begynne med.

 

Og det tror jeg fint jeg klarer.

 

Tror uansett ikke han prøver seg igjen. Både idag og fredag var han rolig, og har ikke vist tegn til noe som helst. Det jeg har gjort er å gi han noen få små-ubehagelige kommentarer, for å vise ham hvem som har kontrollen her.

 

aka. "hei, Aaa. Hvordan går det med deg? Går det bra med livet ditt for tiden?" i en litt overhyggelig og sarkastisk tone.

 

"Du, Aaa, jeg synes du er skikkelig kul. fakta. du er dritkul altså. ;)"

 

Virker som det har vært mer en nok effektivt.

 

Å måtte bli fysisk er noe jeg helst ikke vil, utrolig mye koseligere å bruke ord. :p

Lenke til kommentar
Gjest Guest_spanky_*

Hva faen? Dette "problemet" må være noe av det dummeste jeg har sett noensinne? Du sier du er en av apekattene som sitter høyest i treet, alikevel så griner du som en unge når noen ikke gjør som du vil. La meg fortelle deg en hemmelighet: Det finnes ikke noe tre, du er ikke en apekatt, du er faktisk et menneske. Mennesker skal helst være smarte nok til kunne tolke andre mennesker og kommunisere. Er du og de du kjenner mentalt tilbakestående?

 

Det samme gjelder forresten til dere som slår dere på kassen og brøler ut om hva dere hadde gjort. DET FINNES IKKE NOE TRE!!!

Lenke til kommentar
Gjest Guest_spanky_*

Hva faen? Dette "problemet" må være noe av det dummeste jeg har sett noensinne? Du sier du er en av apekattene som sitter høyest i treet, alikevel så griner du som en unge når noen ikke gjør som du vil. La meg fortelle deg en hemmelighet: Det finnes ikke noe tre, du er ikke en apekatt, du er faktisk et menneske. Mennesker skal helst være smarte nok til kunne tolke andre mennesker og kommunisere. Er du og de du kjenner mentalt tilbakestående?

 

Det samme gjelder forresten til dere som slår dere på kassen og brøler ut om hva dere hadde gjort. DET FINNES IKKE NOE TRE!!!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...