Gå til innhold

Forskjellige "farger" i ulike programmer


Anbefalte innlegg

Hei.

Lurte på om det var noen som kunne fortelle meg hvorfor det er så stor forskjell på fargene på samme bilde i to forskjellige programmer? Er mye varmere farger i det ene programmet(til venstre i bildet), mens det ser mere naturlig ut i det andre (til høyre i bildet). Er det noen instillinger som kan gjøres i selve programmet?

Skjermen er en Samsung SyncMaster 225BW, bruker Vista som OS

 

post-56567-1207418057_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er dette RAW filer som dere har justert litt i (vha av LR/CS3/PSE6)?

 

I såfall er det ikke rart i at det blir forskjell. Adobe programmene legger nå justeringsinfoen i en egen fil. De andre programmene som leser RA, ser ikke disse filene. Og i verste fall, bruker programmene JPEG filen som ligger innbakt i RAW fila.

 

Tom

Lenke til kommentar
I Picasa ser faktisk bildene identisk ut med CS3. Snodige greier spør du meg. Var lysten på å prøve Lightroom til litt små redigering, men med de unaturlige fargen synes jeg det blir noe risky. Får vel heller bare skrinlegge det og bruke CS3 da.

Som sagt; Det er hvitbalansen som blir lest fra originalfilen.

 

Juster litt på den der du, så ser du at det blir helt like farger som i de andre programmene.

Lenke til kommentar

Er ikke bare at det ene programmet tar hensyn til fargeprofil, f.eks. AdobeRGB, mens det andre antar det er sRGB, og viser det deretter.

 

Windows bruker normalt sRGB, og hvis ikke programmet som viser bildet korrigerer for event annen fargeprofil, vil jo bildet vises feil.

Lenke til kommentar

Dette tror jeg har noe med "Proof colors" å gjøre, Har ihvertfall samme greia her. I Photoshop, Bridge og Lightroom ser fargene varme og fine ut, men når jeg åpner de i Preview (på mac) eller andre program blir fargene mye kaldere, og får lavere kontrast. Når jeg går på view->proof colors i PS, (etter å ha stilt Proof setupp til ønsket fargerom, dvs en av RGB valgene), blir fargene slik jeg ser de i andre program.

Dette gjelder både psd og jpeg filer.

 

Noen som har mer peiling på emnet? Jeg tror jeg skal søke litt rundt, opplever nemlig samme greia i InDesign, når jeg lager avis..

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Hei, jeg har også et problem med at fargene varierer mellom programmer og har prøvd å finne svar på en løsning/hvorfor mesteparten av kvelden. Det hittil smarteste jeg har lest er dette. Et lite utdrag:

 

"... goto [control panel] Display Properties and delete the calibrated colour profile for your monitor so none is left. (...)"

 

Edit: Har ikke turt å gjøre dette enda.

 

Meen, det som er litt rart er at mitt JPEG-bilde lagret fra Capture NX vises korrekt i Windows live photo manager (men ingen andre utenom Nikon som jeg har prøvd). Kan det ha noe med hvilke programmer som leser ICC-profiler å gjøre?

Endret av trygvan
Lenke til kommentar

Dette må jo ha med fargestyring å gjøre, eller hva? Windows XP skal ha en innebygd fargestyring (CMM 2.0 eller noe sånt) som de fleste programmer bruker, mens noen programmer overstyrer denne. Problemet er da å finne ut hvordan man stiller inn de programmene som gir for gul farge ift de øvrige til å bli mer lik de øvrige windowsprogrammene. Så vidt jeg kan se så har jeg stilt inn mine på sRGB som skulle være riktig, men det er kanskje noen andre innstillinger også??

Lenke til kommentar

Hmmm. Problem solved??

 

Gjorde en justering i ViewNX: Options - Color management - browse - standard profiles - sRGB Color space profile [uten NK som prefix]. Huket i tillegg av for "Use this instead of embedded profile when opening images". Både ViewNX og CNX viser nå samme farger som windowsprogrammene. :)

 

Det ser altså ut som at Nikons definisjon av sRGB avviker litt fra windows, og man må be Nikonprogrammene om å bruke windows-versjonen om man skal ha samme visning i alle program (siden man ikke kan skifte fargeprofil uten videre i en del program).

 

Edit: Legger ved en link til Vista-brukere som har et tilsvarende, men litt annet problem (gule bilder i windows-bildefremviser): microsoft support

Endret av trygvan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...