Gå til innhold

Hva er billigst, NY eller HK ?


Gjest Slettet-qfohT7

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-qfohT7

I mangel på noe bedre å ta meg til for tiden, tenkte jeg å dra en tur til New York for å kjøpe meg en ny laptop, samt noe fotoutstyr. Er såvidt jeg ser rimelig gode priser i statene for tiden, men hvordan er usa sammenlignet med Hong Kong ? Er det mye å spare på å kjøpe i HK vs USA ?

 

Er det forresten noen som har noen gode foto forretninger i NY ? Har handlet fra B&H før (nettbutikk, og var veldig fornøyd med dem), men vet ikke om de har noe butikk noe sted? Eller kanskje det ikke er som i østen, at man kan handle fra hvilken som helst butikk og kvaliteten bør holde mål allikevel ? :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I praksis ser jeg ikke det skulle være de store forskjellene på pris.

Du vil uansett kunn spare en god del- nok til at større investeringer kan lønne seg balansert opp mot risiko.

 

Jeg kan bare få anbefale Adorama- Jeg foretrekker forretninger som driver med foto, av fotofolk- fremfor gedigne elektromarked som har kjøleskap ved siden av speilrefleksavdelingen- det er kanskje bare meg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7
Er det forresten noen som har noen gode foto forretninger i NY ? Har handlet fra B&H før (nettbutikk, og var veldig fornøyd med dem), men vet ikke om de har noe butikk noe sted?

De har butikk i NYC!

 

Knall! Da vet jeg nok hvor jeg skal stikke innom.

 

Liker nok rene foto-forretninger bedre enn supermarkeder ja.. Ikke noen sånne voldsomme investeringer kanskje, men skal kjøpe en macbook air samt en nikkor 12-24 og noen filter. Har aldri vært i statene før, så skader vel sikkert ikke med noe sightseeing heller :p

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7
Husk at ved hos B&H (og andre NY butikker) over disk må betales Sales Tax (som er ca 8,2%). Priser i butikker og på Internett er oppgitt utem sales Tax. Denne får du heller ikke igjen når varen tas ut av USA.

 

Det var nyttig å vite! Så man kan altså sånn ca legge til 10% på alle butikk priser man ser da ?

Lenke til kommentar
Det var nyttig å vite! Så man kan altså sånn ca legge til 10% på alle butikk priser man ser da ?

 

Du kan si det sånn ja. Alternativet er å bestille over internett til en annen stat en NY, da tror jeg du får uten tax, men til gjengjeld må du betale frakt. Uansett er B&H vel verdt et besøk - du vil forstå hva jeg mener når du er der.

Lenke til kommentar

Hvordan er det med sales tax hvis man bestiller på nett hos BH Photo, og får levert kameraet i Canada, British Columbia?

 

Slipper man sales tax da? (Regner vel egentlig ikke med dette, men vil være sikker.)

 

Er det forøvrig noen andre betenkeligheter med å bestille på BH, og få det levert i Canada? (Har mulighet til å få kamera hentet i Canada på ferie, og så ta det med hjem personlig derfra.)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

NY

 

B&H er kongebutikk på mange måter!! Selv bare transportsystemet i taket, ned fra kjelleren og bort til kassene er verdt et besøk. Sjekk åpningstidene deres om du planlegger besøk. Stengt lørdager og masse helligdager. Ikke de aller laveste prisene, men ekstremt bra service.

 

J&R musicstore kan også anbefales på det sterkeste. Har egen avdeling for foto.

 

Ellers er selgere i de fleste butikker veldig behjelpelige. Tipper de omtrent kun får provisjon. Har ikke butikken du er i kameraet du vil ha, nøler de ikke å ringe andre butikker eller til og med folk de kjenner i andre butikker for å sjekke om de har kamera inne.

 

Mac superstore i NY er også verdt et besøk. Har hørt at man for noen hundrelapper ekstra kan få med norsk tastatur.

--------------------------------------

Hong Kong

 

hjelpe seg.... I'm in love.... Veldig kul by og helt latterlig mange fotobutikker. VISAn gikk varm der nede.. Ingen tax der. Mange butikker, og synes det var ganske så greit å prute litt der. Bare sørg for å vite hva du skal ha, kanskje ha sett kameraet hjemme, så er det lite/ingen fare for å bli lurt. I tillegg er "japan"-modeller på billigsalg der. Er ingen i HK som vil ha importerte Japan kameraer da de ikke har "kina-garanti". For oss nordboere har jo det ingen betydning. Ebay vante kjenner sikkert til HKsupplies. Send de en mail på forhånd, ta med en god bunke cash og de selger deg varer over disk. Vel, "over disk" var kanskje en overdrivelse.. Opp i 8. etasje i et bygg et godt stykke unna sentrum og rett inn på kontoret deres. Stabler opp til taket i alle hjørner med dyrt og fett fotoutstyr.

 

-------------------------------------------

 

On-topic:

Kjøpte et D300 i HK, 2k NOK billigere enn over disk hos BH i NY.

Endret av fredrik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...