Gå til innhold

Jeg skal holde kurs i foto - kommentarer til hva jeg har tenkt


Anbefalte innlegg

Neste helg skal jeg holde et kurs i digital fotografering, for ungdommer i alderen 14-17 år omtrent. Det blir 2 timer på fredagen, 3+3 timer på lørdagen og 2 timer på søndagen. Det jeg har tenkt, er å fortelle de om det gyldne snitt og komposisjon generelt sett og andre tips og råd med tanke på fotografering (gå nærme, ta mange bilder...). Vise de bra eksempler på dårlig komposisjon og utsnitt. Jeg jobber for lokalavisen, og skal skrive om denne helgen (det er mange andre kurser i forbindelse med dette), og jeg tenkte at deltagerne kan få prøve seg på dokumentasjonsfoto til artikkelen jeg ska skrive. Etter endt økt tar jeg de med inn, mens vi ser på bildene de har tatt, beskjærer og behandler i Photoshop.

Andre tips til hva vi kan gjøre mottas med takk, jeg har ikke holdt kurs før :) Jeg tenkte også at jeg skulle lage et hefte med gyldne snitt og komposisjon, som de kan få.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det som øyblikkelig slo meg er at du har fokusert på komponering og ting rundt det. Det synes jeg er bra, fordi det er disse tingene som bør stå i forsetet.

 

Kommer du til å ta med litt om lukkertider, blenderåpning og ISO? Som en start, så holder vel P modus og kunnskap om +/- EV, slikat man unngår får mørke skygger og utbrent himmel.

 

Tom

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Slettet+oiasdf79

Bare fordi de har vanlig kompaktkamera kan det vært greit å lære seg det grunnleggende innen ISO, Blender og Lukker så forstår de ihvertfall hvorfor bildene blir som de gjør. Dessuten kan det jo hende at kurset ditt lokker frem fotografen i disse ungdommene og da er det vel en stor fordel å kunne litt om dette i begynnelsen?

Lenke til kommentar

Og kanskje så vidt touche innom filformater, lossless og lossy.. (kanskje egentlig ikke så viktig for noobs..)

Når jeg tenker meg om ville jeg ikke fokusert på det tenkniske, kjør på forståelse rundt komposisjon, dynamikk, balanse osv. Det tekniske er lettere å lære seg selv (om de ikke allerede kan det)

Lenke til kommentar

Du må nevne litt mer enn "det gyldne snitt", og kanskje forklare litt forskjellen mellom det gyldne snitt og "tredjepartsregelen", som er prinsippet vi viser i praksis. Det gyldne snitt er så forbasket vanskelig i virkeligheten, mens rule of thirds er veldig enkelt.

 

Av de øvrige reglene ville jeg valgt:

-Diagonal (veldig viktig).

-L (også veldig viktig).

-Vanishing point (ikke fullt så viktig, men veldig artig å bruke).

 

Med de reglene så kan de fleste ta gode bilder til enhver situasjon, for det trengs litt mer enn kjenskap til rule of thirds til å bli skikkelig flink. Jeg tror ikke at å lære to, tre andre regler vil skade læreprosessen, evt. forvirre noen deltakere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...