Gå til innhold

Rimelig PC til bilderedigering


Anbefalte innlegg

Jeg kommer til å gå til innkjøp av ny PC i løpet av relativt kort tid. Jeg vurderer både laptop og stasjonær, men foretrekker fleksibiliteten til laptop.

 

Prisklasse:4-8000,-

 

Minimumskrav:

-2 gb minne

-250 GB HD

-15" skjerm

-Hvis laptop må den tåle litt juling..

 

Jeg bruker Adobe Lightroom og photoshop og Capture NX til bilderedigering(har ikke helt bestemt meg hvilket jeg liker best ennå) og picasa til sortering av bilder. Har erfart at disse programmene krever litt maskinvare (ikke picasa)

 

Noen som kan anbefale Laptop/stasjonær til dette bruket?

 

Har sett på disse foreløpig:

http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=90632

 

http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=90893

 

Takker for tips

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Noen som kan anbefale Laptop/stasjonær til dette bruket?
Jeg ville valgt en Lenovo Thinkpad nesten uansett hva du skal bruke en bærbar til - med mindre Panasonic Toughbook er det eneste alternativet... F.eks. https://prisguiden.no/product.php?productId=87891 og en ekstern harddisk.

 

Når det gjelder skjerm, er helt klart en stasjonær maskin å foretrekke til bildebehandling, selv om jeg har mange år bare med bærbar bak meg. Du får mye mer kraft for pengene - men er nødvendigvis mindre portabelt...

Lenke til kommentar

Det største problemet med laptoppene i dene prisklassen, er at de er ikke allverdens solide. De tåler normal behandling men ikke at du er uvøren.

 

Et annet problem er at den glossy skjermen er ikke så veldig kule til bildebehandling.

 

Ellers så er Acer maskinene helt kurante.

 

Lenovo Thinkpad, som k-ryeng anbefaler, har matt skjerm som er bedre til bildebehandling - hvis jeg husker riktig.

 

Tom

Lenke til kommentar

De fleste datamaskiner, være seg bærbare eller stasjonære, har i dag nok ren prosessorkraft til å takle lettere bildebehandling.

RAM får man aldri nok av, så 2GB vil jeg si er kurant i dag.

 

Derimot sitter folk generelt sett på helt rævva utgangspunkt for det som kanskje teller mest; skjermen.

Den er sjelden kalibrert og ofte en middelmådig laptopsak, med lav oppløsning og elendig fargegjengivelse.

Lenke til kommentar

De beste prosessorene er Core 2 Duo, men Core Duo og Athlon 64 X2 er også OK. Celeron derimot, det er noe jeg holder meg langt unna. Hastigheten bør ligge på 1.6GHz eller bedre. Jo mer jo bedre.

 

Det som jeg virkelig liker med den Lenovoen som k-ryeng linker til, er skjermen og skjermkortet. De vil du ha stor glede av når du jobber med bilder.

 

Jeg selv kjøpte meg en Toshiba Satellite A210 med 1.6GHz Athlon64 X2, 1GB RAM og 160GB disk til 4.800,- på NetShop for drøy måned siden. Kjøpte 2G ekstra RAM for å fo ting til å gå unna. Ikke så solid som Lenovo, dog.

 

Tom

Lenke til kommentar
De fleste datamaskiner, være seg bærbare eller stasjonære, har i dag nok ren prosessorkraft til å takle lettere bildebehandling.

RAM får man aldri nok av, så 2GB vil jeg si er kurant i dag.

Jepp... Selv min 5 år gamle Pentium M 1.6GHz og 1.5GB ram er kjapp nok til at jeg svært sjelden trenger å vente mye på Photoshop. Det mest tidkrevende, har faktisk vært å komprimere nokså store collager (130MB .psd-filer) til .png - da har jeg måttet vente litt hvis jeg ikke har lagt alle lagene i samme først. Tror dog det verste der er programkoden til PS. Forøvrig har min maskin regnekraft nok til alt jeg har hatt behov for å gjøre i f.eks. MatLAB og Mathematica - der prosessorkraft også kommer inn.

 

Ville ikke kjøpt maskin med mindre enn 2GB minne i dag, stasjonær ville jeg dyttet inn minst 4GB, trolig 8GB og kjørt 64bit OS. En del spill som hakker litt da, men det verste som skjer med et 32bit OS ved siden av til spill er at den ikke klarer å utnytte mer enn drøyt 3GB ram...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...