Gå til innhold

Forslag til gode lærebøker/oppslagsbøker til VBA?


Anbefalte innlegg

Heisann godfolk!

 

I jobben min sysler jeg litt med litt VB-kode i Excel og Access for å få til det jeg vil.

Stort sett tar jeg utgangspunkt i koden fra "forrige prosjekt", og tilpasser dette til det kunden ønsker. Imidlertid må jeg noen ganger finne på noe nytt.

 

I den forbindelse hadde det vært kjekt med en lærebok om dette, gjerne en som like godt fungerer som et oppslagsverk. Har egentlig ikke planer (eller tid) til å lese boka fra perm til perm, siden dette egentlig er en liten del av jobben min. Problemet mitt er at jeg jobber med dette såpass sjelden at jeg ikke kan rettferdiggjøre noe kurs/opplæring, men samtidig så ofte at jeg irriterer meg hver gang siden jeg ikke kjenner det godt nok. Utfordringen er ikke å få til syntaxer, og jeg klarer fint å lese hjelp for å finne ut hvorfor koden ikke virker. Problemet er at jeg kjenner ikke godt nok til hvilke muligheter som finnes, og hvordan ting løses på enkleste og beste måte.

 

Er det noen som har noen forslag til gode bøker? Har søkt litt, men fikk veldig mange treff og er vanskelig å vite hva som er bra og hva som er crap.. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tips!

 

Problemet mitt er ikke selve tenkemåten. Jeg hadde grunnleggende VB-programmering på høgskolen (selv om det nå er snart 10 år siden jeg gikk ut).

 

Problemet mitt er heller at jeg ikke jobber nok med dette til at jeg kan "nok om alt". Jeg har ikke oversikten over alt som finnes, så det går med endel tid til leting etter funksjoner og måter jeg tror finnes.

Et eksempel: Nå sist skulle jeg lage en løsning der kunden (i Access) skal ha en knapp for å lagre noen data i et spesifikt Excel-format og lagre dette. Jeg lagde da en funksjon i Access som åpnet et excel-dokument (malen min), puttet inn dataene og så startet en "makro" i Excelarket som lagret arket, med et filnavn bestående av visse data i arket. Utfordringen ble så at dersom filen eksisterte fra før skulle jeg ikke overskrive den, men kunden skulle få opp en dialogboks a'la "Save As". Fikk det til til slutt, men brukte mye tid på å lete rundt siden jeg ikke ante hvilke funksjoner jeg skulle bruke.

 

Og - mulig jeg er gammeldags, men når jeg holder på med sånt er det mye bedre å ha en fysisk bok å bla i enn å bare forholde seg til help'en... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...