Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Oi, lever cobol enda? :wow:
Jeg tenkte akkurat det samme :D

 

 

Har ikke testet den pluginen til eclipse dessverre. Jeg vet at noen plugins måtte modifiseres en del når Eclipse Europa kom, så du kan prøve en annen versjon av eclipse kanskje? Står det ingen anbefalt versjon på pluginens nettsider?

Lenke til kommentar
Oi, lever cobol enda? :wow:

Selvfølgelig lever COBOL. Det finnes maaaaaange millioner linjer COBOL som gjør ekstremt viktige oppgaver døgnet rundt. NOEN må jo oppdatere slikt når nye regler og unntak kommer :) Det å skrive noe sånt på nytt til nye plattformer er ikke lett (men jeg vet at man prøver).

Lenke til kommentar

Jeg visste faktisk det. Mye gammelt som kjører på cobol, med tanken "if it works, why fix it?". Sant til en viss grad, men vanskeligere og vanskeligere å oppdatere systemene når det kommer noe krav og regler :p

 

Det er vel ikke så mange som lager nye systemer i COBOL nå, vil jeg tro :) (og håpe :p)

Lenke til kommentar

Cobol er et av flere språk som var mye brukt før, men som dør ut etterhvert nå.

 

Andre slike, er Fortran og lisp, som var betydelig mer vanlig før, men objektorientert programmering har mer eller mindre kverket disse språkene.

 

Det skal også nevnes at alle disse språkene har fått objektorientering i ettertid, men språk som er laget i ettertid lærte av feil og mangler i disse språkene, som en OOP-patch ikke kunne rette på.

 

Men COBOL er vel det språket som faktisk er mest brukt innen økonomi systemer etter det jeg har forstått, og var også grunnen til Y2K problemene som mange systemer opplevde.

 

edit: det var ikke egentlig COBOL sin feil, men programmererne som tok snarveier rundt årstall.

Endret av GeirGrusom
Lenke til kommentar

Cobol lever fortsatt ja;) Faktisk så blir det utviklet ca 3 milliarder linje med kobol kode hvert år. Er et paradoks at det ikke blir utvilklet cobol programmerere her til lands når ca 70% av dagens utviklere vil pesjoneres innen 5-10år.

 

Uansett så har jeg nå fått eclipse delvis til å fungere med cobol pluginen. Mangler bare å få satt opp en tredjeparts cobol kompilator fra netcobol.

Lenke til kommentar
Er et paradoks at det ikke blir utvilklet cobol programmerere her til lands når ca 70% av dagens utviklere vil pesjoneres innen 5-10år.
Når man kan 4-5 språk er det mye lettere å lære det neste. Det er vel å anbefale at man lærer bort moderne programmeringstankgang, og så heller lar folk sette seg inn i eldre teknologi :)
Lenke til kommentar

COBOL og stormaskin er radikalt forskjellig fra hva "vi" kan vil jeg si. Så det er ikke akkurat noe man bare setter seg inn i. Og det er vel grunnen til at man har store prosjekter ymse steder for å skrive om slike systemer til Unix og Java.

 

Jeg har folk rundt meg hver dag som jobber med stormaskin og COBOL :)

Lenke til kommentar

Selv om Cobol har endel "rariteter" ifra tiden da programmene ble lastet inn ifra hullkort er det ihvertfall i mine øyne lettere å sette seg inn i enn det meste jeg har sett av java kode.

 

Har dere foresten tenk på at dere indirekte bruker en stormaskin så godt som hver dag? Husk at sågodt som alt av banker, offentlige registre o.l. kjører mot stormaskiner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...