Gå til innhold

Rå eller kokt pasta?


Anbefalte innlegg

Driver og spiser nesten 200 g pasta hver dag. Og ''Mat på Data'' programmet har fått meg til å begynne å lure på om det er næringsrikt i det hele tatt:

 

Pasta rå

pr 100 gram:

298 kcal

11 g prot

1,9 g fett

56,3 g karb

 

Pasta kokt

pr 100 gram:

131 kcal

4.8 g prot

4 g fett

18,2 g karb

 

Er det sant at masse næring går bort når man koker ting som f.eks pasta? Betyr det at pasta ikke er så sunt som folk sier?

 

Edit: leif

Endret av Havard_92
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pasta er ikke sunt, det har det aldri vært. Iallfall ikke vanlig billig-pasta. Næringen forsvinner ikke når den kokes, men den trekker til seg vann. 10g rå pasta veier vel godt over 20g når den er kokt. Tar til seg litt over sin egen vekt i vann. Dermed så inneholder 100g rå pasta mye mer næring enn 100g kokt pasta, for 100g rå pasta tilsvarer over 200g kokt pasta pga. vannet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...