Gå til innhold

Kjøpe kompaktkamera i USA


Anbefalte innlegg

Skal en tur til New York neste uke og lurer på om jeg skal kjøpe meg et lite kompaktkamera. Regner med å bruke ca 200 dollar, og skal ikke ha noe dyrt kamera da jeg vurderer å kjøpe meg et speilreflekskamera neste år (da jeg flytter fra mammas D80...)

 

Ser ut som om de har litt andre modeller der, og har ikke helt oversikten over hva som er på markedet for tiden. Derfor trenger jeg litt hjelp.

 

Det viktigste for meg er størrelse (da dette er eneste grunnen til å ikke kjøpe speilrefleks) og batteritid. Billedkvalitet spiller jo også inn, men det skal ikke brukes til annet en feriebilder og sosiale hendelser...

 

Er det forresten problemfritt med amerikansk strømadapter, jeg trenger vel bare en overgang fra amerikansk til europeisk støpsel?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du finner ut hva du skal kjøpe før du drar over dammen, så må du være klar over at enkelte modeller heter noe helt annet i USA enn i Europa.

 

Og jo mindre et kamera er, jo dårligere optisk kvalitet og dårligere batterilevetid får du normalt. Så greit å finne noe mellom aller minst og litt større.

 

Gode alternativer:

 

Canon Ixus-serien.

Fuji Finepix F40D

En del nyere Casio'er av de ikke tynneste modellene skal visst være bra.

 

Angående strømstandard så skifter de fleste ladere mellom europeisk og amerikansk volt. Men har sett en god del ladere med pluggen innebygget, og da får man ikke uten videre satt på en overgang ettersom mange overganger er litt for "dype". Ladere kjøpt i Norge trenger bare norsk ledning, men i USA er ikke alltid det et alternativ. Så i verste fall må du kjøpe en lader til en 500 kroner i Norge når du kommer hjem (uoriginale kan være du får litt rimeligere).

Lenke til kommentar

Jeg tror trådstarter sa han skulle reise til USA for å handle. Så norsk toll/moms er ikke aktuelt. Det du, Patrol_33, tenker på, er vel Sales Tax som noen stater i USA har. Den er på ca 8%. Men jeg tror ikke New York krever inn det for denne typen varer dersom man handler i butikken. Er det noen som vet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...