Gå til innhold

Hjelp til å sette opp eget treningsprogram


M4ds

Anbefalte innlegg

Jeg har trent ca 1 gang i uka på et treningssenter, siden oktober. Det er selvfølgelig altfor lite, og det har ikke blitt så veldig seriøse treningsøkter.

Men nå er tidene endret: Fotballsesongen starter, snart stranda, og mange andre ting man ser fram til.

 

 

Derfor trenger jeg en del hjelp med dette. Jeg er så og si nybegynner, så jeg vet ikke alle disse begrepene som "hantel", "curl" osv.

 

Derfor lurer jeg på om dere kan forklare meg HVA jeg burde trene NÅR, og hjelpe meg litt med motivasjonen. Jeg har motivasjon når jeg ser på filmer at muskuløse fotballspillere (ikke misforstå...), men dagen etter gidder jeg liksom ikke. Jeg eier ikke nok motivasjon til dette, og ettersom jeg elsker mat, og spiser "hele tida" er kosthold et problem for meg. Det er så mange fristelser som går rundt etc :thumbdown:

 

Derfor lurer jeg på om en vennlig sjel kunne tenke seg å veilede meg med kosthold og treningsprogram :)

 

Litt om meg:

 

Alder: 17, blir 18 til sommeren

Vekt: ca 75 kg

Hobby: Mye fotball, ved siden av jobben

Går på skolen fra 08.00 - 15.00 og på jobben etter det (ikke alltid, bare et par dager i uka + helg)

 

 

 

Hva mer skal jeg si? Jeg har blondt hår :p

 

Tusen takk for dere som leste dette, og evt ønsker å hjelpe meg :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det letteste er om du tar kontakt med trenings senteret ditt for å sette opp ett program tilpasset akkuratt deg. På mitt senter kostet det 400kr og da fikk jeg ett program som vektlegger de tingene jeg vil trene/oppnå. Som regel får du ett 3 dagers program. Mitt er grovt sett Mandag: Rygg/Biceps, Onsdag: Lår/Legger/Mage, Fredag: Triceps/skulder/bryst.

Endret av Keylar
Lenke til kommentar
Jeg er så og si nybegynner, så jeg vet ikke alle disse begrepene som "hantel", "curl" osv.

En hantel er en kort vekstang med vektskiver i hver ende, altså en håndvekt. Noen bruker betegnelsen «manual» bare om helstøpte håndvekter (fixed-weight), men «hantel» og «manual» er vanligvis å regne som synonymer. Den engelske betegnelsen er dumbbell.

 

Til sammenligning er en vektstang (el. skivestang) en lang stang med vektskiver i hver ende (ofte bare skrevet «stang», f.eks. «bicepscurl med stang»). Den engelske betegnelsen er barbell. Både hantler og vektstanger er frivekter.

 

Med «curl» menes som regel bicepscurl (selv om også lignende øvelser regnes som «curl»), som er en øvelse hvor man står oppreist og holder en vektstang med underhåndsgrep i midjehøyde. Vekten dras oppover til skulderhøyde uten at overarmene beveges. Øvelsen kan også gjøres med hantler eller en såkalt Z-stang (engelsk EZ curl bar).

 

For mer utfyllende informasjon drister jeg meg til å lenke til et annet forum:

 

Edit: Når det gjelder treningsprogram, er stikkordet basisøvelser, dvs. øvelser som trener store deler av kroppen. Du skal ha med «de fire store» – benkpress, knebøy, markløft og militærpress – og helst andre øvelser som regnes som grunnleggende også, slik som dips, chin-ups og roing. Følg Frivektmannens bud:

 

Fra nå av er dette de lovlige øvelser:

 

Knebøy i ulike varianter

Markløft i ulike varianter

Benk i ulike varianter

Miltiærpress/pushpress/kickstøt

Rovarianter med med stang/manualer

Rykk

Støt

Vendinger

nedtrekk/chins

Dips

Frivektsøvelser krever riktig teknikk. For å slippe å bruke mye tid på å lære kundene opp i dette, har de fleste treningssentre et vell av maskiner som ikke stiller like strenge krav til utførelse, og som veilederne ynder å henvise nybegynnerne til i sine overvurderte treningsprogrammer. Trener du bare i maskiner, med øvelser bare rettet mot enkelte muskler (isolasjonsøvelser) og uten å belaste støttemuskulatur, blir imidlertid resultatet deretter også. Det du bør bruke tiden din på de første ukene på treningssenteret, derimot, kan kalles «metatrening», «å trene på å trene» – altså å trene teknikk, med lettere vekter. Hvis personellet ikke duger, så spør noen av de mer erfarne som trener der om å få oppvisning og tilbakemeldinger på utførelsen av øvelsene. Det er ofte mer hjelp i dem.

Endret av ....
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...