Gå til innhold

Jeg blir fysisk sjuk av FPS. Hjelp!


Skyttt

Anbefalte innlegg

Tidligere i dag bytta jeg ut noen gamle PC-spill mot en versjon av Prey for Xbox 360 på Gamezone i dag. Men jeg blir fysisk sjuk av spillet! Klassisk spillsyke altså, som minner om bilsjuke. Jeg blir kvalm og litt svimmel.

 

Jeg trodde jeg hadde kommet over det å bli syk av spill. Hele mitt liv har jeg vært en ihuga PC-spiller, men valgte å gå for en 360 nå ved juletider. Jeg har alltid vært følsom overfor førstepersons skytespill, har for eksempel aldri kommet gjennom Half Life 2 og Doom3 på grunn av dette. Uansett, på Xbox starta jeg med Mass Effect og BioShock. Var veldig spent i forhold til BioShock, og ble som forventa syk i begynnelsen. Men dette gikk faktisk over etter et par forsøk noen dager på rad. Men nå er det altså igang igjen, og det for fullt. Dette gjelder bare Prey, andre spill går helt greit. Hva kommer det av? Kan jeg gjøre noe for å unngå dette? Kan det ha noe med grafikkmotoren å gjøre? Klarte jo ikke Doom 3, som bruker samme motor. Har ikke noe å gjøre med at jeg har spilt for lenge, etter bare en halvtime måtte jeg skru av fordi jeg holdt på å kaste opp.

 

Er ikke så forferdelig farlig hvis dette bare gjelder Prey. Men jeg skal kjøpe meg Orange Box nå, og det hadde vært utrolig kjipt om jeg må gi opp Half Life 2 på konsoll også, på grunn av kvalme. Noen tips? Dette er kjipt! :thumbdown:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har en "gammeldags" widescreen-TV. Ingen flatskjerm altså, så jeg kjører på 60Hz. Det kan selvsagt være en del av problemet, men da ville det jo gjalt andre spill også. Og når jeg ble sjuk på PC kjørte jeg på maks oppløsning og maks hz.

Lenke til kommentar

hehe, litt komisk. Jeg opplevde akkurat det samme med Prey, ble småsvimmel og fikk vondt i hodet etter ca en times spilling. Tror det er pga skifting mellom å løpe sidelengs, opp ned osv som gjorde at jeg ble kvalm.. Det endte med at jeg fysisk ikke orka å spille mer, så jeg bytta det inn mot GeOW. Kan ikke si jeg angrer på det ;)

 

Jeg har aldri opplevd noe liknende med noe som helst spill før, så tror det bare gjelder dette spillet/gfx-motoren i ditt tilfelle også :)

Lenke til kommentar

Har det samme problemet selv, blir ofte kvalm (bilsyk) av å spille hektiske FPS. Spilte nettopp COD4 og det fungerte bra, ble ikke dårlig, men da jeg prøvde Resistance ble jeg småkvalm. Det jeg kom fram til er at jeg reagerer på dårlig frame rate (fps). Jo mer det hakker jo dårligere blir jeg, og det trenger ikke være synbar hakking.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...