Gå til innhold

Ekstern harddisk lager lyd


Anbefalte innlegg

Kjøpte meg en ekstern harddisk igår, og er såklart redd for at jeg skal oppleve skrekkmarerittene som mange andre har, nemlig at alt du har på den blir borte fordi harddisken streiker.

Så derfor er jeg jo litt nervøs nå i starten, da jeg aldri har hatt en slik før.

Modellen jeg har er Maxtor OneTouch 4, 500gb.

 

Når jeg legger over ting til den lager den lyder.(Mer en den gjør når jeg ikke legger over ting.) Vet ikke hvordan jeg skal forklare det.

Er dette vanlig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okai.

Men nå istad når jeg skulle gå inn på den eksterne harddisken så kom beskjeden "lokal disk f er ikke formatert, formatere nå?" opp.

Og om jeg trykte nei, kom jeg ikke inn på disken, så jeg måtte trykke ja, og formatere hele disken ennå jeg også gjorde det igår når jeg kjøpte den. Heldigvis mistet jeg ingenting av betydning, da jeg har alt som lå lagret der inne også på dataen ennå.

Så da var det bare å begynne igjen.

Det jeg lurer på da er om det kan ha noe med å gjøre at når jeg plugget den inn i PC-en igår, så kunne man følge et innstalasjonsprogram, eller bare åpne disken og vise filene, og bruke dra-og-slipp metoden for å legge inn filene. Jeg gjorde sistnevnte, ennå det stod man skulle følge innstalasjonsprogrammet i manualen. Kan det ha betydnig?

Og nå har jeg kjørt programmet, siden jeg måtte formatere igjen, og det siste punktet i manualen er at jeg skal ta backup. Men er det nødvendig da?

Jeg skal jo uansett bruke den eksterne harddisken til å legge bilder, filmer o.s.v på. Er jo derfor jeg kjøpte den.

Lenke til kommentar
Og nå har jeg kjørt programmet, siden jeg måtte formatere igjen, og det siste punktet i manualen er at jeg skal ta backup. Men er det nødvendig da?

Jeg skal jo uansett bruke den eksterne harddisken til å legge bilder, filmer o.s.v på. Er jo derfor jeg kjøpte den.

 

Forstår jeg deg rett om du ønsker å legge bilder etc kun på denne ene disken du nettopp har kjøpt deg? Som du akkurat har opplevd da du ble bedt om å formatere, er ikke disse diskene helt til å stole på. Om du kun bruker denne til lagring av alt stashet ditt, legger du alle eggene i én kurv, og da står en jo ganske hjelpeløs den dagen disken krasjer. Ekstern disk eller ikke, betydningsfulle data må alltid ligge på minst to steder.

 

Og ja, det er vanlig at de lager lyder når de jobber. Det er mekanikken inne i disken som arbeider :)

Endret av KAS
Lenke til kommentar
Forstår jeg deg rett om du ønsker å legge bilder etc kun på denne ene disken du nettopp har kjøpt deg?

 

Ja, det gjør du :)

Får ha det viktigste (familiebilder) også lagret på datamaskinen i tillegg.. ;) Også får jeg nok lagre bildene på cd'er også. Det er slike ting man ikke har råd til å miste.

 

Men syns det var ganske rart at den sa at den ikke var formatert, da det var under 24 timer siden jeg hadde kjøpt den og formatert den..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...