Gå til innhold

Noen vits med flash-disk?


Anbefalte innlegg

Hei, kjøpte en 64Gb flash-disk idag, installerte XP-Pro 32bit.

Tweaket denne, la inn ett spill (Joint Operation) og kjørte denne på full guffe.

Jeg kan ikke si at JEG merket noe forskjell akkurat, så da lurer jeg egentlig på om det har noe for seg å kjøpe en slik disk, når man allerede har en raptor?

 

Evt. hvor man har nytte av en slik dyr disk? I hvilke sammenheng?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vil tro at disse diskene er kjappe om man flytter mye data rundt omkring? De har heller ingen bevegelige deler, altså er de mer driftssikre enn en vanlig harddisk (vil jeg tro) :hmm:

Det er vel på det punktet de ikke er raskere enn vanlige harddisker. SSD-disker har veldig lave tilgangstider, så små filer hentes mye raskere enn det store filer gjør.

 

Fordeler: Mindre støy og et mer responsivt system om man leser mange småfiler.

Ulemper: Pris og kapasitet.

 

Merk at det er flere forskjellige disker på markedet. Noen er raske, mens andre ikke er fult så raske.

Lenke til kommentar

Vel, først av alt så kommer det jo helt ann på hva flash-disk du har kjøpt. Jeg anntar i og med 64gig størrelsen at det er en av de diskene som er enten i "billig" segmentet, eller mid-end segmentet. I motsetning til vanlige disker, der alle modellene og produsentene ligger veldig nærmt i ytelse, så er det stoooore forskjeller på flash-disker. De aller beste SSD'ene kan være 10-20ganger raskere (les/skrive overføringshastighet) enn de aller billigste (men de har alle fordelen med å ha meget meget rask responstid).

 

Flash-diskene i dette pris-segmentet har enda litt dårligere overføringshastighet på lesing og skriving enn en god standard disk (ihvertfall en raptor), så de er faktisk litt dårligere for spilling og slikt enn en vanlig harddisk.

 

Den største fordelen den flash-disken din har er at den har tilnærmet null søketid, og det er en VANVITTIG stor fordel når det kommer til applikasjoner som trenger å aksessere massevis av små filer. I et slikt tilfelle så vil den tilnærmet ikke-eksisterende responstiden på langt vei forbigå det at du har litt redusert rå overføringshastighet.

 

Operativsystemet er et perfekt eksempel på dette, mens spill derimot laster som regel inn både få og store filer, plus at de i grunn skjeldent loader fra disken (kun ved nye levler osv.).

 

Kort sagt bør du installere ditt OS på flash-disken, og det bør føre til at du merker at operativsystemet føles mye mer responsivt enn normalt. For spill derimot så er det veldig lite å hente enda. Da må du enten investere i en av de aller dyreste flash-diskene (for å overgå hastigheten til eksisterende disker), eller aller helst kjøpe et par av dem, sette dem i RAID-0 og flyyyy av gårde =P

 

Men i spill så vil du aldri egentlig merke stor forskjell på hva harddisk du bruker. Forskjellen fra en billig S-ATA disk og 8x dyre flashdisker i RAID-0 i Battlefield2 eksempelvis blir jo bare at en ny level loader inn på 4 sekunder i stedet for 12... og bryr man seg egentlig så mye om akkurat det? Du vil aldri kunne få flere frames-pr-second fordi om du oppgraderer harddisken.

 

Gleder meg dog til jeg får råd til en god flash-disk i RAID-0 for mitt OS. Det blir stor forskjell :)

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...