Gå til innhold

LØST - Problemer med harddisker, mangler mye gb, SATA/Driver feil?


Anbefalte innlegg

Jeg har problemer med harddiskene etter jeg satt inn to nye SATA 500gb Samsung T166 disker. Nå når jeg har formatert pcen har jeg bare 130gb på begge disse samt en IDE Western Digital på 200gb. Hva kan være galt? Er vell noe med SATA instillinger/drivere eller noe?

Endret av ekwathne
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her er hva som var galt. Hentet fra sticky.

1. Jeg får bare opp 128GiB/137GB i Windows 2000/XP, hvor er resten av disken?

 

Det første du bør sjekke, er om resten av maskinen din støtter størrelsen på disken din (typisk kontrolleren). Det er for mange kontrollere til at jeg kan gi deg en liste, men hvis hovedkortet/kontrolleren din er relativt ny (2002?), så er sjansen stor for at det skal gå greit.

 

Vennligst oppsøk sidene til produsenten av hovedkort/kontrollerkort og se om det finnes oppdateringer hvis det ikke ordner seg med å fikse Windows.

 

Hvis du skulle ha flere kontrollere på selve hovedkortet (eller ekspansjonskort), typisk RAID/S-ATA-kontrollere, kan man sjekke både sidene til hovedkortet og produsenten av kontrolleren for å se om det finnes oppdateringer til kontrollerene eller informasjon om hvor store disker de takler.

 

(Denne barrieren er egentlig et programvareproblem, men kontrollere og driverstøtte for disse kan ofte by på en overraskelse eller to. Selv måtte jeg finne en ny driverversjon for RAID-kontrolleren min for å kunne bruke disker over 128GiB/137GB. Veldig gamle kontrollere kan få problemer med langt mindre disker, uten at jeg helt husker hva de andre begrensingene er [32GB?])

 

Det andre er å fikse Windows. SP1 skal visstnok fikse problemet for Windows XP, men det viser seg at det ikke er helt 100% korrekt. Samme gjelder for 2000, der skal SP4 inneholde det man trenger, men jeg måtte til med registerverdien på min W2k-boks.

 

Det spiller egentlig ingen rolle, for alt du trenger er en enkel registeroppføring.

NB: Jeg, og sikkert mange andre, vil anbefale at du installerer SP1 (eller SP2, personlig liker jeg ikke SP2 noe særlig) til XP og SP4 til Windows 2000, da disse inneholder oppdateringer på driversiden. Fungerer ikke disken din som forventet etter at du har installert SPx (dette sjekker du i Disk Management), forsøker du til med registerverdien.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...