Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

må foreldre ta starffen for barnet sitt ?


uskyldig212

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis politiet sier at det ikke blir noen straff, så blir det vel ingen straff.

 

Foreldre kan i visse tilfeller bli begrenset økonomisk erstatningsansvarlig, hvis du ødela noen private trær ment for salg, f.eks..

 

 

Sånn apropos så kan du kanskje tenke deg om neste gang du føler for å finne på noe faenskap, og la være å gjøre det. Vi trenger trær, ikke ødelegg dem.

Lenke til kommentar
Den kriminelle lavalder var i Norge inntil 1987 14 år, men ble da hevet til 15 år. Den kriminelle lavalder er den laveste alder en person må ha for å kunne bli straffet. Hvis en begår en kriminell handling , og en da er under 15 år , vil barnevernet bli kontaktet.

 

Påtaleunnlatelse er det forhold at påtalemyndigheten unnlater å reise straffesak for domstolene, til tross for at den mistenkte er skyldig. Fordi den skyldige blir registrert, men ikke straffet, er påtaleunnlatelse den mildeste formen for formell straffereaksjon. Påtaleunnlatelse brukes særlig overfor unge førstegangsforbrytere i mindre alvorlige tilfeller og ved ellers mindre alvorlige lovovertredelser hvor det ikke er fare for gjentakelse. I disse straffeprosessene brukes opportunitetsprinsippet hvor da påtalemyndighetenes valg av påtaleunnlatelse finner sted ved de grunner at f.eks. forholdet er bagatellmessig eller at allmenne hensyn ikke krever straffeforfølging. Dersom en person under 18 år begår et lovbrudd som ikke er av bagatellmessig art, skal barnevernet underrettes.

Lenke til kommentar

Siden du er 14 år kan du ikke bli straffet for dine handlinger, men politiet har etterforskningsplikt. En annen ting er at saken kan bli sendt videre til barnevernet.

 

Og som nevnt så kan foreldrene dine bli økonomisk ansvarlig til en viss grad.

Lenke til kommentar

Har politiet sagt at det ikke blir noe mere, så blir det nok ikke noe mere.

Eller så blir det nok bare et konfliktsråd. Har vert borti en litt værre situasjon gjort av mindreårige, der barnevernet ikke ble koblet inn i det hele tatt. Og kan derfor ikke skjønne hvorfor de skulle bli koblet inn for noen trær...

Lenke til kommentar

Svaret på trådstarters spørsmål er "nei". Det finnes ingen hjemmel i Norge for å straffe foreldre for barns straffbare handlinger.

 

Foreldrene kan bli erstatningsansvarlige for ødeleggelser barnet har forårsaket. Skadeerstatningsloven § 1-2 annet ledd har f.eks. en regel om objektivt erstatningsansvar på opp til NOK 5 000 for hver skadehandling. Dersom trådstarter har gått amok på trær mange ganger, kan det bli dyrt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...