Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Telenor Online Adsl Turbo!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ingen leverandører som "kapper" linjen for mye, de setter den på en profil som gjør linjen stabil. Kan man teoretisk få 16mbit men da en ustabil linje er det vel bedre å få en 12mbit linje som er stabil.

ADSL2+ fungerer sånn at den normalt syncer opp mot linjen med maks hastighet (uten at det betyr ustabilitet). Telenor derimot har fast hastighet på 8,12 eller 16Mbit.

Dette gjør at du kan få 14/1,1Mbit med NGT mens konservative Telenor leverer 8/0,7Mbit på nøyaktig samme linje pga store marginer.

 

Forskjellen her er nok at NGT for det meste bruker eget utstyr, Telenor sitt utstyr er svakere rett å slett, har i grunn ikke noe med "faste" hastigheter, heller hastighetsprofiler de benytter, det finnes mange like profiler med forskjellig støydemping som igjenn gir utslag i hastighet.

 

Så hastighetsforskjellene ligger i hvem som har eget utstyr i sentralen (Telenor, Tele2 har definitivt det svakeste), linjelengde, trådkvalitet og ikke minst støy på linjen.

Lenke til kommentar
Det vil bety at du maks vil oppnå 6000 kbps på din linje. Dette kan være av flere årsaker, men vanligvis er dette pga. lang avstand fra sentralen og dårlig tråddiameter på kabelen.

 

Hmm, sikker på dette?

 

Jeg har sjekket både via Bredbåndsguiden og Telenor testen, der stod det at jeg kunne ha opp til 19200?

 

Telenor:

Mulig produktklasse: ADSL 19200/864

 

Bredbåndsguiden:

Sentralnavn: JM

Linjelengde: 748 meter

Kobberkvalitet: 06 mm

Maks. hastighet: 19200/864

Endret av Kongen_w
Lenke til kommentar
God kveld alle sammen!

 

Tenkte dette var rette stedet å få litt tips og hjelp til valg av internett.

 

Jeg har sett litt på dette abonnomentet, levert av Telenor, nemlig ADSL Turbo!

ADSL Turbo!

 

Noen som vet hvorfor dette er så billig i forhold til dette abonnomentet?

ADSL Max

 

Er det bare fordi det ikke er kundeservice med?

Noen som har erfaringer med Turbo?

Også, om jeg ikke velger å ha med denne trådløse pakken, da følger det ikke med noe modem. Kan jeg da velge mitt fra Nextgentel? Funker det?

 

Forklarte alt litt rart, men prøv å forstå!

 

Takker så mye for hjelp alle sammen!

 

Prisforskjellen er pga. det ikke er noen kampanjetilbud eller kundeservice der (over telefon vel og merke, du kan få svar via epost/kontaktkjema). Altså et greit valg for deg som skjeldent trenger kundeservice unasett, men ikke noe for hvermannsen. Ingen ruter til utlåns som standard heller som du selv påpeker. Det er så barebone basics some du kan få det, hvilket sikkert er midt i blinken for noen av oss her.

 

Ruteren fra Nextgentel kan brukes ja, men:

1) Du må sansynligvis legge inn ny firmware, da firmwaren som allerede er der er spesiallaget for Nextgentel, og har en den instillinger der som stadnard som ikek vil fugere mot Telenor.

2) Etter du har lagt inn ny nøytral firmware må du gå gjennom en oppsett helt fra scratch (en del mer avansert enn en vanlig aktivering, så du bør ha litt peil).

3) Nextgentel skal ha tilbake den ruteren der, så det virker jo ikek som en så fryktelig god idè totlat sett...

 

-Stigma

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...
Drar opp denne tråden igjen, slik at jeg slipper å lage en helt ny.

 

Er det noen av dere som har ADSL Turbo i dag? Har dere noe å klage på? Ulemper/fordeler..

Har ikke hatt noen nevneverdige problemer (noe ustabilitet idag da). Eneste var litt trøblete oppstart ettersom vi trengte nytt modem og Telenor sendte oss feil :) Kan forsåvidt anbefale Turbo, men sjekk først hvilken hastighet du ender opp med å få.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 5 uker senere...
Det modemet fra NGT heter: Thomson Speedtouch 585i v6

 

Har dere noe annet å anbefale i såfall? Som har litt fart, er stabilt(noe som ikke NGT er) og koster ca 3-400 kr?

 

Takker for all hjelp!

 

 

mulig du har fått svar her fra før, men jeg tar sjansen på å gjenta noen andre.

modemet du har nå, er NGT sin eiendom. Om du leste vilkår da du tegnet abonnementet, så ser du at det står noen linjer om at ruter er ngts eiendom, og at du låner dette under abonnementsperioden(som er rimeligere for deg som kunde enn å måtte kjøpe det).

 

Hvis du opplever ustabilitet med en ADSL/ADSL2+ forbindelse er det viktig at du får kontaktet leverandøren din og "forfulgt" problemet. Kundeservice der skal ikke koste noe utover dine vanlige samtalekostnader for fasttelefon/mobilsamtale, og de har bedret seg betraktelig med svartiden de siste årene.

 

Dersom du har et problem med kobbertråden fra sentralen og hjem til boligen din, spiller det ingen rolle om det er NGT, Telenor, Ventelo eller Gud som forsøker å levere forbindelsen.

 

Fellesnevner for bredbåndsleverandører som leverer over POTS er at de bruker Telenors gamle kobbernett for å formidle signaler fra sentral og hjem til deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...