Gå til innhold

Tips til FPS-online spill!


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg og en kamerat planlegger å starte å spille skytespill online sammen igjen.. Vi pleide å spille en god del Battlefield 1942 før, og digger det spillet... Bare synd at det ble ødelagt av exploits osv. Battlefield 2 falt ikke helt i smak, og CS er liksom ikke helt det samme det heller...

 

Men nå er det ei stund siden vi spilte (noen år?), og det har kommet en del nye spill som vi har sett litt på. 2 av de er Enemy territory: quakewars, og call of duty 4. Har hørt at de skal ha en veldig bra online-del begge to.

 

Noen som har noen erfaringer med disse spillene, og kan gi meg noen pros/cons? Har ikke råd til å kjøpe mange spill for å teste de

 

 

Evt om du vet om noen andre spill i noenlunde samme sjanger, så er det flott det og. Eller om det er noe som kommer snart.. Savner BF1942 dagene noe grådig! Lyst på den samme spillgleden igjen! Håper noen skjønner hva jeg mener, og kan hjelpe!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ble veldig glad i Project Reality som er en BF2 modifikasjon så det er gratis om du har BF2. Det setter fokus på lagspill og sammarbeid i forhold til hva du er vandt med i vanilla. Regel sett og hvordan det spilles er helt annerledes enn vanilla også. Jeg fikk en utrolig bra spilloplevelse der som jeg ikke har hatt noe annet sted. skrev litt om det i bl.a battle.no og noen tråder her i forumet.

 

Legger ved liten forklaring fra tidligere post.

 

hva er forskjellen på PR og den vanlige egentlig da? Er det stor forskjell fra den vanlige? spiller det mange folk på nett med denne mod'en? Litt gørr å laste ned denne å så er det ingen servere med folk som spiller på. Kan man spille på baner med vanlig bf 2 greie også da eller? Eller må man reinnstallere spillet for å få tak i det igjen?

 

 

Det er en del forskjell og det kan være litt fustrerende i begynnelsen.. Uansett det er gratis og går kjappt å laste ned fra battle.no....

 

TV2 og Battlefield.no har startet opp egene servere for denne mod'en. Mange spiller det, og du finner garantert en server med folk på....bruk filterne.

 

Hoved forskjellen er at man er avhengig av å være i en squad for å få noe gjort, og du må holde deg i live... her er det lagspill og taktikk som gjelder for du dør lett uten støtte fra laget... folk jeg har møtt på serverne er hyggelige og lærer gjerne bort hva de kan og på en times tid så skjønner du spillet. Husk å skru på Voip fordi mye av hva som skjer i spillet går over voip, selv om du ikke har mikk så kan du høre hva squadden din gjør og planlegger....

 

Hver spiller i squad'en har en funksjon... det har de jo i BF også forsåvidt, men her er det mye viktigere. Det er flere kit's, og ikke hvem som helst kan kjøre feks. et helikopter (noe som er til stor hjelp in-game siden man trenger helikopter støtte til å frakte squadden til strategiske punkter på kartet og hente de hvis det kommer mye fiender).. bare en pilot kan det, og det er ikke uendlig med sniper kit's så hele laget kan ikke bestå av snipere. Men er du sniper kan det lønne seg å ha med en lag kamerat med kikkert for å holde oversikten mens resten av gjengen går inn i fiendens territorium. Han kan dekke deg hvis fienden kommer nærme, og slenge litt røyk granater så du kan løpe i sikkerhet hvis det trengs. Her tenker du kanskje at det høres jo litt døllt ut, ikke får jeg noe poeng for å ligge der med en kikkert... en kikkert dreper ingen....I PR er det viktig at alle fungerer som et lag, og at å vinne som et lag snarere enn å sanke poeng. Neste gang er det sniperen som redder livet dit når fienden sniker seg opp bak deg. Lydene i spillet er også foskjellig og du kan høre når kulene snitter. Blir du truffet kan du bli skadet og begynner å blø, etter en tid vil du dø om det ikke er en medic i nærheten som kan plastre deg sammen igjen. Så borte er den tiden da medic bare løper over 3 skadde squad members for så å hoppe inn i et helikopter og la 2 til være igjen hos fienden, fordi han vil høyere opp på Top Players lista, her må du spille på lag. Forskjellig våpen kits har forskjellige bruksområder og det merkes bedre enn hva du er vant til i BF og laget er avhengig av de forskjellige lagmedlemennes funksjon i squad.

 

Kartene til PR må spilles på PR... må si jeg liker kartene utrolig godt og man kan bruke bruke terrenget bedre. Det er litt vanskeligere å se hvem som er på vilket lag på avstand, så man må være organisert som et lag og ha litt innsikt i hvordan et angrep og forsvar gjøres, så du vet hvem som er hvem. En squad kan lett utslette (eller skade) en annen squad på samme lag hvis ikke man har oversikt. La oss si du ser fienden og spotter dem, hele din squad(alfa) støtter deg med massivt angrep der du spotter og dreper Beta squad... ikke bra

 

Det går å gjemme seg når f.eks en bil eller tanks kjører forbi, i motsettning til i BF der man kan se en sniper fra en tanks på 300 meters avstand. Jeg har hatt fienden gående rett forbi meg på 2-3 meters avstand mens jeg gjemte meg i gresset, men hadde noen f.eks gått opp på et hustak, eller vært i helikopter, og sett ned på meg --- ville de kanskje sett meg.. dvs det er større virkelighet i spillet. Du får ikke en opplysning nå du dreper noen heller som du gjør i vanilla, noe som du ikek ville fått i virkeligheten heller.......... litt mer spennende og holder deg på kanten av stolen.

Modden har rally points som kan settes av squad leader (med 3 squad members støtte) slik at squad'en spawner strategisk til det målet laget har - ligner litt på 2142 der-

 

PR har også flere spill modus: Advance and Secure- som går på å kontrollere områder på kartet i bestemt rekkefølge(litt strategi)

Extraction - Beskytte en VIP fra en område på kartet til et annet.

Conquest - lik BF

 

Det er ikke så lett å forklare hele spillet, men det er jo gratis så bare å prøve det liksom. Du trenger ikke å reinstallere noen ting om du vil spille BF. Du kan bytte mellom de to spillene som du selv vil, når du vil.

 

Hvis du vil prøve det og det er første gangen du spiller så er det viktig at du bare følger Squad Leader og ikke løper midt i gaten eller gjøre noe annet dumt.. heller bruke en times tid på å se og lære. Det blir fort kjedelig du heletiden dør fordi det tar nemlig lengere og lengere tid mellom død og spawn for hver gang du dør. Dessuten kan du ikke spawne hvor du vil og det tar lang tid å komme frem til utgangspunktet igjen siden mange av kartene er store. Sjangsen for at du mister plassen din i squadden er også der hvis du ikke følger ordre gitt av squad leader eller gir bort lagets posisjon ved å leke rambo - one man army.

 

 

http://www.battle.no/?section=news&nid=79

 

http://www.realitymod.com/files.html

 

http://guide.realitymod.com/index.php?title=User_Guide

 

spilloplevelse http://forum.battle.no/index.php?showtopic=22805

 

 

Ellers spiller jeg mye COD4 - anbefales, men det er jo noe helt annet. Avhengighets dannende er det uansett.

Endret av Cri
Lenke til kommentar

Jeg har spillt en del CoD4, og dette er et vanvittig bra spill. Liker alle de forskjellige game modes. Du har Headquarters, Domination, Search and Destroy, Team Deathmatch, Deathmatch og Sabotage. Alle er morsomme. Det er også et veldig godt utvalg av våpen og du finner garantert noe du liker, det er også tøft med de forskjellige "perks" du kan velge, f.eks. mer kraft i våpenet, skyte fortere, få en siste kjangs til å drepe noen med pistolen men du ligger på bakken og dør :p

 

Eneste som er kjedelig med PC delen er du ikke har prestige mode, noe som gjør at du kan gå opp til lvl 55 10 ganger, det går ganske fort å komme til 55, og da er det litt kjedelig at du ikke får noen fler rewards og unlocks. Men det er fortsatt veldig gøy!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...