Gå til innhold

Minority Report PC interface


Anbefalte innlegg

Jeg satt og så på Minority Report tidligere i dag og la spesielt merke til interfacen de bruker der. Hansker og hand-gestures. Nå har jeg det med å bli inspirert av slikt, så jeg satte meg ned for å se hva jeg kunne få til.

 

Hittil har jeg laget et program som "ser" med webkameraet mitt. I hånden har jeg en grønn LED og batterier. Når LED'en lyser ser programmet det og når jeg beveger den rundt, følger musepekeren etter.

 

Personlig syns jeg dette er ganske stilig, men jeg har et par problemer.

1. Programmet kjører ikke fort nok. Får bare 4-6 fps

 

2. Hvis jeg minimerer vinduet(programmet) eller legger ett annet vindu over slutter det å registrere LED'ens bevegelse. Jeg ville tro at dette har noe med Picture komponenten å gjøre.

 

Hvis noen kan hjelpe meg med dette tror jeg dette kan bli en ganske kul novelty app.

 

Programmet kan lastes ned fra:

http://home.tmvs.vgs.no/~kimhel/vb/led.exe

 

PS. vet ikke om dette funker hos alle andre... Jeg bruker et Creative Webcam go plus kamera. Hvis noen prøver progget hadde det vært hyggelig med respons enten det funket eller ikke :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikkje webcam, men eg trur det at det berre gir 4-6fps er pga. den lave hastigheten til dei fleste webcam. Du kunne nok pressa ut omtrent 10fps av det, men i svært dårleg oppløysning.

 

Det at det er dårlig oppløysning (til vanleg ligg del vel på 320x240?) vil og føre til musa vil bevege seg ca. 3 pikslar om du flyttar LEDet "1 pixel", dette ved 1024x768 oppløysning. For meg som køyrer 2560x1024 så er dette umulig å bruke.

 

Ja, dette kan verte ein kul app, men om den er spesielt nyttig veit eg ikkje... :) Men svarte kor artig det hadde vore å imponera kompisar med... :p

Lenke til kommentar

Tror de fleste webcams klarer rundt 15 fps -- men du bør kanskje finne deg en metode å behandle bildet på som ikke medfører at bildet blir vist på skjermen, da dette tar endel unødvendige ressurser. Tror også at det finnes mer egnede programmeringsspråk enn VB ;)

 

Men!

 

Har et forslag til hvordan problemet med begrenset oppløsning kan løses;

Bruk progressiv styring - altså:

Når du holder LEDen midt i bildet står alt stille. Beveg den 1 cm til venstre og musepekeren går sakte til venstre. Jo lengre ut du beveger LEDen, jo fortere beveger musa seg. Skjønner?

Lenke til kommentar

Takk for responsen :smile: !

 

Webkameraet mitt klarer faktisk 30 fps. Det var en av de tidligste hybridene mellom digitalt kamera og webkamera. Jeg kan jo tros alt koble det fra pc'en og finme i 10-20 sekunder.

 

Når jeg kjører progget får jeg opp et lite vindu inne i programmet som heter: "Microsoft WDM Image Capture (Win32)". Med en timer(interval=0) blir bilder fra dette vinduet kopiert inn i en picture-box. Finnes det en annen måte å hente inn bilder fra webkamera enn dette?

 

Joda, har vurdert å lage det fra scratch i Dephi, men vet ikke om forskjellen blir stor nok til at det er verdt det... eller?

 

Den progressive styringen har jeg allerede tenkt på. Tenkte derimot ikke å endre hastigheten musepekeren flytter seg med(var trøtt kl 4 i natt).

 

Forresten... med picture.point gir man x og y koordinater og funksjonen returnerer fargen til punktet. Er det noen som vet om en fuksjon som man gir en fargekode, og som returnerer x og y koordinatene til dette punktet? Hadde jo vært genialt hvis det hadde fungert. Akkurat nå ligger CPU-load på 40% :o og jeg har en Athlon 2000+. Ikke bra...

Lenke til kommentar

Grunnen til at musepekeren slutter å bevege seg når du minimerer vinduet er fordi når vinduet er minimert blir ikke lenger GUI til appen din tegnet på nytt. MAO så blir ikke bildet ditt kopiert inn i pictureboxen din mens vinduet er minimert.

 

Dette er selvsagt for å spare ressuerser, for det er jo ikke vits i å tegne opp noe som allikavel ikke er synlig.

Lenke til kommentar

Nå sitter jeg her og surfer med "musa" mi :D Har fått til venstre "muse"knapp.

 

Joda, alftore, det sier vel i grunn seg selv... Men går det ann å unngå dette? Skulle helst kunnet brukt Form1.visible=false.

 

Noen som gidder og teste appen? Alt du trenger er et webkamera og en led(og batterier og ledninger, seff).

 

Trenger all den kreative inputen fra dere jeg kan få...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...