Gå til innhold

Forslag til lga775 oppsett?


Anbefalte innlegg

Med Q6600 ville jeg tro at jeg fikk en cpu som vil være dugende for meg en stund lenger enn en E8400 eller E6850 men mulig jeg tar feil her..?

 

Som nevnt ovenfor ser det ut til at det kommer til å ta tid før spill virkelig utnytter 4 kjerner. Noen få vil ligge foran i denne utviklingen. Å snakke om fremtidsrettet synes jeg nesten bare er tull. Fremtidsrettet i PC-verdenen er 6 - 9 mnd (og knapt det). Skal man være fremtidsrettet er det lureste å kjøpe rimeligere versjoner, klokke disse og bytte oftere. Det blir faktisk ikke dyrere heller (så lenge man kan bruke samme HK og minne).

 

Dessverre vil det fremdeles ta betydelig med tid før mye applikasjoner utnytter 4 kjerner effektivt. En grunn er at mye programvare kom i nye versjoner for Vista, og den kom før Quad Core. Vi se det f.eks på Photoshop som kom i ny versjon i 2007. E6850 slår Q6600 grundig. Og det kommer neppe ny CS før i 2009/2010. Når det gjelder spill, er det også en programmeringslogikk (sekvensiell og ikke parallell) i disse som faktisk gjør de svært vanskelig å tilpasse flerkjerner, mens f.eks. programvare for rendering ofte håndterer dette glimrende (hovedsaklig fordi renderingsprogramvare opprinnelig er laget for systemer med flere CPU-er og således er laget for parallell prosessering). Flerkjerner er hovedsaklig effektive ved parallelle oppgaver. Derfor er det slik ved enkelte programmer at dobler du antall kjerner og har samme hastighet så øker ikke ytelsen i det hele. Men for andre kan du få 60 - 70 % ytelsesøkning.

 

Men bruker du mye multitasking og heavy sådann (som er parallell prosessering i en form) - så er flere kjerner av det gode.

 

Du vil finne flere tungvektere her på forumet som vil si det samme. Og når man får en E8400 til 300 - 400 kr lavere pris, er jeg faktisk ikke i tvil hva mitt valg er til denne bruken. Den eneste plassen her hjemme hvor 4 kjerner gjør vei i vellinga er på serveren min.

 

Dessverre er det "blitt" en myte at desto flere kjerner desto bedre (selv om hver kjerne har betydelig lavere hastighet) - som en absolutt og fremtidsretta sannhet. Dessverre er det en sannhet med betydelige modifikasjoner, og i enkelte brukmønster er det faktisk en regelrett usannhet.

 

Kjøper har jo gjort sitt valg, men jeg tror flere bør lære seg opp på hvordan antall kjerner påvirker ytelse i ulike typer programmer. Anbefaler at man søker etter poster på temaet skrevet av Simen1 og Anders Jensen.

 

Og når man kan sette opp et oppsett til 1200 kr lavere, som faktisk yter omtrent i paritet med et som nesten sprenger budsjettet, bør man vel foreslå det. Ikke minst fordi det i realiteten gir åpning for å oppgradere andre svake punkter.

 

Jeg takker for tipsene dine, men som du ser har kjøper gjort sitt valg og gått for Q6600. Jeg er rimelig sikker på at den vil duge i massevis for han, selv om andre valg nok kunne vært mer økonomiske og minst like gode.

 

Når du sier at "Fremtidsrettet i PC-verdenen er 6 - 9 mnd (og knapt det)" viser at du nok har mye høyere krav til hva som er "godt nok" enn det kompisen min har ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...