Gå til innhold

BBC: Spilling er bra for deg :p


Anbefalte innlegg

Her har noen amerikanske forskere funnet ut at spilling godt for sjela di...

Artikkelen finner du på: http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/2744449.stm

 

Litt av en motsetning til http://www.dagsavisen.no/innenriks/2003/01...01/703053.shtml som jeg så i en tidligere post...

 

I den artikkelen til dagsavisen virker det som om _forskerene_ er forutinntatte mot dataspill. Samtidig virker det som om de prøver å svare på hvorfor det er så mye vold i samfunnet.

 

I artikkelen til BBC ser det ut som om de amerikanske forskerene er objektive til det de studerer.

 

My two pennies...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forskere er naturlig nok interessert i å få godt betalt, og derfor skal det ikke forundre at de kommer til et resultat som oppdragsgiveren ønsker. Derfor finner man stadig vekk innlegg i norske media fra forskere som mener dataspill er farlig på en eller annen måte.

Oppdragsgiveren er oftest en eller annen statsansatt åndspygme som har lite å gjøre i arbeidstiden. Eller en statsstøttet interesseorganisasjon som vil forby alt de ikke liker - og her er dataspill høyt oppe på listen.

 

Bra at noen "beviser" at dataspill er harmløst, som om vi ikke vet det fra før.

 

:)

Lenke til kommentar

Spill er veldig bra, og tv-titting er en skikkelig tjeneste for alle egentlig.

Ta en klasse, halve gjengen er bil/moped entusiaster som dedikerer sin tid til det, resten er PC/spill og tv-tittere. Sjansen er meget stor for at bil/moped gjengen mindre god i engelsk, uttalemåte og skrivemåte, og dette er selvfølgelig p.g.a at PC/spill og tv-tittegjengen hele tiden er omgitt av snakking, lesing osv på engelsk.

 

TV'en og pc'en er det største læremidlet vi har idag, enten vi liker det eller ikke. Bøker osv er selvsagt det største innenfor skolen, men man lærer mye bedre og enklere ved å få alt vist på en skjerm som man bare kan glane på og få alt inn uten å gidde å gjøre noe.

 

Tenk over hvorfor og hvordan dere har blitt mye bedre i engelsk en de fleste i klassen, dere vil stort sett merke stor forskjell på dem som spiller og ser på tv i uttalemåte i engelsk, enn dem som ikke "liker å se på tv/spille".

Lenke til kommentar

Det vil alltid komme nye "undersøkelser" som konkluderer med enten at spill ER skadelige eller at de IKKE er det. Men det som irriterer meg er at det kun er sistnevnte som legges merke til. Husker før jul, da ble det sagt på Dagsrevyen:

 

"Barn kan enkelt gå inn i ei dataforretning og kjøpe valdelege dataspel. Det vert ikkje gjorde forsøk på å stanse dei."

 

Men ærlig talt så skjønner jeg ikke hva som er så farlig. At små barn får kjøpe voldsspill er selvsagt galt, men når foreldrene likevel kjøper ny PS2 og GTA: VC i julegave til 6-åringene sine, betyr ikke det veldig mye. Det ser ikke ut til at foreldre bryr seg om hva barna spiller, så lenge de har noe å finne på mens de selv jobber helgeovertid i sin kjære 9-til-20-jobb for n'te dag på rad. Det er sånt som kan være skadelig, for hvis en liten pjokk sitter alene i stua og slakter folk for fote med M-16 og skrutrekker, har han lett for å tro at dette er normal atferd. Barn er svært sårbare.

 

Men denne Hans Henrik Knoop høres ut som et kroneksempel på fordomsmennesker som ikke gidder å sette seg inn i noe før man uttaler seg. Bare at han her har tittel som både psykolog og forsker, noe som får foreldre til å tro at "han her MÅ da ha rett!" Depresjoner?! :roll:

 

Derimot ser det ut til at Talmadge Wright faktisk har satt seg inn i dette, og derfor kommet til den konklusjonen han har. Jeg la spesielt merke til et utsagn:

 

It gives people an option of actively participating in some kind of fantasy role they could not do in real life

 

Dette er noe jeg har sagt i lang tid, og nå kommer altså en amerikansk professor og sier det samme! :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...