Gå til innhold

Hva er rett på grøt? Sukker -> Kanel eller Kanel -> Sukker?


Atatar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kanelen må på først, så sukkeret.

Det må være slik er at sukkeret holder kanelet nede, slik at det ikke av en eller annen grunn kan innhaleres og føre til hoste eller kveling :p

Skrevet

Hmmm….. kan dette brukes til noe vitenskapelig?

 

Men fra min side er det smør først, så sukker og kanel til slutt. Kanel har jeg på til slutt slik at ingen kan se hvor mye sukker jeg har strødd på grøten. Godt med sukker……..

 

Hvis man i tillegg sjekker oppskrifter så står det som regel; Server med smør, sukker, kanel og rød saft.

 

http://tradisjoner.no/oppskrift1398.html

 

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift13671.asp

Skrevet
Vi blander kanelet og sukkeret i en strøboks her, så alt går samtidig. :)

 

Skjønner ikke at fler gjør dette? :dontgetit:

 

Har alltid gjort det sånn, og bryr meg egentlig ikke hva som kommer på først. Må ha heftig med komplekser hvis man går og tenker "å nei, jeg tok på kanel før sukker. Det er jordens undergang!!" :p

Skrevet
Så lenge jeg kan huske har vi innad i min familie hatt en evigvarende diskusjon om følgende:

 

Hva skal man ha først på grøten? Sukkeret eller kanelet?

 

Det hadde vært morsomt å se om andre har meninger om dette, og i såfall hva flesteparten mener. Plassering av smør er irrelevant.

 

Selv er jeg naturligvis for det eneste rette; sukker før kanel!

 

:)

Tar på først det jeg først får tak i. Det er litt kamp om sukkeret og kanelen i og med at jeg har to brødre.

Skrevet (endret)
Ja det er virkelig det de mener. :roll:

Poenget mitt var bare at om man skal bruke rekkefølgen tilbehøret er ramset opp i som et argument for å ta på sukkeret først så må man nesten ta den helt ut.

 

Sukker før kanel, du, liksom ... :roll:

Endret av Skarstad
Skrevet
Ender sikkert opp med en gulost vs hvitost diskusjon dette her ja :thumbup:

Den var ikke dum.......... :-) Start tråden du. :w00t:

halvannet år forseint ute ;)

Skrevet

Grøt er ubrukelig uansett hvilken rekkefølge man måtte velge å slenge på kanel, smør og krydder. Denne matretten burde vært utradert av det norske kostholdet for 60 år siden. Krigen er over.

Gjest Slettet-IBL5Pam9QB
Skrevet

Først tar man en liten klatt med smør midt på grøten, deretter tar man på en god mengde kanel, for så å avslutte med et lett dryss sukker over det hele. Å blande kanel og sukker før man tar det på går ikke i det hele tatt. Fysj.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...