Gå til innhold

Beste proffkamera, ca 50.000,-


Anbefalte innlegg

Vi har utvida fotostudioet vårt med filmstudio og ein helvetes greenscreen, alt er i hus bortsett frå sjølve kamera. Alle vi har prata med ser ut til å ha svært delte meiningar, så vi har endå ikkje klart å bestemme oss. Verkar som om dei fleste tykkjer det kameraet dei er vant til å jobbe med er best utan å eigenteleg ha kunnskap rundt konkurerande merker og modellar. Nokon her som har gode(!) argument om kvifor akkurat det eine kameraet er betre enn det andre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+432

I den prisklassen ville jeg satset på enten Panasonic HVX200 eller Sony PMW-EX1. Når det er sagt, så er ikke DV det beste formatet å bruke med greenscreen, så skyt i HD eller noe..

Lenke til kommentar
Sånn rent teknisk sett i forhold til keying er 4:2:2 colorspace med dvcprohd å foretrekke framfor 4:2:0 som Xdcam EX er. Xdcam er veldig enkelt forklart hdv "turbo".

 

Dermed ville jeg valgt hvx200, alene pga. 4:2:2 og at komprimeringen er lettere enn xdcam.

 

Helt enig i at det er 4:2:2 som teller for chroma key.

HD er ofte faktisk dårligere egnet enn SD til dette, da komprimeringen skaper problemer.

Kjenner mange som jobber med dette som fremdeles sverger til Digibeta for key, og forbanner f.eks HDCAM i slike sammenhenger. (Ingen av disse formatene er i denne prisklassen, men likevel...)

Så ja, 4:2:2 fremfor 4:2:0 eller 4:1:1.

Hør med proff-forhandlerene våre, 2mtv, videoutstyr og video4, og sjekk om du kan få låne noen forskjellige kamera for å prøve.

Endret av avo
Lenke til kommentar

Har planer om å kjøpe kamera selv i akkurat denne prisklassen, og har gjort en del research rundt det. Jeg har landet på HVX-en, eneste jeg venter på er at økonomien skal stabilisere seg litt for øyeblikket. 49000 fra fotovideo.no, men er du litt taktisk bestiller du fra USA og flyr og henter det i New York, kamera til rundt 22000 NOK, kamera, to 16 GB P2-kort og OK stativ: 39 000 NOK. Henter du kamera selv sparer du utgiftene til frakt, mva og toll. Dvs mye. Det du sparer kan du bruke på 35mm adapter, ala RedRock eller tilsvarende.

Se noen eksempelfilmer fra HVX her:

http://www.ramgate.com/

 

Fin test av flere HD-kameraer her:

http://www.adamwilt.com/HD/4cams-part1.html

 

Her trekker de ikke frem ett kamera som er bedre enn de andre, siden i bildekvalitet er de såpass like, men oppfordrer deg til å velge det kameraet som har de funksjonene du vil komme til å trenge. Men kan si såpass at artikkelforfatter endte opp med HVX ;)

Lenke til kommentar
Har planer om å kjøpe kamera selv i akkurat denne prisklassen, og har gjort en del research rundt det. Jeg har landet på HVX-en, eneste jeg venter på er at økonomien skal stabilisere seg litt for øyeblikket. 49000 fra fotovideo.no, men er du litt taktisk bestiller du fra USA og flyr og henter det i New York, kamera til rundt 22000 NOK, kamera, to 16 GB P2-kort og OK stativ: 39 000 NOK. Henter du kamera selv sparer du utgiftene til frakt, mva og toll. Dvs mye.
Og selv om du tar det lovlig inn til Norge (betaler mva, toll er det ikke på slikt), blir det billigere, du får riktignok flybillettene i tillegg, men de er mulig å få nokså rimelig, tross alt...
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...