Gå til innhold

Den store Antec Sonata tråden


Anbefalte innlegg

Her tar vi for oss Antec Sonata kabinettene! Her kan du spørre om ting, finne tester, legge ut bilder av ditt kabinett (Sonata) også videre..

 

sonataiiiqyh9.jpg

 

 

Test Av Antec Sonata III

Antec Sonata III - Bjorn3D

Antec Sonata III - HEXUS

Antec Sonata III - TechPowerUp

 

Test Av Antec Sonata II

Antec Sonata II - NeoSeeker

Antec Sonata II - The Tech Zone

Antec Sonata II - Overclockers Online

 

Test Av Antec Sonata

Antec Sonata - Ars Technica

 

Spørsmål & Svar:

 

Q: Hva slags strømforsyning følger med i Antec Sonata III?

A: Antec EarthWatts 500W, en god strømforsyning som har fått gode testresultater og den koster rundt 650kr i løsvekt.

 

Q: Er det skrueløst?

A: Nei, det er skruer hele veien, kun "thumbscrews" på sidedørene.

 

Q: Følger det med vifter?

A: Det følger med en Antec TriCool Fan.

 

Q: Hvilke kontaktpunkter er det på strømforsyningen?

A: TechPowerUp har en utfyllende artikkel om strømforsyningen her.

 

Kommer mer iløpet av kort tid!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fin oversikt du har laget!

 

Har noen spørsmål om dette kabinettet; hvordan er muligheten for å feste en vifte i front. Får man plass til to 12x12 vifter, ev. en 12x12 og en 92mm vifte? Leste at det ikke er laget til hull for å feste vifte i front - stemmer det? Sistnevnte er ikke noe problem, det lager man raskt selv. Det er en dør i front; er det plass bak til noen viftestyring selv om døren skal lukkes? Hva synes du selv om kabinettet?

 

 

Takk for svar :)

Lenke til kommentar
Du kan feste en 120mm vifte til venstre for harddisk hylla, hvis du ser på det nederste bildet. Den suger da innluften fra fronten og over/forbi harddiskene.

Takk for svar - det blir faktisk vist i denne video testen her. Da forstår jeg bedre hvorfor noen mener det kan bli problematisk med nyere større skjermkort og en slik vifte- men det blir ikke noe problem for min del. Men hva med foran harddiskene - altså bak dekselet - er det fysisk plass der til en vifte?

Lenke til kommentar

Jeg bør vel komme med noen synspunkter, jeg har faktisk hatt Antec Sonata siden juni 2003. Ja dere leser rett, kabinettet mitt er snart 5 år.

 

Men det meste av innmaten er skiftet ut, inklusive den opprinnelige 380 Watts PSU-en.

 

Og så til kommentarene.

 

Plusser:

  • God byggkvalitet - kabinettet ser like bra ut i dag som nytt
  • Støysvakt (nå bruker jeg 2 stk Noctua Vifter i stedet for de orginale)
  • Meget stilrent kabinett
  • PSU-ene har alltid vært av god kvaliter. Den opprinnelige rusler og går i en annen PC den dag i dag
  • Meget praktisk festeanordning for harddisker, og støysvak (jeg vet for jeg har samme disker i et anner kabinett). Sette inn og skifte HD er nesten "hot swap". Åpne sidedøren, ta ut en HD skuff, skru fast HD-en (husk spesielle skruer), skyv skuffen på plass og monter kablene. Ferdig.
  • Praktisk feste av DVD etc
  • Side dør som er meget enkel å åpne
  • Vifte bak HD-ene gir relativt kjølige harddisker. Seagaten min rusler med ca 35 - 37 grader, og WD en på 45.

Ulemper:

  • Noe trangt å bygge i. Jeg bannet stygt da jeg skulle plassere kortet med Scythe Ninja på. Er sokkelen plassert litt langt mot kanten, er det umulig å få plass til store kjølere. Sjekk dette ved valg av HK.
  • Ikke ekstremt overklokkingskabinett - til det er luftgjennomstrømmingen litt liten. Men moderat klokking går greitt. Hadde forrige oppsett overklokket med 15 % i 3 år (P4 Northwood).
  • Vifte bak HD-ene kan gi problemer for lange skjermkort. Den som vil bruke GF 8800 GTX eller Ultra bør sjekke plassen.

For meg er dette et kabinett jeg kan anbefale til den som ønsker et stilrent kabinett med en god strømforsyning og som ikke er for stort. Plass til 4 HD er i , 3 stk 5,25 plasser og en ekstern 3,5.

 

Til spørsmål ovenfor, det er ikke plass til vifte foran HD-skuffene. Foran der er det faktisk et filter. Ellers så gir faktisk en vifte som trekker luft like bra effekt som en som skyver.

 

Viftestyring tror jeg går greitt bak frontdøra. Det er vel en 1,2 - 1,5 cm klaring mellom deksla på 5,25 plassene og innsida av døra. Men nå varierer det litt hvor langt ut "potmeterene" går.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
Dette kabinettet har jeg hatt lyst på i lang lang tid nå. Så om noen kan fortelle meg om jeg får plass til mitt 8800 kort i den så kjøper jeg det på flekken om det er plass :D

 

Etter det jeg vet så er 8800GT/GTS ca 23cm lange, og de passer akkuratt inn.

Angående førstemann, man fester en 120mm på innsiden av kabinettet, bak skjermkortet. Er kun plass til 2 x 120mm vifter her. Angående overklokking, jeg kjører min C2D E6420 @ 3,2Ghz (50% overklokk) og ligger på rundt 30º - 35º ved normal bruk, mens harddiskene ligger på ~ 30º og GPU på 45º så kan ikke kalle det ett dårlig kabinett mht luftstrøm, vesentlig bedre enn mitt gamle Lian Li PC6070B Scand. Som Bolson sier så er det ikke plass til alle kjølere her, men det er helt avhengig av hovedkortet som man har, selv har jeg ett Gigabyte GA-P35-DS4 med en OCZ Vindicator og det er faktisk god plass. Har en Zalman viftestyring øverst, og det er null problem å få lukket døra skikkelig.

 

~ Mortis360

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da var kabinettet kommet, og har nå fått montert det som skal inn. Jeg trengte et kabinett og strømforsyning til en enkel hjemme server, resten av delen hadde jeg nemlig liggende. Normalt setter man vel en server gjemt bort, men det kan ikke jeg – så da ville jeg ha en stilren boks som var rimelig stillegående.

 

Synes Bolson sin beskrivelse stemmer veldig godt med mitt inntrykk, så sier meg enig. Synes den ser bedre ut enn det inntrykk jeg har fått fra bilder, så er godt fornøyd. Til tross for at det er trangt har jeg klart å rydde rimelig godt i kablene – og med to 12x12 vifter så skal kjølingen være i orden.

 

Frontdøren virker litt «svak», så den får vi være forsiktig med(blir nok stående låst for mitt bruk).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Mortis: Må si du har fått det ryddig på innsiden, virkelig bra! Har du viftekontroll i front? I tilfelle ja - hvilke har du? Mitt hk lar meg ikke få det like bra, pluggene for harddiskene er spredt på kortet, og det samme gjelder viftene - men har fått det bra nok.

 

Har brukt kabinettet en liten stund nå og må si meg fornøyd, så takk for tipset:-)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...