Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

for mye coca cola skadelig?


I-Am-Legend

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

vet du hva som skjer hvis du pusser tennene rett etter du har drukket brus/juice?

du pusser vekk emaljen fra tennene!

emaljen blir myknet opp av ph nivået i det du drikker, og tannbørsten skraper vekk emaljen.

sorry for OT :p

 

kan vel alltid få diabetes ved for høyt sukkerinntak, og hos cola er jo ikke dette en direkte mangelvare.

Lenke til kommentar

De blir ikke brune over natta, men de blir brunere med årene. De som drikker mye cola, kaffe eller røyker får brunere tenner enn de som ikke gjør det - sånn er det. Men det tar ofte noen år da. Det er veldig mange som drikker cola hver eneste dag i Norge uten å dø av det - så du får nok ikke kreft i løpet av neste uka :)

Det mest skadelige i colaen vil jeg vel tro er sukkeret og kullsyren. Ikke dødelig, men ikke direkte sunt heller.

Lenke til kommentar

Du får ikke kreft av å drikke Cola, det skal mer til. Du får mest sannsynlig heller ikke diabetes av å drikke 0,5 til 1,5 L per dag. Derimot vil tennene dine ta skade av dette, det beste du kan gjøre er å vente 30-45 minutter etter siste slurk Cola før du pusser tennene, dette for at pH i munnhulen skal få tid til å stabilisere seg. Det er godt mulig at den delen du ser av tennene dine er hvite, etseskader oppstår gjerne fra tyggeflaten mot siden av tannen som er mot ganen på fortennene, og det ser du ikke uten videre.

 

Det viktigste med Cola er sukkerinnholdet. Heller du i deg så mye sukker, får du energioverskudd. Kroppen sløser ikke med energi, men sørger for at cellene tar til seg alt sukkeret i blodet, og lagrer det meste som fett. Det vil si at du blir feit av å drikke Cola. Men alt er relativt, og henger sammen med kostholdet ditt ellers. Spiser du bare små måltider, ikke godteri eller annen usunn snacks, og opprettholder et normalt aktivitetsnivå tror jeg du ikke legger på deg mye av dette.

Lenke til kommentar

Hvordan spiser du da? Hvis du spiser mye sukkerholdig mat og samtidig drikker mye cola er helt klart diabetes noe å tenke over. Vil du virkelig stikke en sprøyte inn i magen din hver dag resten av livet. Hvis du ikke spiser mye sukkerholdig mat og stort sett klarer deg med sukkermengden fra colaen kan du jo se litt om det er mye diabetes i familien din, diabetes er ofte noe arvelig betinget. Finnes det ikke noe diabetes i familien er det nok ikke noe stort problem. Derimot ville jeg nok vurdert å trappe ned uansett, 0.5-1.5 liter pr. dag er mye brus. Skal innrømme at jeg selv drakk 0.5 liter hver dag en stund. Bestemte meg for å slutte, og nå har jeg ikke drukket brus på 2 år eller noe. Fikk også en del mer overskudd i starten, selv om det ikke var morro å se folk drikke cola rett foran deg når du selv ikke skulle.

Lenke til kommentar

Det at sukker direkte gir diabetes er nok en stor myte. Diabetes er svært arvelig og type 1 kan vel ikke forekomme hvis du ikke har noen i familien med sykdommen. Type 2 derimot er bestemt av kosthold, men å tro at mye sukker VIL gi diabetes over tid er helt galt. Er du tynn og spiser 3 vanlige måltider daglig, vil jeg ikke ha bekymret meg. Fedme er ofte en direkte årsak til diabetes, likeså med stress. Disse to er langt farligere enn sukker.

Lenke til kommentar
Det er bare tull at en tann som ligger i cola etser vekk. Den blir brun, ja, men den er fremdeles like hel.

 

Det er ikke tull, nei. Har testet det selv og tannen går faktisk i oppløsning.

 

Tilbake til trådstarter; cola inneholder koffein, og hvis du drikker cola som en vane så kan du etterhvert utvikle koffeinavhengighet. Ikke det at dette i seg selv er farlig, men det er jo noe å tenke på. Cola i såpass store mengder som du inntar hver dag er nok ikke farlig, men det er heller ikke til fordel for kroppen og helsen din.

Endret av kaka
Lenke til kommentar

pøh, har drukket cola siden jeg var...hmm...5 eller noe, tennene mine er helt fine (har bleika de en gang), har ikke diabetes (som jeg veit om) og er ikke feit

 

trur at det med at cola er farlig er veldig overdrevet

 

Poor Leno: i hvilken film/program var det han gjorde det? var ikke i Supersize Me ihvertfall

 

 

 

pøh, har drukket cola siden jeg var...hmm...5 eller noe, tennene mine er helt fine (har bleika de en gang), har ikke diabetes (som jeg veit om) og er ikke feit

 

trur at det med at cola er farlig er veldig overdrevet

 

Poor Leno: i hvilken film/program var det han gjorde det? var ikke i Supersize Me ihvertfall

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...