Gå til innhold

Hvor skal man kaste vanlige batterier?


HansU

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei, lurer på: hvor skal man kaste helt vanlige, uoppladbare, forbruks batterier av faks AA eller AAA? Kan dette i vanlig rest dunk?

Betegnelsen AA og AAA er størrelsen på batteriet og sier ingenting om det farlige innholdet. Som andre har sagt. Alle batterier håndteres som spesialavfall. Rest-dunk er for vanlig husholdningsavfall.

Lenke til kommentar

Frän Grønn Hverdag:

# Noen batterier skal kastes i vanlig søppel. Andre regnes som EE-avfall, og kan leveres gratis til en forhandler av batterier - uten krav om nykjøp. De kan også leveres på kommunale mottak for EE-avfall og farlig avfall. Oversikt over slike mottak finner du på www.loop.no.

# Disse batteriene kastes i vanlig søppel:

 

* Vanlige engangs (alkaliske) batterier og brunsteinsbatterier. Slike batterier brukes ofte i lommelykter, radioapparater, leketøy og kameraer. De inneholder ikke miljøgifter. Alkaliske batterier er vanligst. De er ofte merket "Alkaline".

* Litiumbatterier. Til denne gruppen hører spesialbatterier til kameraer samt det firkantede batteriet som ofte brukes i røykvarslere. Inneholder ikke miljøgifter. Er ofte merket med Lithium eller Li-ion.

 

# Disse batteriene er EE-avfall og skal leveres inn til forhandler eller kommunalt mottak:

 

* Knappcellebatterier. Et kjennetegn for disse er at de er sølvfargede, og formet som tykke knapper. Noen inneholder blant annet kvikksølv.

* Alle oppladbare batterier. Noen av disse inneholder miljøgifter, og går dessuten til materialgjenvinning. Detter gjelder også batterier til mobiltelefoner etc.

* Bilbatterier. Disse inneholder blant annet bly. De kan leveres gratis til forhandler, for eksempel bensinstasjoner.

* Innebygde batterier i leker, sko, klær og lignende.

* Generelt: Er du usikker, levér inn batteriet. Det er bedre å levere inn ett batteri for mye enn å kaste ett batteri for mye i søpla.

Endret av garanti
Lenke til kommentar
Spesialavfall. Lever det inn på din lokale dagligvare, kast i spesialavfallsdunk o.l.

 

Hehe... Leverer du dem inn til din dagligvarebutikk kan jeg garantere at de blir kastet i samme søppeldunk som matavfall og restavfall!

 

 

-s

Endret av stiansa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...