Gå til innhold

Ekstremt Treg Quad Core


Tangeter

Anbefalte innlegg

Kjøpte helt ny rig med p5n-e sli asus hovedkort, q6600, gtx 8800 og crucial ballistix 6400 ram (4gb). Men likevel, av en eller annen grunn, så er maskinen ekstremt treg. Det tar ca 2-3 minutter å komme seg inn og hvis jeg kjører noe tungt så blir det vanskelig å kjøre. Et eksempel er f.eks at jeg skulle kopiere over noe fra en ekstern hdd også begynte systemet å bli skikkelig tregt ala windows 95, musen og skriving hadde tom forsinkelse. Har vært slikt siden jeg formaterte. Og foresten, cpu bruk går skjeldent over 27%, selv under de værste periodene.

Så jeg spør, finnes det en optimizer for quad core? Er hovedkortets driver utdatert (aner ikke hvordan man ser det)? Skal jeg gripe fatt i en hammer for å meie ned hele jævla dritten?

Endret av ghost_ronin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
La meg gjette: du bruker Vista? Det er mange, inkludert meg, som har store problemer med Vista og skriving til harddisk. Tror jeg leste noe om at det skal komme en fiks i SP1.

ifølge ham er det ikke bare skrivinga til en annen harddisk som var problemet, men at han oppfattet hele systemet som tregt. som sagt så trenger vi svar på om han har oppdatert alt av drivere og eventl mere systeminfo om hvilket operativsystem som blir brukt og hvilken harddisk det er snakk om osv.

Lenke til kommentar

Formaterte og installerte på nytt etter at jeg bygget. Noen av dere som vet om en enkel måte å få listet opp hva som er utdatert på pcen? Dere skjønner sikkert om jeg ikke gidder sjekke opp hver enkelt store driver for å se om den er oppdatert eller ikke.

Men skal prøve det med chipsettet. Hvor jeg finner den da er et helt annet spørsmål.

Endret av ghost_ronin
Lenke til kommentar

Det er meget mulig at det kan være noe hardware som krangler.

Stress hardware i diverse tester. 3dmark, sandra, hdtack

Jeg har lignende oppset i vista 64 bit, det er i allefall raskt og stabilt som bare det. Ingen bsod så langt :roll:

Synes ikke dette minner meg om manglende chipsettdrivere. Mange ganger jeg ikke har instalert det med en gang, og ytelsen ble ikke så lammet.

Endret av a_sondre
Lenke til kommentar

Ville formatert og innstalert en helt clean XP install. Deretter ville jeg innstalert alle de nyeste driverene(som du finner på produsentens hjemmeside), til bl.a chipsett, skjermkort, lydkort, LAN, osv osv. Hvis ikke det fungerer, kan du som han over nevnte å kjøre ulike benchmarks for å finne ut hva som sinker dine viktige gjøremål på PC-en.

Lenke til kommentar

Takker. Foresten, et lite muligens bizart problem; når jeg prøver å flashe bios i biosvia usb dingsen så finner ikke søkeren i biosen noe som helst.

 

Om dere ikke aner hva det er hadde de vært mulig å oppgradere den i windows?

 

Mompen, får bare opp error når jeg prøver å gå inn.

 

Edit: Hver jævla gang jeg prøver å laste ned fra siden får jeg error i nedlatningen som jeg deretter må starte på nytt.

Endret av ghost_ronin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...